13 maart 2023 Foto van een Deutz-Fahr Agrotron 6.15 met Celli-spitter, Celli rotoreg en zelfbouw-rol.Dat gaat dus niet; zo'n spitcombinatie is een beetje te zwaar voor zo'n Agrotron. Hierna het 1000-k

Deutz-Fahr Agrotron 6.15

+10
PieterA
13 maart 2023 Foto van een Deutz-Fahr Agrotron 6.15 met Celli-spitter, Celli rotoreg en zelfbouw-rol.

Dat gaat dus niet; zo'n spitcombinatie is een beetje te zwaar voor zo'n Agrotron. Hierna het 1000-kg gewicht maar in de fronthef gehangen. Dan blijft hij net wel met z'n pootjes aan de grond.

De bedoeling was om de nieuw gelaste rol en de aangepaste rotoreg van groene verf te voorzien. De spitter krijgt dan ook gelijk even een likje.

De trekker zit nog midden in zijn winterbeurt. Hij schakelt niet altijd door naar zijn hoogste versnelling; een V-snaar poullie is versleten, het dakluik lekt en het frame van de voorspatbord die ik zelf gemaakt heb begint te scheuren; dat moet nog verstevigd worden.

Reacties

+9
PieterA
Foto's spitter voor en na spuiten

(klik om te vergroten)

Voor

(klik om te vergroten)

Na
+4
PieterA
Foto's spitter voor en na spuiten

(klik om te vergroten)

Frame van de PVC-rol tijdens het spuiten.

(klik om te vergroten)

Aangepaste Celli-rotoreg na het spuiten
+2
2850Johndeere6R
Ziet er allemaal weer netjes uit zo Pieter 👌🏽 dus uiteindelijk maar het nieuwe paard voor de spitter gezet?
+2
PieterA
@2850Johndeere6R De 6185 TTV heeft er nog niet voor gestaan; maar dat wordt wel de bedoeling ja. Afgelopen week steuntjes voor de zaadbuis gemaakt.
+2
Dat ziet er weer keurig uit Pieter! Lijkt gelijk weer heel anders.
+3
casejxu
Spullen hoor💪💪 knapt lekker op!!
+1
deufi
Ziet er weer strak uit. Na een dag gebruiken zal echter wel een deel van de verf al weer verdwenen zijn.
+1
PieterA
@deufi Ja ,dat zit er wel in. Wij stonden erbaasd van de matige verfkwaliteit van ee Celli-spitter. Zo oud is die nou ook weer niet, maar er was toch al veel verf af.
+2
deufi
@PieterA Dat is tegenwoordig van veel machines dat de verf enorm slecht is. Bij Deutz is dat bijvoorbeeld ook heel slecht. Van de roosters in de motorkap veeg je me de hand zowat de verf eraf. Die grillen moet je zelf een keer goed overspuiten, dan blijven ze wel goed, maar dat is wel een aardige klus om ze eruit te halen en er weer terug in te zetten. De 110 hebben we nu gedaan en blijft het goed houden. De andere zijn misschien volgende winter aan de beurt.
@deufi wij hebben 4 jaar geleden motorpomp gekocht, kunt nu de stukken verf er in de hoek vanaf trekken. Ik schrok daar toch wel van.
+1
deufi
@Fendt615lsaturbomatik-e hier hetzelfde. Gelukkig heeft deze pomp een ralkleur en is het bij te werken, maar zou niet moeten zo snel. Ze gebruiken oogziende tegenwoordig geen grondverf meer, maar krijg het idee dat ze op het staal snel gelijk een kleurtje erop spuiten en ze zijn klaar, en wel de hoofdprijs ervoor vragen.
Fast Eddy
@PieterA

De spitmachine is toch al eens bij de vorige eigenaar overgespoten?
+1
PieterA
@Fast Eddy Ik zou het niet weten. Maar als je bijvoorbeeld kijkt naar de Amac uit 1984 die overgespoten is rond 2008, dan zit die nog wel een stuk beter in de verf en die heeft toch ook al het nodige meegemaakt.
+1
mdoornekamp
Mooie winter klusjes om spul weer netjes te maken.

Ik heb zelf 2 frezen van Celli. Die zitten nog wel netjes in de verf. De nieuwste is ook al weer 10 jr . Daar zit nog geen roest op
fendt818vario
De spitmachine lijkt wel nieuw! Netjes met die rol er achter
+1
PieterA
@fendt818vario Ja; uiteindelijk een hele "nieuwe" combinatie geworden.
fendt818vario
@PieterA ik ben benieuwd naar het eindresultaat van de combinatie. Vroeger reden we met een spitcombinatie, tegenwoordig zijn de machines gesplitst. De omstandigheden van de grond laten het niet toe op te spitten en frezen in een werkgang.
tractorfan.nl/picture/699266/
PieterA
@fendt818vario Ja; ik ben zelf ook wel benieuwd.

Waarom nu gesplitst? Hoe doe je het nu?
fendt818vario
Wij doen nu ploegen en daarna hakenfrezen want we zitten tegenwoordig op akkerbouwland. De grond is vetter bovenop want het gewas neemt geen water meer op. De spitmachine gebruiken we voor de eerste en de laatste gang van het ploegen want dan ligt de grond vlak en los. Hieronder heb ik een foto bijgevoegd. tractorfan.nl/picture/1497343/
PieterA
@fendt818vario Ja, duidelijk. Ja, omstandigheden zijn altijd weer anders. We gaan het zien, maar doen de ploeg en rotoreg nog niet weg.
fendt818vario
Ik ben een voorstander voor spitten frezen/kopeg maar dan krijg je helaas de grond niet door de plantmachine heen. Deed jij voorheen alles ploegen?
PieterA
@fendt818vario Ja, tot dit jaar nooit anders gedaan
casejxu
@fendt818vario wat is de reden dat je de grond er niet door krijgt?
+2
fendt818vario
@casejxu de vette grond meng je en hou je boven, daardoor kan het niet (niet goed) door de machine heen als het iets natter wordt en daardoor sluit het bed niet goed.
PieterA
@fendt818vario Dat kan bij ons ook een probleem zijn. Als de grond onder droger is dan boven heb je best kans dat we gewoon ploegen.
+1
Fast Eddy
@PieterA

Heb je al een gewichtblok met vanghaken?

uildriksmechanisatie.nl/occasions/nl/…

Misschien is dit nog iets.
+4
PieterA
@Fast Eddy Aardig dat je aan me denkt![b]😀.

Ik ben meestal van de snelle acties, dus ben zelf maar aan het construeren gegaan.

Het zijn 3 Deutz-Fahr Agrotron frontblokken naast elkaar gemonteerd.

(klik om te vergroten)

Hier zit het gewichtenblok tussen trekker en fronttank. Na deze foto is hij nog zwart geschilderd. Ik denk dat deze ongeveer 1100 kg weegt
+1
Fast Eddy
@PieterA

Jou constructie werkt wel net zo goed. En de blokken had je al in huis.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr Agrotron 6.15 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!