Speciaal voor @waterdeutz en alle andere liefhebbers. De eerste serie’s mestverspreiders van Fa Miedema. Eerdere ontwerpen waren gebaseerd op de Schamelwagen met een Rasspe kit er op gemonteerd.

Miedema mestverspreider

+3
langeslagdiesel
Speciaal voor @waterdeutz en alle andere liefhebbers. De eerste serie’s mestverspreiders van Fa Miedema. Eerdere ontwerpen waren gebaseerd op de Schamelwagen met een Rasspe kit er op gemonteerd.
Jrboekelo
@langeslagdiesel schitterend. Ik heb een miedema strooier zonder rondsel. En ben opzoek naar een folder of enige type informatie.

Reacties

+2
WaterDeutzer
Je schreef al te gaan zoeken en hebt heel wat gevonden van mestverspreiders, Johan. Maar dat ene model: houten bak, tandemstel, groot recht rondsel met morsrondsel zit er niet tussen. Pa heeft er na de Superieurs 4 stuks gehad. Was zowat gelijk met de eerste MF165's want die waren uiteraard veel te groot voor de strooiers van Prins uit Dokkum!

Toen de houten bakken op waren, zijn er 4 Cavero strooiers gekomen die op vraag af fabriek waren voorzien van eenzelfde Miedema design strooiunit. Maar het plaatwerk van die Cavero's werden wat snel krokant, waarna terug de oranje Miedema's in de plaats kwamen.
+4
langeslagdiesel
@WaterDeutzer de wagen op de andere folder heeft wel het grote rondsel. Was dat geen optie toen der tijd? Vroeg natuurlijk een paar pk meer zo’n vliegwiel rondsel. Toen ik nog jong was strooide een loonwerker uit Heemskerk veel bollenland met twee eigen ontwerp wagens. Deze hadden een strooihaspel van ik meen 1,4 meter doorsnee. De achterkant was net een reiskoffer van een lelijke eend. Dus tot op lager hoogte. Daar lag de morswals. De wagens hadden geen bodemat maar een schuifwand met een lange cilinder op de bodem. Tandem wat binnen en buitenspoors reed. Deze strooiden echt ragfijn. Maar stenen kon hij slecht tegen. Of deze gingen echt ver het land in achter de wagen.
wolseley
@langeslagdiesel prachtige mooie wagens dit.
Hebt uw van mentor oosterzee ook folders toevallig?
langeslagdiesel
@wolseley ik heb een Mentor folder van de Trommelmaaier. Verder niets van Mentor.
+2
Arie_MF
@WaterDeutzer toevallig vorige week in Neck geweest waar 3 Prinsen uit Dokkum stonden. 2 Staan er te koop.
+1
WaterDeutzer
Quote Reactie van @Arie_MF:
toevallig vorige week in Neck geweest waar 3 Prinsen uit Dokkum stonden. 2 Staan er te koop.

Da's een sterk verhaal! Ben nieuwsgierig, stuur je wel een pb.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de miedema meststrooier ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!