Brutus, bezig met geopereerd worden...Vorig jaar tijdens het hout hakselen viel mijn pa op dat de uitlaat vochtig stond van de olie. Wij dachten toen dat het voortkwam van het vaak onbelast op volle t

Schlüter Super 1250 VL Special

+14
Schluterfan
Brutus, bezig met geopereerd worden...

Vorig jaar tijdens het hout hakselen viel mijn pa op dat de uitlaat vochtig stond van de olie. Wij dachten toen dat het voortkwam van het vaak onbelast op volle toeren staan te draaien. De hakselaar moet echt 1000 toeren van de aftakas hebben of de veiligheid grijpt in... en die haalt de 12 net bij volgas... weten dat wij weinig volgas rijden is dat voor het blok wel even schrikken denk ik.

Kort erna begon het landwerk, geen problemen meer... Dit jaar had hij het terug. Dus toch maar nagevraags waar ik moest zoeken. Een duitse kennis tipte mij te beginnen zoeken bij de klepdichtingen. Door het hoge toerental verpompt de smeerpomp veel olie naar de kleptuimelaars en koppen.

Het zekere voor het onzekere bestelde ik vorig weekend bij Had nieuwe kleppen en dichtingen, met het idee als de nood breekt... toen we in 2006 een lekke kop hadden zei de revisie dat er een klep bij was die na verloop van tijd aandacht zou nodig hebben, maar deze wel nog mee kon. Toen had pa als het op kosten aankwam nog de touwtjes in handen, nu ik...
Toen pa over het probleem vertelde zei ik gelijk, als ik de koppen er weer afneem, nieuwe kleppen erin... eerst was hij er niet zo voor te vinden, maar al snel draaide bij en gaf mij de goedkeuring.

Deze week belde hij al wanneer ik er wou aan beginnen. De onderdelen waren hier op 4 dagen... nog nooit meegemaakt. Schlüter en onderdelen is nog wel eens een dingetje helaas.

Vandaag mijn chirurisch kostuum aangetrokken en na 2u werk lagen de koppen op tafel. We hadden voor het demonteren de motor zonder uitlaatcollectoren laten draaien, daar was toen duidelijk te zien dat de dichtingen lek waren.

Morgen gaan de koppen weg om te vlakken en de nieuwe kleppen te monteren.

Wordt vervolgt!
schluterman
@Schluterfan stukken? Omdat de cilinderkop eraf ligt
+2
Schluterfan
@schluterman

Klepdichtingen versleten. En gelijk nieuw kleppen erin.
schluterman
@Schluterfan goed bezig je kunt er beter zo vlug bij zijn nou valt het allemaal mee
+4
Schluterfan
@schluterman

Ja nu de koppen. Als ik de 6600 eens klaar heb, komen er in de 1250 ook wel nog eens nieuwe zuigers en bussen. Hij verbruikt wel iets olie, maar heeft geen onderdruk of gooit daar ook geen olie buiten, dus hij kan voorlopig nog wel even. Maar ik heb toch het liefst een frisse motor. Bij Kleintjen heb ik in der tijd alles gedaan buiten de krukas en krukaslagers. Die neem ik bij de 6600 nu wel mee...
+1
schluterman
@Schluterfan oke weer een leerschool dan inderdaad
mf 6150
@Schluterfan
Na hoeveel uren is dit?
Schluterfan
@mf 6150
Na een goeie 3000u denk ik, wat wij ook vroeg vinden. Volgens mij pa zien de nieuwe dichtingen er anders uit en spannen meer. Misschien was het een bekend probleem en is er iets gemodificeerd. Had doet dit wel met meerdere onderdelen zoals de kopdichtingen. Vind ik geen slechte zaak.
Kramer U800
@Schluterfan Moeten de klepzetels ook vervangen worden of kan je deze nog slijpen / na vrezen?
Schluterfan
@Kramer U800

Ik hoop het niet, die had ik niet besteld. We wachten af.
Kramer U800
@Schluterfan Ik hoop het niet voor je, als je mazzel hebt hoef je alleen een freesje er doorheen te halen.

Reacties

+1
steyrlanzboy
Mooi
Is het geen mogelijkheid bij de hakselaar om de veiligheid iets lager te zetten ( BV 1700/1900 toeren) ? bij sommige gaat dat maar ik weet niet over welke hakselaar het gaat
+1
Schluterfan
@schluter jan van samang
De hakselaar huren wij van een dealer, dus blijkbaar kan er niets veranderd worden.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schlüter Super 1250 VL Special ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!