Vanavond de laatste stammen van deze vracht kort gezaagd. Mooi met de klem stukje boven de grond houden en dan van beiden kanten tegelijk afzagen. Werkt wel prettig, je kan er mooi recht op bij staan

Hiab laadkraan

+10
KlaasM
Vanavond de laatste stammen van deze vracht kort gezaagd. Mooi met de klem stukje boven de grond houden en dan van beiden kanten tegelijk afzagen. Werkt wel prettig, je kan er mooi recht op bij staan en geen last van knellende zaagbladen
+1
PieterA
@KlaasM Slim bedacht! Ik vind het ook niks waard al dat bukken en klemmen. Wij hebben geen kraan, maar we leggen ze gewoon op de lepels van de heftruck. Dikke takken/stammen met de heftruck opscheppen. Dunne takken houdt iemand vast en schuift steeds 35 cm door; zodat ik met de kettingzaag op dezelfde plek kan blijven staan.

Reacties

+5
MF 2725
Dit lijkt veel op een Kennis kraan, die vaak gebruikt worden bij bouwmaterialen transport.
+1
KlaasM
@MF 2725 zou kunnen, hier staat wel Hiab op. Maat misschien ooit een samenwerking?
+2
MF 2725
@KlaasM Als er Hiab op staat, zal het ook wel daadwerkelijk een Hiab zijn.
BuvaM
Quote Reactie van @MF 2725:
Dit lijkt veel op een Kennis kraan, die vaak gebruikt worden bij bouwmaterialen transpor

Dat lijkt die.
Daarmee geef jij treffend aan hoe oud en 'origineel" de Kennis (op laadbak,) verrijdbare autolaadkraan is.
jim353
2x husky. 357 en 550? 😁
+2
contitour
Nu nog even kloven......lol, Van hout stoken heb je het iig vier keer warm: Zagen, Sjouwen, Kloven en stoken. Hoog rendement. Wel slim aangepakt zo met die kraan erbij.
+2
KlaasM
@contitour tis altijd best wat werk, maar dat geeft niet. Van werken krijg je niks.
Towaberg
@contitour stapelen en naar de kachel brengen nog vergeten 😂

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Hiab laadkraan ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!