Foto van een Manitou Verreiker. De menwagen ook weer eens gewassen, kettingen opgespannen en de wekelijkse smeerbeurt gedaan.

Manitou Verreiker

mf 6150
Foto van een Manitou Verreiker. De menwagen ook weer eens gewassen, kettingen opgespannen en de wekelijkse smeerbeurt gedaan.

Reacties

+1
mf 6150
Broei is helemaal weg uit de kuil sinds de betonplaten erop liggen, bevalt super. Snede 1 2 3 en 5

(klik om te vergroten)

+3
J asper
@mf 6150 Toch mooi zand op de kuil🤫🙈
+2
rommert14
@J asper afdeksysteem
+1
zettelmeyer
Quote Reactie van @rommert14:
afdeksysteem

Is alleen voor herenboertjes he😜🤭
mf 6150
@J asper
Heb t op de pulpkuil gedaan, vind t maar niks.... maar dat kan komen omdat die tussen de muren ligt
Baltus_steyr
@mf 6150 niks omdat het met nat weer een gesmeer is??? als het met stelcon platen werkt, werkt een bult zand sws goed!! Je kunt met een mooie kuilschuif het zand gemakkelijk opschuiven met de verreiker , en word de bult te groot schep je er wat zand af!! Mischien iets meer werk , maar gegarandeerd dat het op de zomerdag ook helpt tegen de broei!
RaHeados
@Baltus_steyr je moet het er ook op zien te krijgen, dat is ook wel eens een kunst. Die platen kan je zo makkelijk verleggen
+1
Baltus_steyr
@RaHeados ja dat klopt!
mf 6150
@Baltus_steyr
Omdat die kuil onder de muren ligt kan t water alleen aan de voorkant eraf. Dus spoelt t zand naar voren en kan ik ook het zijl niet een eind naar achter trekken om dat tegen te gaan. Andere silo's zijn er bij ons niet opgemaakt, kan het zand er niet naast kwijt
Baltus_steyr
@mf 6150 oh dat is wel jammer. Zulke silo's kun je kuil mooi een beetje bol net boven de muren leggen en dan een pleer zand erop.
+1
Hobby boertje
@mf 6150 een paar zware balen erop werkt ook makkelijk, je kunt ze zo naar achteren duwen met de balenklem of palletvorken. Even het plastic en een paar grindslurfen langs de kant naar achteren trekken en klaar.

(klik om te vergroten)

RaHeados
@Hobby boertje nadeel is wel dat de balen een keer gaan sneuvelen en dan nog gevoerd moeten worden of uit eindelijk naar de mest hoop. Ander nadeel is als je geen wikkel balen maakt dat het wel lastig wordt 😅. Zelf een paar roosters met beugel er op werkt ook wel, alleen niet altijd zwaar genoeg.
+1
oanejorrit12
@RaHeados Elke week of keer dat je de bult open maakt een baal eraf en die voeren en er weer een nieuwe op
RaHeados
@oanejorrit12 dan zal het wel gaan, heb liever geen wikkel balen. Stro of droog hooi is ook zo wat
+1
mf 6150
@oanejorrit12
Moet je wel voldoende balen hebben, balen mee mengen kost ook meer brandstof en tijd
+1
Hobby boertje
@RaHeados Ja dat is waar. Deze liggen er nu 2 jaar op, zitten wel paar gaten in. Heb er laatst ook één te pakken gehad met de kuilhapper. Dit waren toch al slechte balen die we niet aan de kalveren konden voeren dus daarom mooi voor op de bult.
+1
mf 6150
@Hobby boertje
Dat hadden we eerst, balen meevoeren ging niet ivm voersnelheid. Dus gingen ze broeien, en die broei straalde door in de kuil. Dan opdagen werkte hier nooit, dan kwam het zijl losser te liggen.
Hobby boertje
@mf 6150 Ah oke, hadden jullie ook foliebalen dan? hier schuiven ze wel goed, broei valt hier ook mee. Ze zijn wel verrot deze gebruiken we nu al 2 jaar.
deutz dx 610
@mf 6150 Deze wagens hebben toch ketting aandrijving op de vijzels? Moet je die zelf opspannen? Heb je veel slijtage van de messen?
+1
mf 6150
@deutz dx 610
Klopt, nee zit een automatische spanner op. De loskettingen moet je wel zelf spannen.
Deze is van 2021, messen zijn nog goed. Bij de oude wagen trok ik er elk jaar een aantal uit en werden er een paar verdraaid.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Manitou Verreiker ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!