Bärenstart, auch heute noch...Deze foto kreeg ik jaren geleden van de voormalige eigenaar van deze trekker. Dit is de laatste door Rau-Belux ingevoerde Schlüter. Hij was oorspronkelijk besteld door

Schlüter Super E 7200 V

+16
Schluterfan
Bärenstart, auch heute noch...

Deze foto kreeg ik jaren geleden van de voormalige eigenaar van deze trekker.

Dit is de laatste door Rau-Belux ingevoerde Schlüter. Hij was oorspronkelijk besteld door een waalse loonwerker, maar die kreeg de zaak financieel niet rond. De trekker bleef een tijd achter de hekkens staan bij Rau Belux. In de zelfde periode was de vader van de voormalige eigenaar op zoek naar een andere trekker. Hij was toen ook bezig met een John Deere. Ondanks dat deze Super E7200V hun eigenlijk te zwaar was, werd de koop toch gesloten.

De Schlüter deed tot volle tevredenheid van vader en zoon ruim 10000u op de akkers rond de luchthaven van Zaventem. Zo kreeg hij een Akkord zaaimachine van 4m breed aangemeten, met bijpassende dieplader om het ding te vervoeren...
Jaren terug nam de zoon contact met mij op, of ik niemand wist die de trekker kon overkopen. Hij wou het liefst dat hij in België bleef. Ver moest ik niet gaan zoeken, een vriend van mij uit de buurt had al aangegeven dat als ik eens wat wist, het mocht laten weten. Zodoende stonden we al snel in Zaventem.

Na wat onderhandelen kocht hij de trekker en kwam deze terecht tussen een vloot jongere John Deere trekkers, maar werd gelijks ook grote broer van een andere Super E7200, een italiaanse exportversie van de Super 900...

De trekker op een foto is de belgische exportversie van de Super 1250VL, toen der tijd een van Schlüters bestverkopende modellen.
+1
jd3140jb
@Schluterfan Weet je toevallig ook waar de Schluters van Arbor in Westmeerbeek zijn gebleven? Ze hadden trouwens ook nog een MB-trac 1500 met opgebouwde kraan. Nadien is er NH en JCB in de plaats gekomen, en nu zelfs MF. Maar ik heb ze nog vaak zien rijden door het dorp.
jd3140jb
@Schluterfan Weet je toevallig ook waar de Schluters van Arbor in Westmeerbeek zijn gebleven? Ze hadden trouwens ook nog een MB-trac 1500 met opgebouwde kraan. Nadien is er NH en JCB in de plaats gekomen, en nu zelfs MF. Maar ik heb ze nog vaak zien rijden door het dorp.
+2
Schluterfan
@jd3140jb

Arbor had er meerdere, van 2 weet ik waar ze zitten. De ene wordt nog af en toe ingezet en heeft ruim 30.000u. De andere wacht op restauratie, ook met 21.000u op de klok. De derde zou volgens bronnen naar NL getrokken zijn. Maar Arbor had toch ook een bedrijf in Frankrijk? Naar het schijnt zouden daar ook Schlüters gelopen hebben...

Van een andere Schlüter die ik weet zitten werd ook gezegd dat die ooit van Arbor kon geweest zijn, alleen heb ik geen bewijzen.

Reacties

David Bakker
Hoeveel PK heeft zoiets?
+2
Schluterfan
@David Bakker
125, in exportuitvoering 135, volgens SAE Norm.
+4
DANOONTJE POWERR
Mooi verhaal en prachtige foto.
+2
a3vandiejen
Schitterende foto en verhaal.
+1
105ls78
Super mooi.
En leuk verhaal over de achtergrond
+4
2850Johndeere6R
Prachtig, ik kan altijd wel genieten van die Schlüter verhalen, Het is een wereld in de trekker wereld. net een klein dorp als ik het zo lees, Iedereen kent iedereen.
+1
Oooh dit zich kan ik mij nog inbeelden als klein kind , ons pa kwam af en toe wel is daar en ik was daar natuurlijk ook vaak bij , ik zag gelijk dat dit hem was
+3
casejxu
Geweldige verhaaltjes voor t slapen gaan zo! Ga zo door zou ik zeggen 😁
+2
willem-kroon
Mooie foto, Schluter in actie 👌
+1
Towaberg
Alweer een boeiende schluter episode 👌👌👌

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schlüter Super E 7200 V ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!