Tussen de sneeuwbuien door toch maar verder met grasland vernieuwing.  Ikzelf zou er nog even mee wachten maar de opdrachtgever stond erop dat het gebeurde.

Zaaifrezen

+6
radium45
Tussen de sneeuwbuien door toch maar verder met grasland vernieuwing. Ikzelf zou er nog even mee wachten maar de opdrachtgever stond erop dat het gebeurde.
Baltus_steyr
@radium45 reed je door de plassen water? Hier heb ik net voor de grote regenbuien een stuk grasland gefreesd. Na de regenbuien nog een ander stuk begonnen maar toch maar weer mee gestopt omdat er toch te veel water staat. Moet nog een stuk weer opnieuw inzaaien maar ik ben bang dat het pas volgende week een keer kan....
radium45
@Baltus_steyr nee de grond was mooi droog. Ging eigenlijk prima.
Baltus_steyr
@radium45 mhh oke. this een beetje ook een beetje de vraag hoeveel regen en stortbuiten we achterin de week krijgen, als dat wat afzwakt is dit goed gegokt!
+1
radium45
@Baltus_steyr Ik ga morgen en zolang het weer het toelaat gewoon verder met zaaien. Maar, ik doe dat omdat de opdrachtgevers willen dat het gebeurt.

Reacties

+2
MF 2725
Valt niet helemaal tegen, zo te zien.
dezw
Krabben de Egtanden het zaad er wel in dan ?
radium45
@dezw ja dat doen ze vrij goed.
dezw
Omdat je natte grond hebt en geen gewicht op de egtanden. Waarom niet zaaien voor de Packerrol ?
+2
radium45
@dezw Die vraag heb ik nu zo ondertussen al wel duizend keer beantwoord, reden is dat er kammen van ruim 8 cm op de rol zitten en die het zaad dus ook zo diep wegdrukken. Dat komt dus nooit boven.
dezw
Dat kan sorry niet gelezen . Maar de tanden achter hebben geen druk lijkt mij . vandaar die vraag. Misschien andere rol monteren ?
+2
Jzandbergen
@dezw na-eg tanden hebben ook weinig druk nodig. Door de vorm gaan ze vanzelf door de grond. Op mijn zaaimachine zitten er nog 2 kettinkjes met een veertje tussen maar dat stelt ook heel weinig voor. En t rollen is mooier om het erna met een zwaardere landrol te doen, dan rol je gemakkelijk de laatste onevenheden eruit en drukt de grond mooi vast
radium45
@dezw Ik heb de egge balk zelfs altijd vrij slepend staan omdat ze anders veel te agressief werken. Door de vorm en de manier van aanspanning trekken ze zich overdreven gezegd iets de grond in zoals @Jzandbergen ook al omschrijft. Alleen op zwaardere grond zoals die rivierklei hier, dan wil ik hem wel eens iets meer op standje harken zetten.
En, wat de rol betreft. Een packerwals achter een frees of kopeg bevalt mij altijd goed. Enigste is dan inderdaad dat ik niet voor de rol wil zaaien. Maar narollen met een goede Cambridgewals doet toch bijna iedereen hier.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Celli Lothar en hebben de trefwoorden graszaaien en zaaifrees geen geheimen voor jou ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!