De foto zegt genoeg denk ik... 😃Deze morgen mij opnieuw over de koppeling gebogen. Met een draadstang en wat schijven de koppeling handmatig open gedraait doormiddel van het opspannen van de draads

Schlüter Meerdere

+13
Schluterfan
De foto zegt genoeg denk ik... 😃

Deze morgen mij opnieuw over de koppeling gebogen. Met een draadstang en wat schijven de koppeling handmatig open gedraait doormiddel van het opspannen van de draadstang. De rijplaat kwam los. Of ze geplakt heeft, geen idee. Terug gecentreerd en dan eens op de as van de versnellingsbak geschoven. Wat gemeten en geprobeerd. Alles moest werken zoals het hoort. Pa was er om te helpen.

Koppeling weer gemonteerd, tractor samengereden en met 4 bouten vast gezet. De versnellingsbak in 4de hoog, ik op de stoel en pa de tractor heen en weer bewegen. De motor draaide mee, ik heb toen het pedaal ingedrukt, tractor weer heen en weer bewogen, motor draaide niet mee. Dus de koppeling deed haar werk. Ondertussen ook de aftakas afgestelt, werkte ook goed. 😎

Deze namiddag heb ik de S450 dan weer testklaar gemaakt. Kruisteken gemaakt en gestart...🤞🤞

En jawel! Ik kon gewoon schakelen en rijden 🥳🥳!

Ik kon het niet laten, toch maar de weg op. Gps van de gsm aan, in hoogste versnelling en volgas gaf hij de volle 29km/u aan 😄.

De uitlaat heb ik voorlopig zonder demper gemaakt, een originele is in bestelling...
Wat een leven maakt de motor zo 😂. Na een halfuur heb ik het zonder oorkappen wel gehad denk ik...

De zon kwam erdoor... toch maar de wei in, Kleintjen uit zijn hol gehaald en ernaast gezet. Door het gekke zicht met de Fritzmeier erop heb ik de 450 maar "Calimero" gedoopt, deed mij wat denken zo aan dat gekke kuiken met de schelp op zijn kop... 🐣. En ik vond het wel toepasselijk, het is de kleinste van ons gezelschap dat uit 4 Schlüters bestaat 😉.

Weer een stap vooruit... hier en daar nog wat prul oplossen... Nu wil ik toch weer even verder met Project 6600... ook dat wordt ongetwijfeld weer een avontuur vol uitdagingen.

Een likje verf volgt nog, maar eerst moet alles op punt staan!

Wordt ongetwijfeld vervolgt!
+3
schluterman
@Schluterfan ik mis nog een paar schlüters Simon
+3
Schluterfan
@schluterman

Binnen paar weken komt Brutus ook deze kant op, dan volgt de eerste foto van het trio... heb geen enkele foto van de 12 samen met de 450.

Reacties

+3
wilbertkw
Als het dan wel lukt en meezit geeft een mooie kick en grote glimlach. En dan blijft het leuk, ook al zit het de volgende keer weer tegen.
+1
Fendt_favorit
Prachtig! Super als het de 2e keer wel naar wens is!
+1
gaituuth
De aanhouder wint. Ik wil ze wel een keer in het echt zien.
+2
a3vandiejen
Prachtig.
+1
jd3140jb
...want zij zijn groot en ik is klein. Het is niet eerlijk... Maar zo klein lijkt hij toch ook weer niet. Ik denk als ik mijn JD 510 er naast zou zetten, dat dat de calimero zou zijn. Die schuine stangen boven de koplampen zijn de motorkapbescherming van/voor de frontlader? Blijven die zo ver vooruitsteken of moeten ze nog anders gemonteerd worden?
Schluterfan
@jd3140jb

Klopt zijn beschermingen voor de motorkap. Als de motorkap erop staat is het een heel ander zicht en komen ze zover niet of het lijkt.
+1
Towaberg
Prachtig Simon dat hij het weer doet👍
Een mens wordt er haast lyrisch van en begint heel der teksten te schrijven 😂😂😂

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Schlüter ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!