Ondanks de 26mm van vrijdag en zaterdag gaat het strooien boven verwachting mooi!. Foto is geplaatst door casejxu op 03-04-2023 om 15:08:36, met 43 reacties.

Case IH JX 1090 U

+4
casejxu
Ondanks de 26mm van vrijdag en zaterdag gaat het strooien boven verwachting mooi!

Reacties

arjanvw
Valt mee dan! Is dit een 2e gift, of strooi je nu alles?
casejxu
@arjanvw strooien dit jaar alles maar in ene. Zit het er maar op.... nu 19 gedaan. Stukje weideperceel en 15ha die ze morgen komen sleepslangen.
arjanvw
@casejxu strooien en bemesten jullie meestal wat later? Je strooit nu KAS?
+1
casejxu
@arjanvw mest rijden zo snel als het kan. Soms voor 1 maart klaar mee geweest. Meestal begin maart alle mest erop en dan eerste ronde kunstmest. Nu is het land voor het 1e sinds 2 maart weer toegankelijk.... gelukkig daarvoor nog wel wat mest er op gekregen zelf en deel sleepslang. Mooie weer komt net optijd want kelders weer aardig strak vol. En ja strooi nu KAS.
+2
arjanvw
@casejxu oké, op die manier. KAS werkt wel redelijk snel, dat scheelt wel. Gras groeit al wel aardig, dus heeft wel voedingsstoffen nodig. Kunnen hier goed zien wat de bufferstroken zijn....
RaHeados
@arjanvw hier net zo, 3 meter aangehouden blijkt achteraf nu 1 meter te zijn...😒
arjanvw
@RaHeados dat is jammer. Vanwege droge sloot of kleiner als 4%?
RaHeados
@arjanvw blijkbaar kleiner als 4% droge sloot doen ze wel 3 meter... 🤦‍♂️
+1
arjanvw
@RaHeados maar dat kan jezelf wel aanpassen naar 1 meter.
+1
casejxu
@arjanvw waar bemest is kun je ook goed verschil zien idd!
bluepower12
@arjanvw Gewoon wat meer kunstmest voor een buitje 😉 Gekkigheid, maar zouden ze echt gaan controleren/valt het te controleren dat je de bufferstroken niet strooit?
Valtrapowerr
@bluepower12 zoveel mogelijk intekenen en gewoon bemesten. Van t jaar loopt alles toch in het honderd bij rvo.
+3
bluepower12
@Valtrapowerr drijfmest durf ik niet aan. Het is ook de grootste onzin. Bufferstroken kan ik me in vinden, maar pak dan geen bemestingsruimte af
+1
Valtrapowerr
@bluepower12 opnieuw creeeren mest probleem. Gewoon treiteren. Vorig jaar bgt check gedaan, nu staan alle grenzen weer verder naar binnen omdat ze nu vinden dat het talud er ook af moet dus wil je alleen bufferstrook eraf hebben moet alles terug gezet worden.
+3
arjanvw
@bluepower12 denk zelf ook niet dat het zo'n vaart loopt. Het gaat ze hoofdzakelijk om dat er weer zo'n 60.000ha aan plaatsingsruimte weg valt.
+1
casejxu
@arjanvw als de boeren niet minderen regelen ze wel wat🤷‍♂️ overal komt mest vrij/moet weg.... kosten zullen ook wel gaan stijgen daarvan. Zullen vast veehouders gaan overwegen dan maar wat te minderen
arjanvw
@casejxu dat laatste is het doel....
casejxu
@arjanvw jup..... als ze dan een minimale melkprijs van 50 cent hanteren🤷‍♂️
arjanvw
@casejxu nou idd.. op dit moment lukt dat nog niet..
casejxu
@arjanvw nee momenteel valt dat nog tegen ja bij rfc
+2
arjanvw
@casejxu ja, ik snap daar niet zoveel van. Opeens nuttigen mensen geen zuivel meer... en de prijzen in de supermarkt zijn nog steeds sky high..
+1
oanejorrit12
@arjanvw Dat snap ik ook nooit, is alles duur en de melk kan zo snel niet mee omhoog dan hebben ze lang lopende contracten, en zakt alles weer dan hebben ze geen lang lopende contracten 🤷‍♀️
RaHeados
@oanejorrit12 dat is altijd met alles zo...
+3
arjanvw
@oanejorrit12 precies. En ze schrijven bij voorbaat al dat het een lastig 1e half jaar gaat worden. Volgens mij hebben ze altijd wel een reden dat er niet goed gepresteerd wordt.. gaat toch ergens iets niet goed in de aansturing.. (de top)
+1
newholland6640
@oanejorrit12 noteringen zakten vorig jaar augustus al
oanejorrit12
@newholland6640 ja oke, maar vaak is dat met stijging ook zo
+4
dx11
Quote Reactie van @arjanvw:
prijzen in de supermarkt

Olie wordt duur, meestal helpt dat de melkprijs ook wel wat omhoog
bluepower12
@dx11 voerprijzen zakken ook nog niet zo snel. Kan een dure zomer worden. Gelukkig kunnen de koeien er snel uit wat de voerkosten drukt
EA_MF
@arjanvw zuivel wordt nog steeds wel geconsumeerd, maar er wordt wereldwijd op dit moment gewoon veel harder gemolken dan 1-1,5 jaar geleden.
+1
Terwisscha
@EA_MF Melkprijs was te hoog. Hierdoor werd het consumeren van zuivelachtige producten te duur, waardoor bijvoorbeeld de kaas ingeruild is voor pindakaas op brood. Om maar even een voorbeeld te noemen. Helaas wordt zuivel in sommige delen van de wereld gezien als luxe product en dat draagt ook niet bij aan een hogere melkprijs. Maar er wordt ook meer gemolken inderdaad.
+2
dx11
Quote Reactie van @Terwisscha:
het consumeren van zuivelachtige producten te duur

Dus dat wordt nu weer goedkoper?
Is men ook minder gaan autorijden, want de brandstof is ook duur. En is de kachel echt lager gegaan, of alleen symbolisch in een leeg staand gemeentehuis, want energie is ook duur.

Ik geloof dat dit aangepraat wordt, maar nouwelijks op feiten berust
bluepower12
@dx11 geloof wel dat als bv kaas te duur wordt men het laat liggen. Het is geen eerste levensbehoefte. Brandstof kun je ook maar beperkt op besparen. Als de welvaart in derde wereld landen toeneemt zullen ze daar ook meer zuivel consumeren. In de toekomst wordt de vraag naar zuivel alleen maar groter, tegensteld wat een aantal partijen beweren
+1
arjanvw
@dx11 ben het helemaal met je eens. Zullen best uitzonderingen zijn, maar i grote lijnen zal het eetgedrag niet aangepast zijn. Kijk maar naar de restaurants, die zitten ook elk weekend helemaal vol. En die zijn ook niet bepaald goedkoop geworden..
Terwisscha
@dx11 Omdat de kosten de pan uit reizen, moeten mensen op de uitgaven letten. En op eten bezuinigt men dan vrij snel...
+3
PieterA
@dx11 Ik rij inderdaad minder auto, vanwege de brandstofprijzen, douche korter, kachel 2 graden kouder, zoek naar andere energie (hout, zonnepanelen) en ja: tegenwoordig maximaal 2 stuks fruit per dag en maximaal 1 kg kaas met het gezin in de week. Allemaal financiële overwegingen.

Als jij denkt dat ik de enige ben dan heb je het nieuws toch al een poosje niet meer gevolgd.
J asper
@PieterA
Quote:
en ja: tegenwoordig maximaal 2 stuks fruit per dag en maximaal 1 kg kaas met het gezin in de week. Allemaal financiële overwegingen.

Oké, je bent 7 dagen in de week bezig (in jou geval zonder vee alleen als het druk is)met voedsel maken. En dan moet je zelf bezuinigen op voedsel? Ik zal wel gek wezen maar als het zo ver komt moet het wel echt heel slecht gaan.
+1
PieterA
@J asper Alleen als het druk is zijn we zes dagen in de week aan het werk. Ik vind een kg kaas gewoon niet zo veel waard dat ik daar meer van zou willen kopen. Dan koop ik liever wat andere maagvulling.
+4
dx11
@PieterA ik volg het nieuws redelijk. Ik heb steeds de ambitie het niet meer te doen, ivm stress en dergelijke. Toch wil ik weten welke rare regels ze tegen mij gaan verzinnen.
Zo kwam mij daarbij deze week dit nieuws ter oren nu.nl/binnenland/6257852/…

Ik bezuinig nog niet op voedsel, ben het ook niet van plan, maar zeg nooit nooit. En ja met de trend in de melkprijs zit het er misschien wel snel aan te komen.
bluepower12
@Terwisscha in 2022 was in Europa zelfs een kleine afname van de melkaanvoer. Helaas melken ze in VS en Nieuw Zeeland een stuk meer. Al verwacht ik als de prijzen daar zakken dat ook weer afneemt. Zo zal het blijven, de landen waar geen/minder beperking aan de productie zit zullen altijd meer gaan melken bij een hogere melkprijs.
Voordeel is wel dat we in NL grotendeels zelfvoorzienend zijn door de goede grond en omstandigheden. Biedt hoop voor de toekomst
Terwisscha
@bluepower12 zelf voorzienend zijn wat betreft het consumeren van zuivel?
bluepower12
@Terwisscha nee qua voer, omdat we hier de meest vruchtbare en productieve landbouwgrond hebben. Bepaalde landen moeten een groot deel/alles importeren.
+3
Valtrapowerr
@casejxu dat komt er niet als ze t elders goedkoper kunnen krijgen. In gorkum bij Vreugdenhil staan ook Duitsers te lossen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case IH JX 1090 U ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!