2 maal een Lanz Bulldog D8506Vanmiddag maar eens uit de schuur gehaald en nagekeken voor morgen naar de Motorische demo dagen in Asten.Voor ons een thuis wedstrijd waar een mooi aantal oldtimers bij e

Lanz Bulldog D 8506

+6
Mario-fransen
2 maal een Lanz Bulldog D8506
Vanmiddag maar eens uit de schuur gehaald en nagekeken voor morgen naar de Motorische demo dagen in Asten.
Voor ons een thuis wedstrijd waar een mooi aantal oldtimers bij elkaar komen.
De linkse is van 1950 uitgerust met handhef en ploeg, de rechtse is voor oorlogs van 1937.
Tijsje7240
@Mario-fransen hoi mario, ik zag jouwn lanz met hand hef ploeg , sta je er voor open om de ploeg misschien te ruilen tegen een gerestaureerde lemken 1 schaar wentel ploeg en of triltand cultivator, met vriendelijke groet Tijs Timmermans
+1
Mario-fransen
@Tijsje7240 als ik de ploeg zou verkopen of ruilen krijg ik ruzie met mijn vader. We hebben jaren gezocht naar dit model, hij heeft met precies het zelfde model bijna 60 jaar geleden nog gewerkt.
En wil graag mijn sponsor te vriend houden!😉
Tijsje7240
@Mario-fransen jammer, maar snap het wel , ben ook aal langer op zoek naar dat model ploeg , is een lemken die konden geleverd worden met vorenpakker, heb 2 van zo'n orginele vorenpakkers
Mario-fransen
@Tijsje7240 kijk weer eens iets geleerd wij wisten niet welk merk het was, afgelopen weken de verf al verwijderd om hem bij de trekker passend te maken maar daar kwam ook niks onder uit. Vandaag in Asten ook verschillende vragen gehad over het merk. 1 man beweerde dat het een ramsones was. Die mening had ik wel me twijfels bij, maar met jouw foto’s denk ik dat jij het bij het juiste eind hebt. Dank hier voor, en succes met de zoektocht naar zo’n ploeg. Zag met toeval deze week hier ook een foto voorbij komen, maar was een ander type en verschil in handhef.
+1
Tijsje7240

(klik om te vergroten)

+1
Tijsje7240

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Reacties

+3
JD3010
Wouw, mooi spul. 💪💪
+3
Mario-fransen
@JD3010 dankje👍🏻
+1
JD3010
@Mario-fransen Zijn dit je enige? Ik heb er zelf ook maar 1, een 20 pk
+1
Kramer U800
@JD3010 Mario heeft nog veel meer Lanzen, ze staan hier ook op TractorFan op zijn account.
+3
Mario-fransen
@JD3010 ik heb je bulldog hier al een bekeken, mooie nette gloeikop en ziet er op foto nog best origineel uit.
Zoals @Kramer U800 al meld we hebben er meer, 6 stuks van de oudste 1929 en de jongste 1951. Staan wel een paar foto’s hier op mijn account.
JD3010
@Mario-fransen Mijn Bulldog heeft denk ik niet echt veel gelopen en is inderdaad aardig origineel. De achterbanden zijn er haast zeker toen nieuw onder gekomen, er zaten toen hoge voorwielen onder.
Mario-fransen
@JD3010 vaak zijn dat de beste Bulldogs en onderhouden als de originele banden er nog onder zitten. Is het een Spaanse bulldog?
+1
JD3010
@Mario-fransen Nee, een Nederlandse. Die was ruim 20 jaar toen m'n vader hem kocht.
Mario-fransen
@JD3010 een Nederlandse zeer mooi, dacht aan de kleuren te
Zien dat het een export model was voor spaan talige landen.
JD3010
@Mario-fransen De schilden die erop geklonken zijn, staat alles in het Nederlands, vandaar dat het wel een Nederlandse trekker zal zijn. Toendertijd werd het ook niet echt als iets unieks gezien. Deze trekker was al verkocht als oud ijzer, maar werd maar niet opgehaald. M'n pa heeft hem toen van die loonwerker gekocht.
+5
Mario-fransen
De hand hef met ploeg

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

+3
Kramer U800
Prachtige machines Mario. Allebij van hetzelfde type maar toch heel verschillend! Twee dezelfde Lanz Bulldogs vinden valt niet mee. De combi bulldog heeft toch mijn voorkeur.
+2
Mario-fransen
@Kramer U800 2 dezelfde is onmogelijk Dirk, zelfs toen ze uit de productie kwamen zat er al in verschil. Banden lampensteunen ect ect ze pakten wat er lag en bouwden maar raak. Een kennis van me uit België heeft er 1 met het volgende serie nummer van onze combi. Beide uit Australië toch weer anders naar Europa gekomen, je weet ook niet wat er nog gesleuteld is in die landen.
Een korte eiler ( waar ik je een tijdje terug een foto van appte) 55pk voorstuk 35 achterbrug orgineel uit fabriek …. Zeg het maar😉
Maar deel je mening de combi heeft mijn voorkeur ook, maar de na oorlogs is ook een gave en originelere.
Kramer U800
@Mario-fransen Klopt inderdaad, en de tand des tijds doet ook een hoop met een tractor. Ze zijn toch niet lang gebouwd deze combi bulldogs?
Mario-fransen
@Kramer U800 volgens mij alleen van 36 tot 38 maar ben daar niet zeker van. Zat de overgang ook in van bulldog Lanz naar Lanz bulldog dan heb je de kleine embleempjes er nog tussen zitten maar enkele gemaakt als je die dan 1 hebt met originele lier heb je 💰in handen.
Tand des tijds vind die uitspraak steeds mooier worden, zei het afgelopen week tegen een vertegenwoordiger van Cat die stond me wijs aan te kijken. Weet niet of het al in de dikke vandale staat maar anders mag ie er in.😉
+1
Kramer U800
@Mario-fransen Ok interessant, er staat een dorp verderop bij een klant van ons nog een D8506 combi uit 1936 nog met
Bulldog
Lanz
op de voorkant. Helaas zonder lier. Hij heeft hem al 50 jaar in bezit. Met een originele Lanz lier heb ik ze maar een paar keer gezien in het echt. Zijn mooie details.
+1
Mario-fransen
@Kramer U800 zeer mooie trekkers ook de neus met die belettering is zeer mooi.
Zo’n lier kost nu al het zelfde als een gewone bulldog dus tel maar uit.
Ik denk dat wat je nu op shows tegen komt al 60% geen originele lier meer is.
+1
16045HSX
Twee prachtige trekkers👍. Een gloeikop is nog een wens, naast mijn 2 diesels van lanz.
Mario-fransen
@16045HSX dankje voor het compliment, voldiesel Lanz word ook steeds meer in trek en zitten ook mooie en bijzondere types tussen.
Over de gloeikop kan ik alleen maar zeggen als de kans er is…. De wens vervullen! Is een beleving om mee te toeren.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Lanz Bulldog D 8506 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!