Agria 3400 (staat niet in de lijst) met lombardinimotor.  Eindelijk is de grond hier voldoende opgedroogd om de aardappelen te kunnen planten.  Vorige week gespit, vanavond gefreesd en direct nadien d

Het moet niet altijd groot zijn, als er maar een motor op zit

+8
jd3140jb
Agria 3400 (staat niet in de lijst) met lombardinimotor. Eindelijk is de grond hier voldoende opgedroogd om de aardappelen te kunnen planten. Vorige week gespit, vanavond gefreesd en direct nadien de aardappelen geplant. Dan ben ik er tenminste zeker van dat ik "vroege" patatjes zal hebben als anderen er geen (meer) hebben. 5 rassen geplant, van vroeg tot laat en iets daar tussenin. We gaan zien wat het wordt. Op de akkers hier rondom is normaal al een snede gras afgehaald om nadien mais te zaaien, maar tot nu toe is er nog geen machine in het land geweest. Raar voorjaar. Minister van oorlog en financiën had wel gelijk dat ik het niet in mijn kop moest halen om met de traktor (met kuhnfrees van 2m) de groententuin te frezen (iets wat ik in het verleden wel geriskeerd heb en dus nog regelmatig moet horen). Dit freest maar 60cm maar is ook mooi om te doen.
Fendt926Driver
@jd3140jb buurman waar ik mais poot zegt altijd met vaderdag eet ik nieuwe aardappels.
Ook al moet ik al mijn aardappels weer rooien...
+1
jd3140jb
@Fendt926Driver Dat zal kort dag worden vrees ik. Maar of we nu in juni of juli nieuwe patatjes eten, maakt niet veel uit. Het is altijd leuk om dingen te kunnen eten die je zelf gekweekt hebt (of dat nu grootschalig is of kleinschalig zoals hier). Afgelopen jaar wegens tijdsgebrek de tuin laten liggen, dat is ook maar een droevig zicht. Ik zie wel graag iets groeien.

Reacties

steyrlanzboy
Mooi
yoohan
Mooi freesje! Maar kun je het stuur niet verstellen naar links en rechts? Ik zie allemaal voetstappen in het gefreesde. Ik frees nog regelmatig met een grote Nibbi, maar dan wil ik geen voetstap meer zien in me strakke veldje 😜
oanejorrit12
@yoohan kunnen de aardappels mooi in!
+1
jd3140jb
@oanejorrit12 Dan had ik wel kleinere stappen moeten nemen 😂
jd3140jb
@yoohan Zodra ik de ruggen gemaakt heb zie je geen voetstappen meer. Ik kan de machine wel zijwaarts verstellen, maar heb dat eigenlijk nog nooit geprobeerd. Ik zal 't eens uittesten (en laten weten).
SJB533
Hoeveel meter heb je voor de aardappelen? En welke rassen teel je?
+1
jd3140jb
@SJB533 Ongeveer 85 lopende meter, 5 x 1 kg plantgoed, zijnde Rode Eersteling (vroeg, licht bloemig), Annabelle (vroeg, vastkokend), Agria (half laat, friet), Victoria (laat, bloemig) en Fontane (laat, vastkokend). Agria hebben we al eerder gehad, met de rest geen ervaring, lukraak gekozen. Bintjes zetten we ook niet meer, die kan je hier toch overal kopen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Agria reclame ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!