Een kleine update op zondag. De laatste 2 weken is er veel gebeurd. Motor en versnellingsbak staan tegen elkaar. Hier zie je de 2 metalen brandstoftanks in erbarmelijke staat. Ze zijn ooit doorgeschuu

Schlüter Super 1500TVL

+19
Gavrie Willemsen
Een kleine update op zondag. De laatste 2 weken is er veel gebeurd. Motor en versnellingsbak staan tegen elkaar. Hier zie je de 2 metalen brandstoftanks in erbarmelijke staat. Ze zijn ooit doorgeschuurd geweest op de steun en ook wat terug opgelapt. Toentertijd werd erg dun staal gebruikt zodat bij het lassen de tanks allerhande buiken kreeg en snuiten trok. Een lasser op eigen dorp gaat ze volledig copieren in iets dikker plaatwerk om dat kromtrekken te voorkomen. Ze gaan de bakken met een Tig lassen. De nog bruikbare onderdelen slijpt hij er gewoon uit. Hij vreest ook dat de oude bakken vol roest zitten dus veel eer valt er niet meer van te halen. Ondertussen zijn er heel wat onderdelen naar mijn broer gegaan om te herstellen. Er moet heel wat geslepen en gelast worden. Van daaruit gaat alles naar de straler incl een deel van zijn eigen Renault onderdelen. Ondertussen is ook de alom bekende groene grondverf besteld. Doordat mijn broer redelijk wat tijd over heeft tijdens de restauratie van de Renault omdat hij dikwijls op bestelde onderdelen moet wachten wilt hij graag mij wat bijstaan in de restauratie van de Schlüter. En zo blijft het geld ook nog wat in de familie zoals ze hier zeggen…😅😅😅

Reacties

+8
RVM
Ja dat zijn van die dingen die je tegen komt onderweg. En dan roept de gemiddelde buitenstaander “de trekker zag er toch best goed uit voor de restauratie”
Gavrie Willemsen
@RVM hij was “schoon van wijd” maar uiteindelijk “wijd van schoon”…..🫣🫣
+1
PieterA
@Gavrie Willemsen Mooi van verre en verre van mooi. Zeggen ze hier.
Gavrie Willemsen
@PieterA meestal gaat dat over vrouwen als ze dat hier zeggen 😜
PieterA
@Gavrie Willemsen Ja, klopt.🤣
+7
jehan
Leuk Gavrie van je update. wordt zeer grondig aan gepakt. ben benieuwd wat die trekker na restauratie waard is
+5
wotan2
@jehan das makkelijk; die is onbetaalbaar.
+2
Gavrie Willemsen
@wotan2 🫣🫣🫣 inderdaad
+6
Kramer U800
@jehan Ik vraag altijd aan de klant wat is die trekker JOU eigenlijk waard? Dat is heel belangrijk om bij stil te staan. Als je vaak niet oppast ga je boven de dagwaarde uit met de meeste tractoren. Maar Gavrie doet deze Schlüter nooit meer weg verwacht ik, hij weet straks tenslotte wat hij heeft, de bouwkwaliteit van zo'n trekker is zo goed dat hij hem niet meer verslijt.
+3
steyrlanzboy
Mooi
+10
a3vandiejen
Prachtig verslag weer, leuk om op deze manier te volgen.😃👍
+4
roscho
De tanks horen origineel ondersteund te worden door een rubber flapje, ter voorkoming van doorslijten.
Bij de onze kwam er een klein gaatje tussen de tank en de accubak, daar was een klein grindsteentje tussen gekomen, wat er in de loop van de tijd doorheen gesleten was. Dat hebben we met een volle tank dicht kunnen krijgen met kneedbaar metaal. Het heeft daarna niet meer gelekt, tot de trekker uiteindelijk is weggegaan.
+7
Valtra man
Geen stukje blijft gespaard van restauratie. Das knap, heel veel geduld en vooral geen datum in je hoofd prikken wanneer hij rijdende moet zijn want die haal
Je toch niet 🙂
+3
Gavrie Willemsen
@Valtra man nee inderdaad, ik zou wel graag deze zomer de motor is aan de gang kunnen zetten met dat hij nog vierkant op blokken staat
+8
Kramer U800
Is het geen optie om deze tanks gelijk van RVS na te maken Gavrie? Ze lijken mij redelijk recht toe- recht aan. Dan ben je er zeker van dat ze nooit meer doorroesten en je kan ze heel mooi met TIG lassen. Ik doe voor mijn werk o.a. RVS dieseltanks lassen van 200 tot 1500 L, voor in waterpompen. Volledig met TIG, alles laser gesneden.

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

+12
CaseCS130
@Kramer U800 Tjongejonge, is er ook iets wat je niet netjes maakt?
+4
Kramer U800
@CaseCS130 Het heeft wel 4 jaar geduurd voordat ik zo kon lassen. Het komt zo enorm precies met het TIG lassen. De lassen op de foto heb ik met 2% waterstof 98% argon gelast, daar krijg je een mooiere gekleurde las.
+6
casejxu
@Kramer U800 stukje vakwerk zeg! Lijkt me prachtig om te kunnen tiggen. Vooral met alluminium!
+3
Kramer U800
@casejxu Aluminium lassen met TIG is nog wel een vak appart. Een totaal ander las proces dan staal of RVS.
+3
Fendt926Driver
Quote Reactie van @Kramer U800:
Aluminium lassen met TIG is nog wel een vak appart

En dan moet je ook nog eens 2 verschillende soorten 2e hands aluminium aan elkaar moeten bakken..
Dan weet je of je de kunst beheerst of niet..
+3
Kramer U800
@Fendt926Driver 2e hands aluminium lassen is heel verschillend de ene keer wil het voor geen meter ook al heb je het goed schoon gemaakt, de andere keer gaat het zonder moeite. Ik las liever met TIG aluminium, je hebt dan meer controle over je smeltbad. Giet aluminium net zo. De ene legering is de andere niet. Het kan soms zijn dat we tegen de klant nee moeten verkopen.
JD3010
@Kramer U800 Kan jij dan aluminium lassen?
Kramer U800
@JD3010 Ja dat kan ik, TIG en MIG.
JD3010
@Kramer U800 Ik heb pas nog iemand gevraagd om aluminium te lassen, dan had ik jou ook kunnen vragen.
Kramer U800
@JD3010 Ja dat mag ook hoor, stuur maar een PB als je wat hebt 👍🏼
+3
casejxu
@Kramer U800 ik doe t nu miglassen.... t zit vast maar kan t niet altijd mooi noemen😅
Kramer U800
@casejxu Aluminium lassen met MIG is inderdaad niet altijd even mooi, je hebt maar een klein smeltbad wat je niet goed kan sturen en je hebt geen diepe inbranding. Ik doe het liever met TIG. Ik heb het ook al eens met laser gelast dat gaat ook heel mooi en zit ontiegelijk vast. Een mooi weetje: aluminium scheurt altijd op de las door.
+1
casejxu
@Kramer U800 vertel mij wat😅 maat voor iemand zonder las diploma's lukt t nu met regelmaat een mooie schone las neer te leggen😁
+3
Kramer U800
@casejxu Dat geloof ik best hoor, een lasdiploma zegt namelijk niet zo heel veel. Heel veel professionele lassers die ik ken hebben er geen omdat het zo duur is.
+2
Towaberg
+2
Gavrie Willemsen
@Kramer U800 jij maakt er een kunstwerk van Dirk…🥰🥰🥰
+5
Towaberg
39 likes voor 2 dieseltanks🙈
+13
2850Johndeere6R
@Towaberg hier staat meer als alleen 1 foto van 2 tanks. Er staat een mooi verhaal bij die wat verteld, achtergrond informatie verstrekt en een motivatie waarom het zus of zo gaat.Dat waardeer ik ten zeerste, dat zie ik dan liever als een mooie trekker op de foto met een schudder oid met de tekst eronder: (voorbeeld) Fendt 306 aan het schudden. Dat die Fendt aan het schudden is zie ik dan ook wel maar dan wil ik wat meer weten over het gewas en hoeveelste keer dat het was geschud word ofzo.
+9
Fendt926Driver
@2850Johndeere6R helemaal mee eens.
Het verhaal achter de foto is zeker de helft van de mooiigheid van die foto
+8
Towaberg
@2850Johndeere6R Gavrie is een kameraad van mij, ik apprecieer zijn Posts ook😉
En hij schrijft ze met veel bravoure👌
+5
Gavrie Willemsen

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schlüter Super 1500TVL ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!