Foto van een Fendt 516 met Kuhn maaiers.De 2e snede gaat er al weer af. De laatste week nog een hoop gras bij gegroeid. Nu hopen dat het niet te droog wordt, planning is maandag kuilen.

2e snee maaien

RaHeados
Foto van een Fendt 516 met Kuhn maaiers.
De 2e snede gaat er al weer af. De laatste week nog een hoop gras bij gegroeid. Nu hopen dat het niet te droog wordt, planning is maandag kuilen.
RaHeados
@RaHeados extra foto's

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

Reacties

+1
Fendt926Driver
Maandag?
Op 2e pinksterdag??
Ik ben altijd wel blij met mijn vrije dagen
+1
RaHeados
@Fendt926Driver ik ook, kan ik thuis aan de hobby 😉. Vandaag maaien en morgen afmaken, dan zondag alles proberen te harken.
Maandag wilt mn oom maaien en dinsdag kuilen, moet ik ook ff Helpen en volgende week nog meer dingen gepland staan.
Deze week was het waar ik werk ook druk en waren ze blij met de hulp.
Op de vrije dagen ben ik altijd wel wat aan het doen, maandag had ik anders wel naar een trekkertrek in de buurt gegaan. Het is niet anders zeggen we maar 🤷‍♂️.
+1
Fendt926Driver
Quote Reactie van @RaHeados:
Het is niet anders zeggen we maar

Daar heb je gelijk in.
En je doet er niemand mee te kort.
Er is ook geen moeten bij
Fendt926Driver
@RaHeados is ook wel heerlijk verwend maaien zo op gps.
Elk baantje klopt gewoon...
Jij hebt niet dat het stuur beweegt toch met corrigeren van de gps?

Hoor de eersten al die de orbitrol kapot hebben door de vele correcties die een gps systeem door middel van een motortje aan het stuur doorgeeft
RaHeados
@Fendt926Driver heerlijk ja, klopt niet altijd als je de blokken te groot maakt. Zonder rtk signaal onze gps. Stuur staat gewoon stil zo ver ik merk, trilt alleen een klein beetje van het rijden en meer niet.
RaHeados
De capaciteit is ook wel mooi zo. Dit is met los gemaaide kop einde van 27 meter, kan mooi met 15 draaien en zo door.

(klik om te vergroten)

Foto scherm
+3
RaHeados
Harken gaat ook machtig zo, plakt wel erg goed😅 wat op de fronthef zit is van het harken, was schoon toen de maaiers er af gingen.

(klik om te vergroten)

(klik om te vergroten)

+1
J asper
@RaHeados Dat plakt Idd echt donders😅👌
Fendt926Driver
@RaHeados waarom gebruik je de laatste meter werkbreedte van de hark niet?
Heb hier het idee dat mijn (oude) hark schoner harkt als ik het toch een keer geschud heb om het los van de grond te hebben.
RaHeados
@Fendt926Driver we schudden het niet, omdat we bang zijn dat het te droog wordt. Planning is ook vanavond al 1 kuil vol te rijden en morgen de rest in de 2e grotere kuil te doen.
Het zijn overigens lasagne kuilen, dus eerste snee zit er in en er zou eventueel nog een sneetje over heen moeten na deze 2e snee.
De laatste meter wordt niet benut, doordat het de ene keer perfect uit komt en de andere keer over houd. Hark en maaiers zijn niet kwa breedte afgestemd om altijd mooi uit te komen. Daarnaast omdat er geen rtk op zit en met banen over slaan anders net te krap is en anders wat laat liggen, Dat merk je meer als het gras geschud is.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 516 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!