Foto van een Schuitemaker Rapide 660 met een new Holland t7.200 er voor.Vandaag begonnen met het binnen halen van de 2e snede. De eerste snee hebben we in 2 kuilen gedaan, deze 2e snee komt daar over

2e snee gras rapen

+7
RaHeados
Foto van een Schuitemaker Rapide 660 met een new Holland t7.200 er voor.

Vandaag begonnen met het binnen halen van de 2e snede.
De eerste snee hebben we in 2 kuilen gedaan, deze 2e snee komt daar over heen en later nog een snede per kuil waarschijnlijk. Vandaag de kleinere van de 2 kuilen open gemaakt en een aantal vrachten in gereden, ook gelijk dicht gemaakt nog voor het donker. De rest wat nog ligt gaat morgen in de andere grotere kuil en dan is onze tweede snede ook al weer binnen.

Tijden de mooie avond zon even de kans gepakt om een plaatje te schieten. De gene op de kuil wou wat tijd hebben, het verste stuk wat gemaaid is gaan laden en ook maar wat tijd gepakt voor een foto 🤪.

Reacties

+1
mdoornekamp
Mooi plaatje
RaHeados
fan van trekkers
Prachtige foto en mooi materiaal, helaas konden de 660 de zwaden bij ons niet aan
RaHeados
@fan van trekkers te breed geharkt? Zolang ze tussen de banden van de trekker gaan wil t hier wel, alleen met zei wint wil er nog wel is een klein beetje naast waaien als je lekker door rijd.
fan van trekkers
@RaHeados dat was met een 155 zo, de 660 kon de messen er niet inhouden. Wel een wagen van de vorige generatie en niet een nieuwe die jij hebt. Misschien dat dat ook al scheelt
RaHeados
@fan van trekkers geen idee onze vorige was een rapide 135 die deed het ook goed. Toen die de eerste keer ging rapen ging de eieren wekker wel af en toe, wist nog niet dat het de messen waren toen 🙈, nu gewoon wat langzamer rijden en messen goed op druk houden. Heel enkele keer bij een propje van een kopwiers ofzo dat ze er uit willen.
Over het algemeen gaat het heel goed met deze wagen naar ons idee.
+1
fan van trekkers
@RaHeados dat scheelt, het waren ook wel asociale wierzen van de week, 1e snede en 10 meter op 1 wiers. Was voor mij ook kruipen maar kreeg het wel binnen
+1
John k
Mooie foto !

Doe je het in lagen om het hele jaar hetzelfde te voeren?
RaHeados
@John k dankje. ja inderdaad, om het zoveel als mogelijk gelijk te houden. Dan hoeven er ook geen meerdere graskuilen open
deufi
Prachtig plaatje. Hoogwater maar dat is waarschijnlijk altijd bij jullie?
+1
RaHeados
@deufidankje.
Er staat meestal wel zo iets aan water in ja, swinters na een grote bui staat het alleen op 1 kant de kop akker wat blank, maar zodra ze het water gaan wegpompen zakt het er al weer af.
+1
2850Johndeere6R
Mooi spul op een mooie foto
DANOONTJE POWERR
Prachtige foto en combinatie! 👌🏻
RaHeados
+4
GerbertXL
Iedereen moet het zelf weten maar als het lang genoeg droog is waarom ga je dan op zondag aan de gang?
Wel een plaatje zo, stukken beter met die nieuwste kleurstelling ook.
Ruben-Wind
@GerbertXL hier is het vaak een stuk makkelijker met hulp. Hier rijdt iedere loonwerker ook zondags.
+4
mdoornekamp
@GerbertXL als het druk is in de 1e snee ben ik blij dat ik zondag nog een klant mee kan pakken. Opraapwagens staan bijna het hele jaar in de schuur te roesten. Spul moet wel draaien
+3
GerbertXL
@mdoornekamp het is maar net waar je je op instelt. Hier in het midden van de biblebelt kuilt geen loonwerker of boer op zondag en we krijgen het ook rond.
+2
mdoornekamp
@GerbertXL
Quote:
geen loonwerker of boer op zondag

Opzich ook wel een goede manier van werken. Ik zie de zondag ook wel een beetje als extraatje. Als het hele spul dan nog een dag draait, is mooi meegenomen
+2
RaHeados
@GerbertXL dat moet iedereen voor zich weten, maar wij doen het graag zelf. school is ook een ding. Met zulke dagen of met vakanties hebben we wat meer tijd, in plaats van ander halve dag als we op de zondagen niks zouden doen.
Zij er hier ook genoeg die op zondag niet meer doen dan het nodige en die redden het ook. Die keuzen moet ieder voor zichzelf maken.
RaHeados
@GerbertXL dankjewel.

Voor ons kwam dit het beste uit, van de week was het ook druk en volgende week staan ook weer afspraken en werk. Mn oom is vandaag maaien en kan die morgen kuilen, dan is mn neefje nog thuis. De andere oom zou de week er op wel weer willen.
RaHeados
@RaHeados we zijn nu ook nog bezig. Over 2 uurtjes laatste bij de bult. Twee dagen rustig aan in plaats van een hele volle dag.
+1
wart
Pracht plaatje!
RaHeados
@wart dankje!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schuitemaker Rapide 660 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!