Na al het gras vd afgelopen tijd vandaag weer in de hobby. Waar het voor de 1e snee hier en daar nog nat genoeg was, is het ondertussen genoeg afgedroogd om netjes werk te kunnen leveren.

Fendt 724

+6
Siete
Na al het gras vd afgelopen tijd vandaag weer in de hobby. Waar het voor de 1e snee hier en daar nog nat genoeg was, is het ondertussen genoeg afgedroogd om netjes werk te kunnen leveren.

Reacties

Terwisscha
Het gewichtenblok voorin wordt ook nog gebruikt als schuifbordje?
Siete
@Terwisscha
Dit is een schuifbord van een mobiele kraan geweest. Die is pas gemaakt voor in de fronthef. Tussen de hefarmen zit een bak waar gewicht (oud ijzer) in kan, en achter het schuifbord hangen moeder gewichten waar weer losse gewichten aan te hangen zijn. Dit om te zorgen dat je en een schuifbord hebt, en ik ook nog de bocht om kan komen.. 😅
Terwisscha
@Siete hoe hoe bedoel je dit? Trekt die kilverbak zo hard aan de trekker dat de voorwielen bijna los komen?
+1
Siete
@Terwisscha
Los komen is overdreven, maar met die bak vol grond is de bocht om komen wel een uitdaging met de weinig gewicht in de neus.
RaHeados
@Siete hoeveel weegt het front gewicht zo ongeveer? Zal achterop ook wel wat wegen als je die bak vol grond hebt.
Siete
@RaHeados
Het gewicht wat ik graag zou willen zal rond 1500kg uitkomen. Denk dat het dan wel redelijk goed zal gaan. Zijn nu nog iets aan de lichte kant. Net boven de 1000kg totaal nu.
RaHeados
@Siete dat valt me eigenlijk nog mee. Dan weegt zon schuif blad ook niet zo gek veel. Dan zijn de vele 900kg blokjes toch wel compact als je met zon uitrusting pas rond de ton zit 😅. Maar hier heb je natuurlijk wel meer aan als een standaard blokje in de hef.
+1
Siete
@RaHeados
Klopt hoor. Als je m'n foto's langs gaat zie je wat er eerder voor zat. Deze schuifborden zijn hol. Die dingen wegen helaas van zichzelf niks. Je moet ze dus zelf zwaar maken. Reden dat ik graag een schuifbord in de fronthef wou is vooral om de hoeken van de percelen ook beter te kunnen pakken. Bij deze bakken zit het mes een heel eind voor de wielen waardoor je een hele hoek houdt waar je erg lastig bij komt.
+2
2850Johndeere6R
Blijft toch een machtige combinatie
CaseCS130
Kun je ook merken dat de grond hard is? Bij ons is het bikkelhard geworden op 1 of andere manier.
+1
Siete
@CaseCS130
Nee eerlijk gezegd nog niet nee.
Merk wel dat het toch weer heel snel droog wordt.
+2
CaseCS130
@Siete Ja die noordenwind droogt de boel heel snel af van boven.
+2
Terwisscha
@CaseCS130 Buitje van 10 mm is wel welkom!
+1
hermanjohndeere
@Siete ja het droogt gigantisch snel weer op. Hadden we hier 3 weken geleden niet gedacht dat het nu alweer zo droog zou zijn 😂
+1
Siete
@hermanjohndeere
Haha nee hier net zo.
Zo zie je maar dat het ook weer snel anders kan.
+1
T.Tanis
Mooi setje zo😎😎👌👌

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 724 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!