Foto van een Fendt 724 met een nieuwe harcon kilverbak. Foto is geplaatst door Fendtfarmer1 op 01-06-2023 om 21:28:33, met 24 reacties.

Fendt 724

Fendtfarmer1
Foto van een Fendt 724 met een nieuwe harcon kilverbak

Reacties

+1
langeslagdiesel
Kan je deze wel volladen? Ik reed met het oude model maar daar gingen de enorme frame balken op de geladen grond hangen. Gevolg : niet meer bij willen laden en de grond in de bak werd 1 klomp. Deze is dan bijna niet met goed fatsoen uit te doseren. Ook bleef de grond niet rollen voor het mes als je tot aan het frame geladen had. Was een goede poetsbak. Verder was ik er niet zo gelukkig mee.
Fendtfarmer1
@langeslagdiesel Mijn broer rijdt hiermee en de bak is op veel fronten aangepast want hij was er ook niet gelukkig mee. Volgens mij is de bak ook verzwaard en gaat het een stuk beter nu.
+1
MaxxuM4ever
@Fendtfarmer1 volgende keer maar een bos bak net als @Siete ? Dit is een best hoogte verschil wat je af schaaft met zo’n bak. Moest je er ver mee slepen?
Siete
@MaxxuM4ever
Hij zit iig wel goed vol. 😁
Lijkt me alleen niet een hele diepe bak.
mdoornekamp
Wat voor type is dit? Ziet er wel goed uit met de hoge dissel bevestiging in de bak. Harcon gooit wel heel hoog met de pk's in de beschrijving. Dat lijkt me niet helemaal goed te komen
+1
Fendtfarmer1
@mdoornekamp ik weet zo niet welk type het is, mijn broer rijdt er mee. Het is een aangepaste bak, ik weet dat sws de dissel verlengd is
Daanfordje
@Fendtfarmer1 vanaf welk type is de bak aangepast dan? Blad lijkt toch niet heel hoog? Zo lijkt het wel een hele mooie bak zonder frame dat in de weg zit!
+1
Fendtfarmer1
@Daanfordje even nagevraagd, het is een KB300 G115
Jzandbergen
@mdoornekamp daar heb ik ook met verbazing naar zitten te kijken inderdaad. Voor een kleine bak geven ze zomaar 350 pk op dat word toch wel buigen of barsten.
mdoornekamp
@Jzandbergen mijn Bos mag 250 pk voor. Die scheurt met 155 pk al int frame
Jzandbergen
@mdoornekamp ik ben me ook aan het oriënteren voor een andere/nieuwe kilverbak aangezien de trekker aardig gegroeid is maar ik vind het lastig wat me dergelijk genoeg lijkt. Ap heeft ook mooie bakken(niet de lichte variant) maar vraag me ook af hoe dat zich houd.
mdoornekamp
@Jzandbergen ik vind de Bos 5004 xl een prima bak. Maar wel jammer dat ie scheurt
Jzandbergen
@mdoornekamp zijn zeker mooie bakken, ik wil alleen wel weer graag pendelassen. Daar heb ik me huidige kilverbak ook aardig voor verbouwd😅
Siete
@Jzandbergen
Dat kan volgens mij ook gewoon bij die "kleinere" bakken. Voorheen was dat alleen bij de groten, maar dat is al een poos niet meer zo.
+1
Jzandbergen
@Siete ja klopt maar dan gaat de prijs ook hard richting het dubbele van de rest. En als ze dan evengoed scheuren😆
Siete
@Jzandbergen
Haha ja ik snap je punt.
Wij hebben naast de Combi Kilver ook nog n gewone 3m bak. Maar die scheurt idd ook rond om de trekbalk...
Kwaaltje dus blijkbaar
+1
Jzandbergen
@Siete jaa toch misschien net te licht gebouwd voor t mooie.
Favorit614
@mdoornekamp Ik heb ook een 5004 , maar nog geen scheuren oid kunnen ontdekken. Staat geregeld een grote trekker voor. Wat zijn volgens jou de aandachtspunten?
Ik had in begin last van dat van de dissel de bouten aan de bak kant 1 knapte en 2 rekten. na een paar jaar is dat ook afgelopen , en geen last meer. Ik vindt het een prima kilver , en heb er schik mee.
+3
Eite62
@Favorit614 De bak zelf is nog niks mee geweest maar de hefinrichting die er achter zit is al regelmatig versterkt. Maar was ook de eerste die ze zo hebben afgeleverd

(klik om te vergroten)

Fast Eddy
@Jzandbergen

Quote:
Ap heeft ook mooie bakken(niet de lichte variant) maar vraag me ook af hoe dat zich houd.

AP bellen en vragen of je er een in het werk kan zien.
zettelmeyer
@Fast Eddy willen ook wel stuk die ap bakken
+1
Fast Eddy
@zettelmeyer

De Bos bakken ook. Ik bedoel meer dat hij dan aan de gebruiker vraagt of het een degelijk ding is en wat de eventuele zwakke punten zijn.
+1
Jzandbergen
@Fast Eddy jaa dat is idd wel verstandig. De types van verschillende de merken die ik in gedachten heb zijn allemaal aardig even zwaar qau gewicht. Het is puur hoe houd de constructie zich.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fendt 724 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!