Foto van een QUAD yamaha bruinVolle bak. Foto is geplaatst door Husqvarna op 03-06-2023 om 16:36:27, met 10 reacties.

QUAD yamaha

Husqvarna
Foto van een QUAD yamaha bruin
Volle bak

Reacties

Baltus_steyr
Je kunt er nogal wat meenemen. Ik vindt het wel ondingen om mee te nemen 😅 Hier heb ik die rasterspinnen laten maken.
Gebruik je het systeem al langer met die rasterspinnen?
Husqvarna
@Baltus_steyr
Ben vorig jaar voorjaar mee begonnen, en halverwege jaar weer mee gestopt.
Hebben nu 1 lang blok huiskavel en dat in 2 stroken verdeelt, daarvoor is het dus wel ideaal. 3-4 keer daags krijgen de koeien er een pizzapunt bij.
Het zijn idd ondingen om te vervoeren, maar dat is maar eens in de 2-3 weken.
Husqvarna
@Baltus_steyr
Je hebt ze laten maken? Ja ze kosten geloof ik ook wel een 80 euro /stuk.
Maar ik zou niet weten hoe je die maakt, er zit ook wel een mooi systeem in dat spanning alleen op de bovenste pennen staat.
+1
Baltus_steyr
@Husqvarna ja opzich vrij simpel na te maken. Alleen zit er op de buis waar het draad doorheen gaat stroom op, en de andere punten niet. Ik heb aan beide kanten een klein wagentje staan met een haspel erop. Zo kan ik ze vrij makkelijk verzetten en het touw goed op spanning houden. Ik heb het een keer een paar weken gebruikt paar jaar geleden. Nu ben ik er weer mee begonnen en wil dit systeem blijven proberen!!
Husqvarna
@Baltus_steyr
Een karretje? Dat is wel interessant, ik heb nu haspelpalen, maar die moet je wel steeds de de grond in trappen.. Heb je dan haspels die vertraagd afrollen of kun je beide karren tegelijk verplaatsen?
Of rijden die karren elektrisch?

Stripgrazen bevalt hier supergoed, zet 1x daags ook een achterdraad erin. Gras kan goed lang herstellen zo.
+1
Baltus_steyr

(klik om te vergroten)

Ik wou nog op je reactie met foto reageren maar nog niet zo ver gekomen. Ik heb hem zo even vlug gemaakt. De andere kant heeft me ook met een plastic rol gemaakt. Ik heb op het langst een afstand van ongeveer 150 tot 180 meter ( denk ik ) en met dik touw en dan moet die goed onder spanning staan anders bulderen die muiters er zo doorheen. En dit gaat best goed. De andere rol zit een soort van hard plastic wat de as als ware in geklemd word en zo kun je hem ook afrollen. En nu op het moment met weiden trek ik hem met de quad een aantal of tientallen meters vooruit. En met plastice handschoenen aan hoef je het stroom er ook niet af te doen. Ik zal nog een keer een foto maken van de andere wagen. Wat En ooit 2 water wagens met een drinkbakje en een ibc vat erop die we de laatste jaren niet meer gebruikt is!
Husqvarna
@Baltus_steyr
Mooie vinding, ik kwam al een keer een met paar oude skelters tegen, en een elektrische lier die ie op afstand kon bedienen.
Ik vind de Lely Voyager ook een mooi ding, maar dit is vast ietsje goedkoper, wij knutselen ook graag.
+1
Baltus_steyr
@Husqvarna die lely is leuk, maar zal ook wel verschrikkelijk duur zijn 😁
Zelf had ik eerst al het idee om 2 scootmobiels te pakken, bijladen met een zonnepaneeltje en die kun je zo verzetten en hebben al een redelijk veel eigen gewicht.
+1
Husqvarna
@Baltus_steyr
Ja, ik heb vooral lange evenwijdige percelen, ik moet bij 1 kant langs de slootkant altijd de haspel op en afrollen, het zou dan makkelijker zijn als ie aan beide kanten zou verplaatsen tegelijk, dan zou een afstand bestuurbare scootmobiel wel wat zijn.
Die ene meneer had 2 oude skelters met wat beton geloof ik voor de haspels, en 2x een electrische lier om de skelter te verplaatsen.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de QUAD yamaha ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!