Ziet er toch wel strak uit dat witte folie. Ik gebruik verschillende kleuren folie om partijen uit elkaar te houden. Ook zet ik er met veestift op de aantallen, welk perceel en de datum. Tip rood is n

Balen

+2
THOMMY-TURBO
Ziet er toch wel strak uit dat witte folie. Ik gebruik verschillende kleuren folie om partijen uit elkaar te houden. Ook zet ik er met veestift op de aantallen, welk perceel en de datum. Tip rood is na een week weg alle andere kleuren blijven wel heel lang zitten. Sommige mensen gebruiken ook verf maar dat zie ik niet zo zitten.

Reacties

Deutz 8006spezial
Hier drukken we alles in dezelfde kleur, schrijf op de hoeken van de rij met een dikke permanent maker welke snede en welk perceel het is en of het weideland was. Dus bijv: 1st, ah wd, eerste snee, achter huis, weide.

Eerder schreven we weideland niet op maar dan had je opeens meerdere partijen weideland aan het hek liggen.
+1
dx11
@Deutz 8006spezial hier probeer ik de stapels wat apart te houden, zodat ik ze ook apart kan pakken, en geen baal middenuit de bult moet hebben. Ik schrijf er niets op. Nu heb ik er ook niet zo veel natuurlijk, bultje kalverenhooi, bult melkveegras en bult pinkengras (afgeweidt land)
Deutz 8006spezial
@dx11 hier is het erf, wat al niet de meeste ruimte heeft, omringd door een waterschapslossing. Zolang we het kwijt kunnen op het erf zonder in het land te hoeven stapelen doen we het zo wel. Wel maak ik stapels per snede, maar winterdag is elke stapel een gaten kaas met her en der een hap eruit.

Weideland wat in een koeien buld gaat is meest gewoon mooi spul met soms een strontflats. Echt afgeweid raar land gaat naar de pinkenstapel
CaseCS130
@dx11 heb je nr2 al aan de praat?
+1
dx11
@CaseCS130 het hooi zit in de baal, verder zeg ik niks 🤣

(klik om te vergroten)

CaseCS130
@dx11 Balen! Ach ja, ding heeft ook lang stil gestaan en het is nu ook te druk voor grote sleutelprojecten, tenminste hier wel.
+1
case 745 xl

(klik om te vergroten)

Word hier wel gesleuteld
+1
CaseCS130
@case 745 xl Ja maar jij hoeft geen koeien te melken 😀. En een pers op reserve, dat scheelt vast een stukje druk. Je hebt tot nu toe wel een best seizoen zeker qua hoeveelheid persen.
+1
case 745 xl
@CaseCS130 New geen koeien te melken maar rij nog op een vrachtwagen als zzper ja loopt nu mooi door.maar mag wel weer eens wat regen vallen
CaseCS130
@case 745 xl Ja dan heb je ook wel drukte, maar dat kan rond deze tijd dan ff wat minder?
dx11
@CaseCS130 zo is het. Zondag heb ik hem geprobeerd, wat gekooid en maandag heeft de loonwerker het geperst. Electrisch wil er iets niet, dat is niet mijn sterkste kant, dus ik moet er echt even tijd voor maken
CaseCS130
@dx11 Ja dat kan erg lastig zijn. Soms zou ik ook wel willen dat ik daar meer in thuis was, vooral de printplaten boel. Maar dat is een hele wereld op zich en zonder schema's ben je al snel kansloos.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!