Gisteren de bouwlandbemester voor het eerst in actie achter de veenhuis profiline. Een perceeltje bemesten en losmaken na de bollenoogst. Ervoor de Fendt 722 s4 . Trekker is voorzien van een compresso

Veenhuis Giertank

+2
fendt815
Gisteren de bouwlandbemester voor het eerst in actie achter de veenhuis profiline. Een perceeltje bemesten en losmaken na de bollenoogst.

Ervoor de Fendt 722 s4 . Trekker is voorzien van een compressor voor in de bumper en voorziet trekker en tank rondom van lucht.

Een spannetje waar de mannen met plezier mee op pad gaan! 😅
Andre150
@fendt815 mooi span😁👍

Reacties

casejxu
Dik!!! Voor martijn aan de gang??
+1
fendt815
@casejxu Ja dat klopt inderdaad! Die had twee perceeltjes.
casejxu
@fendt815 dacht t al aan d'r achtergrond te zien😜 en als je geen mannetjes had gehad die er met plezier mee weg gaan... je mag bellen 😁
+1
fendt815
@casejxu Haha ja dat is een stuk met een kenmerk 😅. Hahaha ik zal t doorgeven voor het geval dat😂
jesperb
Hoeveel kuub gaat erin die tank?
fendt815
@jesperb 16,5 kuub.
Andre150
@fendt815 kan de trekker een beetje vooruit komen? Bij ons is de tank ook 16m3 maar die puma 240 heeft er heel wat bij gekregen om wat vooruit te kunnen komen
fendt815
@Andre150 Viel ons vanaf t begin al niks tegen met hem. Hoge banden helpt ook onwijs mee. Nu is t ook niet dat wij op de klei heel diep door die grond hoeven.
Andre150
@fendt815 op bouwland valt het ook wel mee, is meer op grasland dat het zwaar gaat. We hebben de 42 inch wielen eronder met schuifas. Staat wel een foto bij mijn profiel.
johndeere6230
@Andre150

DT is ook niet te vergelijken met de tank hierboven. Op het werk zo’n zelfde tank als hierboven dan alleen een 1,5 kuub kleiner. Maar daar had de 220, wat nu ongeveer een 250 is, ook geen problemen mee. De 270, die gaf er al niks om, maar nu na de ecotuning, 20 pk erbij, al helemaal niet meer. Al als je naar de 20-25 kmh gaat met bemesten moet die er wel wat aan sleuren.

Lees nu net trouwens dat er 9 m bemester achter zit, dat kost ook wel vermogen natuurlijk
2850Johndeere6R
Mooie combinatie hoor👌🏽 hoe snel pomp die compressor van land naar transport druk?
+1
fendt815
@2850Johndeere6R Binnen 1,5 minuut is de meeste druk er wel weer. Het laatste zal misschien iets langer duren omdat hij erg zoekt naar zn ingestelde waarde.
fan van trekkers
@fendt815 je hebt het systeem van stg? Dan kan je de nauwkeurigheid waarde ook instellen. Bij mij pompt hij vaak op tot 2 bar en als hij dan stopt staat hij op 1,8 bar. Je kan dus instellen dat hij max 0,2 bar van de ingestelde waarde weer gaat bijpompen. Stel je deze in op 0,3 bar, zal die in mijn geval niet bijpompen
Fendt926Driver
Quote Reactie van @fendt815:
Het laatste zal misschien iets langer duren omdat hij erg zoekt naar zn ingestelde waarde.

Moet je de grenswaarde ruimer zetten.
Hier laatst de programmeur bij de isobus besturing gehad.
Alles even netjes op mijn manier laten instellen.
Wacht nog op een extra programma bijop de isobus voor overpompen en met de ketsplaat rijden
jesperb
Mooie combi!!
+1
Ruben-Wind
Mooi setje, z’n trekker had mij ook wel wat geleken ipv de mf😜
+1
arjanvw
@Ruben-Wind dat kan nog steeds hoor!😉
+1
Ruben-Wind
@arjanvw over 10 jaar staat de 711 wel op 15.000 uur, dan maar weer zien😜
+2
arjanvw
@Ruben-Wind haha! Tegen die tijd ben je wel gewend aan die rode!😂
stippie
Mooie combi zo!👌🏻

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Veenhuis Giertank ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!