Foto van een Claas Disco 3000 Fc en een Disco 8550c plus. Onder het mom een goede voorbereiding is het halve werk, het spul grondig schoon gemaakt om een lagertje en de olies te vervangen. Alleen nu w

Claas Disco 3100 F

+3
dx11
Foto van een Claas Disco 3000 Fc en een Disco 8550c plus. Onder het mom een goede voorbereiding is het halve werk, het spul grondig schoon gemaakt om een lagertje en de olies te vervangen. Alleen nu wil hij niets meer, niet opklappen, niet uitklappen niets. De bedieningskast krijgt stoom, maar kan geen veldstand of transportstand selecteren

Reacties

langeniebange
Nouja beter nu als tijdens de eerste snee
Fendt926Driver
Dan staan jou sensors niet in lijn.
Op de cylinders zitten sensors die bij maaiend opklappen de maaier op 1 hoogte stopt.
Of je hebt met olie verversen de tuimelschakelaar bediend

(klik om te vergroten)

Zit net onder de stekker een tuimelachakelaar
dx11
Quote Reactie van @Fendt926Driver:
tuimelschakelaar bediend

Die had ik gevonden, maar gebeurt op het oog niets, op alle 3 standen
+1
J asper
Kan die ook uitschuiven ofzo? Alleen in en uitklappen en heffen hoeft toch geen kast voor tussen.
Fendt926Driver
Quote Reactie van @J asper:
Alleen in en uitklappen en heffen hoeft toch geen kast voor tussen

Bij claas wel
J asper
@Fendt926Driver Hoeveel cilinders zitten er op dan? Kun je geen slangen rechtstreeks maken?
+1
dx11
@J asper kopakkerstand, stransportstand, vergrendeling, individueel uitleggen. Ik vond het super mooi, geen gekloot met touwtjes en palletjes
+1
J asper
@dx11 Geknapt touwtje aan elkaar knopen is wel makkelijker 😅

Maar als je het super vindt werken zal dat wel en dan mooi klaar maken👍 Ik zie alleen het nut niet maar de constructie zal ook wel anders zijn. Ik twee ventielen een voor opklappen een voor kopakker, en vergrendeling met touwtje. Onafhankelijk wel een kast bij maar gebruik ik nooit.
+3
arjanvw
@J asper ligt eraan welke uitvoering je hebt. Wij hebben een trend die heeft gewoon in en uitklappen op één ventiel, zonder elektrische bedieningskast. Een kraan voor links en rechts appart uitheffen.
+3
casejxu
Quote Reactie van @arjanvw:
Een kraan voor links en rechts appart uitheffen.

"Keep it simple"🤘🤘
+1
arjanvw
@casejxu precies!
Fendt926Driver
Quote Reactie van @arjanvw:
Een kraan voor links en rechts appart uitheffen.

Ik ben geen voorstander van kranen met hydrauliek slangen in de kabine.
En achterop is het nog tricky als je het raam open hebt om erbij te kunnen
+1
arjanvw
@Fendt926Driver heb hem idd achterop gemaakt dat je er net bij kunt als je je raam op een kier doet. Heb zo'n kraan ook voor de hark en kan in dezelfde steun. Liever dat, dan gedoe met onnodige elektronica.
+1
T60401
@arjanvw hier was het met touwtjes. 1 keer trekken en de betreffende zijde deed niet meer mee.

(klik om te vergroten)

arjanvw
@T60401 met touwtje doelde ik meer op mechanisch.. Bij onze maaier trek je dan een pal om. Bij jullie was waarschijnlijk die schakelaar (inwendig) kapot/lek. Als je alles met een bedoeningskast moet bedienen, betekent het ook dat er continu olie op moet staan. Bij LS geen probleem, maar met gewone pomp, pompt die wel onnodig de olie rond.
dx11
Quote Reactie van @arjanvw:
Als je alles met een bedoeningskast moet bedienen, betekent het ook dat er continu olie op moet staan

Nee hoor, juist niet, want dan krijg jij je maaier nooit omlaag
+2
T60401
@arjanvw Nu de linkerzijde elektrisch gemaakt. Heb je maar 1 draad voor nodig dus gewoon via de 7 polige verlichting stekker. Heb in de trekker al 1 knop zitten waar ik op die ene draad stroom kan zetten of niet.

(klik om te vergroten)

dx11
@T60401 netjes
dx11
@arjanvw hoe zit dat met de kopakkerstand dan? Of moet je op de gok het ventiel niet te ver bedienen dat de aftakas ed geen problemen krijgt?
bikkertie
@dx11 hydrauliek van de front op tijd zetten, kan mooi onder jou armleuning
+1
oanejorrit12
@dx11 bij onze zit er een stuk ijzer overheen, dan kan ie niet hoger dan dat. Bij inklappen even touwtje trekken en dan kan ie verder. Hier ook elke maaier in apart ventiel, dus ook onafhankelijk uitheffen
+2
Herbert
@dx11 samasz heeft 2 cilinders op 1 as zeg maar. Korte kant voor de kopakkerstand, lange kant voor opklappen. En dan ook een kraan voor apart heffen. In het frame zitten aparte cilinders voor wegklapbeveiliging, als je wat raakt trek je die cilinder uit en gaat de olie naar de kopakkercilinder.
J asper
@Herbert Hier precies hetzelfde👍
arjanvw
@dx11 zit een aanslag op. Bij het opklappen trek je aan een koort waardoor die omhoog gaat en ook gelijk de vergrendeling is met transport.
johndeere6230
@arjanvw

Gebruik je die kraan wel dan? Kan mij voorstellen dat je hem minder gauw gebruikt dan. Op werk gewoon simpel kastje met 3 weg tuimelaar. Midden is beide, links is linker maaier en visa versa. Zit aan de armleuning vast, gebruik je het wel sneller
arjanvw
@johndeere6230 gebruik hem niet vaak idd. Alleen als ik op 6 mtr uitkom ipv 9. Bij een geer uitmaaien deed ik dat het eerste jaar wel. Rij nu gewoon door, maaier loopt toch niet vol.
+1
johndeere6230
@arjanvw

Jaa precies, dat is wel fijn gevoel als die niet vol loopt. Gebruik het hier alleen met inzetten, anders middel ik wat dat ze alle 3 wat te doen hebben. Uitheffen werkt niet lekker, dus dan laat ik hem maar op de grond liggen
dx11
Quote Reactie van @arjanvw:
maaier loopt toch niet vol.

Doe ik toch wat verkeerd. De trommel maaiers nooit vol gehad, met deze zomaar klaar
casejxu
@dx11 bij de huidige vicon ook veel vaker als bij de trommel. Daar liep t alleen wel eens vol bij de kap bij rechter wiel. Schijven maaier heeft hekel aan smalle strookjes
arjanvw
@dx11 oh ja? Geen idee wat ik anders doe, maar doe hem ook wel eens te laat omhoog op de kopakker maar heb hem nog nooit vol gehad.
+1
Valtrapowerr
@arjanvw loonwerker met Fella heeft er ook veel vaker last van die Claas maaiers hebben er opvallend weinig last van idd maar het is niet onmogelijk zoals bij een trommel.
MaartenMandemaker
@Valtrapowerr Hier eigenlijk nooit last van, m'n vader laat de achtermaaier ook gewoon op de grond op de kopakkers 🤭.
+1
Valtrapowerr
@MaartenMandemaker 😅, als het gebeurd is t vaak de frontmaaier als je net een vorige werkgang meepakt dat die dat op een hoop gaat schuiven.
Voorjaar 2021 was t wel opletten dat alles erdoor kwam, maar dat was ook niet normaal zoveel gras 😅
+1
JD 6110
@arjanvw

Ligt er maar net aan hoeveel er opzit. Soms met een dikker pak schuift het nog minder op als met een kort gemaaid grasje. Dus met 6 meter laat ik de andere kant mooi naar boven. Met 25 meter maaien kun je al een mooie hoop gras aan de bult schuiven 😂
frank_mf
@dx11 heb je het serienummer? Misschien staat er in de handleiding een storingstabel met een oplossing. Kan ik evt voor je downloaden als je die niet hebt.
dx11

(klik om te vergroten)

frank_mf
@dx11 gestuurd.
rubencasecs
@frank_mf staat die handleiding op internet? Kan hem namelijk niet vinden, hebben sinds kort ook een 8550 c met bandjes, daar is alle electroniek afgehaald en wordt alles met de trekker bediend.
frank_mf
@rubencasecs stuur me maar ff pb, via Claas Connect zijn ze te downloaden

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Claas Disco 3100 F ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!