Foto van een Goudland Maaimachine afstellen van de ophanging en uitheffing van een gereviseerde maaibalk.

Goudland Maaimachine

+2
langeslagdiesel
Foto van een Goudland Maaimachine afstellen van de ophanging en uitheffing van een gereviseerde maaibalk.

Reacties

+2
langeslagdiesel
Gezien het feit dat er geen houten aandrijfstok meer was bij de aankoop, moet ik deze zelf op maat maken. Belangrijk is dan het keerpunt van het mes. Als de aanspanning aan de trekker veranderd, dan veranderd ook het keerpunt van het mes. Dus zeer belangrijk!
+1
wim-same
@langeslagdiesel maar het keerpunt van het mes veranderd niet veel, en je moet hem toch zo maken dat het keerpunt op de juiste plaats is als de balk op de grond ligt. met uitheffen is het kerpunt ook niet meer van belang.
+1
langeslagdiesel
@wim-same klopt Wim. In de lucht maakt het niet uit. Op de grond moet het kloppen. Maar dan wil ik wel de afwijking weten tussen de twee uiterste standen. Dan kan je het middelen. En klopt het ook nog redelijk als je een greppel of slootkant uit maait. Middel je de verkeerde kant op dan klopt er gelijk niks meer van het keerpunt. Bij de Lfe balk onder de hanomag kan je het brugstuk verstellen met chim ringen van 3 en 6 tiende dikte. De goudland heeft dat niet. Dan besteed ik liever wat meer tijd aan het meten dan dat ik fout boor in de nieuwe stok.
+1
wim-same
@langeslagdiesel Als het vlak klopt zal je bij een greppel of in de slootkant altijd een afwijking hebben. Maar vlak is altijd het gemiddelde.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Goudland Maaimachine ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!