Het was nodig nadat ik eindelijk de laatste percelen gras kunstmest gestrooid had.. Foto is geplaatst door T60401 op 14-04-2024 om 18:07:09, met 19 reacties.

Soppe

+2
T60401
Het was nodig nadat ik eindelijk de laatste percelen gras kunstmest gestrooid had.
+1
rommert14
Quote Reactie van @T60401:
eindelijk de laatste percelen gras kunstmest

Hier nog niet eens begonnen met strooien
+1
T60401
@rommert14 komt vooral omdat het hier een vroeg voorjaar is. Veel percelen waar je wel op kon staat al zo ongeveer een maaisnede. Dan valt het hart tegen als je op de andere percelen niet op kan. Zijn genoeg jaren geweest waar we nog later met kunstmest strooien maar dan groeiden er ook weinig. Dat is een andere beleving.

Reacties

+2
T60401
Voordat ik begon met kunstmest strooien was hij nog mooi schoon.

(klik om te vergroten)

+1
J asper
@T60401 Volgende keer maar met het zaaivat 😜. Ik denk dat ik dat ik morgen maar een hoekje 2e snee ga strooien voor de regen aan die hopelijk mee valt🙈
+1
draaipiet
Je kan hem wel helemaal wit maken, maar nu weten we niet meer wat het is 🤣
In ieder geval uit de SDF groep
+1
Fast Eddy
@draaipiet

Het is volgens mij een Hürlimann. En dan is het de zware 4 cilinder of een lichte 6 cilinder.
draaipiet
@Fast Eddy Zou goed kunnen
+2
T60401
@draaipiet Met al de kennis die hier op tractorfan zit moet het merk en type nummer toch makkelijk op te noemen zijn. 😎
draaipiet
Quote Reactie van @T60401:
Met al de kennis die hier op tractorfan zit moet het merk en type nummer toch makkelijk op te noemen zijn

Dat is ook zo maar de trekkers uit de SDF groep zijn soms (bijna) gelijk
+1
ronald-deutz-fahr
Dit is ook een 3 traps powershift, met in totaal 60v en 60a?
+1
T60401
@ronald-deutz-fahr Die versnellingsbakken kom je ook in bepaalde type deutz tegen.
+1
ronald-deutz-fahr
@T60401 klopt, ik ken ze. Stugge bakken, vooral de groepen wisselen is zinnig. Verder nooit wat mee gehad 👌🏻
+1
T60401
@ronald-deutz-fahr groepen zijn niet gesynchroniseerd. moet je mee om leren gaan. Trekker een beetje laten rollen en je schakelt hem zo om. Groepen pook heb je als veehouder niet veel nodig. Andere versnellingen schakelen best.
+1
ronald-deutz-fahr
@T60401 klopt rollend ging het mooier, maar was bij ons een kort pookje met korte slag dus ging van zichzelf al zwaar. Indd normaal werk kwam je er niet aan. Powershift luistert goed, (wereld van verschil met je nh60401) mij iets te bokkerig. Of had alleen die van ons dat🙈😅
+1
T60401
@ronald-deutz-fahr powershift luistert inderdaad goed maar dat mag je niet vergelijken met die van de NH. Die stap is veel groter dus moeten ze met allerlei kunst en vliegwerk het wat geleidelijk laten gaan. Komt veel meer elektronica bij kijken. NH schakelt wel vloeien af en toe luistert hij niet en dan gaat het wat bokkerig. Dit is meestal omdat de trekker te weinig toeren maakt. Als je nu bij voorbeeld aan het maaien bent geweest en je draait dan de weg op en je schakelt bij 1500 dan weet hij het effe niet. Meestal maar 1 of twee keer en dan gaat het weer goed. Zit ook wel veel verschil in schakkelbak van NH. Hadden jullie een dual command?
+1
ronald-deutz-fahr
@T60401 zelf lerende bak van die nh? Heeft vgm net aftakas inschakelen ook bij die trekkers. Jij hebt een electro command toch?
Nee ik bedoelde wij hadden die slh 60-60 bak in de agroplus, en die vond ik bokken. Dan schakelt de K toch wel ff wat soepeler, maar luistert gelukkig alsnog goed.
+2
valmet6400power
Zoals een akkerbouwcollega zegt met hoofdzakelijk Same trekkers (en 1 Hürlimann en een NH TM en een Renault Ares); die SDF trekkers zijn vario trekkers met versnellingen. Met 60 versnellingen vooruit én achteruit kom je altijd wel in een versnelling uit die past bij je werkzaamheden. Nu zit hij in onze ogen op een zandbak dus zou hij ook toekunnen met een 6+2 bak maar 60 versnellingen is wel echt uniek volgens mij..
+1
Johny power
Wat voor sop gebruikt je?

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!