Foto van een New Holland T 7.200 met schuitemaker rapide 660.Gisteren weer een hoop gras naar huis gehaald. Stond een bar pak op ondanks dat het geen drijfmest heeft gehad en enkelt kunstmest. Waarsch

Weer een stuk eerste snee weg

+3
RaHeados
Foto van een New Holland T 7.200 met schuitemaker rapide 660.
Gisteren weer een hoop gras naar huis gehaald. Stond een bar pak op ondanks dat het geen drijfmest heeft gehad en enkelt kunstmest.
Waarschijnlijk komt er nu weer geen drijfmest op omdat de boven grond nog te zacht is voor de tank en de kop einden al dicht gereden zijn met rapen.
1 ronde en de wagen zat al voor 2/3 tot 3/4e vol.
Maaien is helaas beroerd hoe de stoppel is achter gelaten. Maaier expres nog iets dieper gezet maar dat lange taaie gras viel het nog niet mee. Niet veel harder als 10-12 km gereden om goed te kunnen kneuzen.
Fendt926Driver
Quote Reactie van @RaHeados:
Maaien is helaas beroerd hoe de stoppel is achter gelaten

Dat is toch al weer een mooi begin van de 2e snede.
Niet te moeilijk over doen. Alle gras dat is blijven staan is gewoon ook van jou.
Hier ook wat plekken veel last van gehad en enkele niet.
Ik wijt het aan de stikstof gift waardoor er herzelfde als legering van graan voorkwam in het gras.
Te snelle gras groei met te slappe stengels als gevolg
Klussera
@RaHeados waarom nu niet sleepslangen dan?
RaHeados
@Klussera pa vondt t ook te lang en bang dat alle mest boven op komt en mee groeit. Voor die paar tanken gaan we t ook niet dicht rijden. Daarnaast is iedereen druk met gras. Meeste jongens hebben al korte nachtjes slaap gehad denk ik. Dan maar een perceel zonder mest. Komt wel weer.
Klussera
@RaHeados in schalkwijk zit nog een loonwerker die er wel tijd voor heeft
RaHeados
@Klussera haha die was vandaag ook bezig

Reacties

Fast Eddy
Is het niks om de kopeinden te woelen met een graslandwoeler?
+1
RaHeados
@Fast Eddy ik weet niet hoe diep t grondwater zit, maar sloten staan amper 30cm onder maai veld en nu van de week weer regen is het straks ook weer te lang. Denk niet dat die er nu mooi werk van maakt, eerder versmeren
+2
Fast Eddy
@RaHeados

Duidelijk anders dan de gronden die ik gewend ben.😊

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland T 7.200 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!