Foto van een New Holland T 7.200 met schuitemaker rapide 660. Vandaag de 2e snee weg gewerkt voor een deel. Stond een flink pak op. 35 karretjes van een 22/23 ha. Bijna overal was het 1x op en neer en

2e snee weg rijden

+3
RaHeados
Foto van een New Holland T 7.200 met schuitemaker rapide 660. Vandaag de 2e snee weg gewerkt voor een deel. Stond een flink pak op. 35 karretjes van een 22/23 ha. Bijna overal was het 1x op en neer en de kar was "vol"
Baltus_steyr
@RaHeados hoeveel weken geleden was de 1e snede?hier vandaag ook een deel ( hogere stukken) weg gewerkt . Stond toch nog best wat op
RaHeados
@Baltus_steyr 7 weken 😅. Spijt dat we 3 weken terug niet door gemaaid hadden, toen vonden we het net te dun nu is t veel te grof. Gezond winter voer zullen we maar zeggen.. klein beetje najaars gras er boven op dan moet t gemiddeld goed zijn hopen we
+2
Baltus_steyr
@RaHeados oef , dat Staat al een beste poos. Maargoed wanneer doe je het goed , dat kun je toch vaak achteraf zeggen!!
+3
Fendt612e
@RaHeados als je hard van ruwvoer wil melken moet je 2 x in 7 weken maaien😜
Maar achteraf weet je het altijd natuurlijk
RaHeados
@Fendt612e haha we kunnen het weer niet bepalen, achteraf weet je t beter. Een ding scheelt hard melken doen we toch al niet 😜
+1
ljdekker
@Fendt612e ja om de 3.5 weken maaien en de krachtvoer leverancier maar lachen.
+6
cb6520
@ljdekker juist niet, die lange taaie troep met re van 120 worden ze wel rijk van
johndeere6230
@cb6520

Denk dat @ljdekker doelt op de uitdaging de koe gezond te houden. We hebben vorig jaar 1 mei gemaaid en vervolgens 3,5 week later weer. Maar om nu te zeggen dat we lekker hebben gemolken van de winter… laat mij de eerste snede maar tot 10 mei staan en daarna wel elke 4 week, heb je een beetje trage (gezonde) bron en de rest mag wel wat sneller en eiwit rijker zijn.
newholland6640
@johndeere6230

Brokje erop aanpassen
+1
johndeere6230
@newholland6640

Dat valt hier nog lang niet altijd mee. Hebben 1 broksoort en zie dan maar wat passend erbij te krijgen, gemengd lossen helpt wat maar ook nog niet voldoende.

1e snede is niet gauw overstuur, mag best wat grover worden. Is puur vergif met 200 suiker, loopt hier over het algemeen makkelijker met een latere eerste snede dan, een vroege…
RaHeados
@johndeere6230 lasagne kuilen grovere zomer snee er bij om en dan mooi weg mengen. Als je 1 bult er van hebt om puur te voeren is t lastiger lijkt me
johndeere6230
@RaHeados

Zomersnede ben je de kwaliteit veel sneller van kwijt dat van de 1e snede. Voeren hier jaarrond zo’n 30-50% eerste snede, dan dus dat is in ons geval wel van belang. Wat ik zei, liever eerste snede iets structuur en de snedes erna elke 4 week.
+2
ljdekker
@johndeere6230 eerste snede valt altijd mee.
Als je voer aan moet kopen, koop dan iets wat meer voederwaarde heeft dan je eigen ruwvoer. Soja is niet alleen eiwit maar ook veel energie en dat wordt nog wel eens vergeten. Van gras dat maar 3.5 week heeft gestaan moet je aan gaan vullen met structuur en daar zit over het algemeen veel minder energie in.
Daarnaast zie je vaak dat, bij de 4 week methode, gras direct na het maaien bemest wordt. De grasplant heeft dan al stress van het maaien en krijg vervolgens ook nog mest op zn dak en als je pech hebt geen regen. Met stress groeit het plantje niet en spoelt de mest meer uit.
cb6520
@ljdekker als je geen mais hebt klopg dat wel maar rantsoen is hier snel te traag als te snel. En op papier al vaak gehad dat rantsoen te snel lijkt maar valt mij in de praktijk vaak reuze mee. Wel goed mengen dat ze de snelle producten er niet uit selecteren. Afgelopen jaren wat sneller gemaaid heeft mij wel wat gebracht vind ik
zettelmeyer
@cb6520 hier juist anders om. Voer is altijd aan de snelle kant. En de uitslage vaak wat anders zegge
cb6520
@zettelmeyer maar jij hebt andere grond en veel jonger gras
Ritchie
@zettelmeyer

Hoe bedoel je de uitslagen zeggen wat anders? Toch nog veel celwand of qua interpretatie van de uitslag?
zettelmeyer
@Ritchie volgens kuil uitslagen en rantsoen berekening hoeft er geen extra structuur/vertrager in. Praktijk wel altijd
Baltus_steyr
@zettelmeyer wat voer jij aan extra structuur bij? Gehakseld koolzaadstro?
newholland6640
@zettelmeyer

Jij voert ook wel aan de max aan krachtvoer denk ik?
RaHeados
@ljdekker eiwit is bijna altijd je duurste bron, die heb je dan zelf op de plaat. Dan heb je niet zo'n heel rijk brokje nodig om nog een beetje te sturen.
newholland6640
@RaHeados

maar energie vaak de beperkende factor in melkgift, je moet nogal wat corrigeren met brok wil je een te taaie kuil weer snel krijgen.
RaHeados
@newholland6640 bedoelde meer van als je wel op 3,5 weken zou maaien. Dan is de kuil wel snel genoeg/ te snel lijkt mij?
+2
newholland6640
@RaHeados

Ja dan moet je wat droger inkuilen. Taaie rommel mooi 35 procent. En bladrijk jong spul 45 ofzo
+1
Fendt612e
@ljdekker mwa denk t ni
Ze lachen harden als je kuil hebt met 110 eiwit en 880 vem al 160 eiwit en 950 vem
+2
newholland6640
@Fendt612e

Voerboer zegt hier liever die met 950 vem.
Heeft ie wat minder omzet. Maar wel tevreden klant en de rekeningen optijd betaald
bluepower12
@ljdekker met structuur sturen is goedkoper dan energie/eiwitrijk voer aankopen. Het meest ideaal is een 'gemiddelde' kuil als je veel graskuil hebt. Daar melk je het best van en kun je goed sturen
+2
J asper
@Fendt612e 2 x in de 6 weken stalvoeren bedoel je😜
Fendt612e
@J asper dan ga je voor goud 😆

Reacties

Corne S
En welke regio is dit? Grond bekwaam genoeg om er op te rijden?
RaHeados
@Corne S uiterwaarden grond, gaat super morgen mest rijden
+3
Valtrapowerr
@Corne S in ieder geval niet in de Alblasserwaard, dan hadden we alleen de bovenste helft van de combinatie gezien 😂 gelukkig is er beter weer in het vooruitzicht 🤩
+1
Fast Eddy
Mooi span zo. Nu snap ik de keuze om deze trekker voor de opraapwagen te zetten nog meer.
+1
RaHeados
@Fast Eddy de 516 moest er bijna voor komen, maar de kuil op zal ook een uitdaging zijn dan denk ik. Als ik pieterA mag geloven zou het kwa gewicht moeten kunnen als we de 900 voorop zouden houden.
+1
Fast Eddy
@RaHeados

Misschien dat het met wielgewichten achter wel lukt met de 516. Om op de kuil te rijden ben je ook massa nodig. Dan is een langere trekker duidelijk in het voordeel.
+1
RaHeados
@Fast Eddy wiel gewichten hebben we niet, maar stijl omhoog en knikdissel omhoog is er wel oplegdruk😁. Dan voorin iets voller houden op t einde ipv geleidelijk door blijven schuiven kan je ook wat met gewicht spelen.
+1
Fast Eddy
@RaHeados

Dat met de wielgewichten bedoel ik meer als alternatief om er geen trekker bij te hoeven kopen.
De 6530 op mijn werk mag nog een ronde blijven. Als die weg zou gaan komt er een 6130R voor de haakarm. Ondanks dat de R zwaarder is dan de 6530. Zullen wielgewichten wel een serieuze optie voor de R kunnen zijn.
ljdekker
Hier ook bezig met de tweede snede. Enorme opbrengst

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de New Holland T 7.200 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!