Net voor de grote partij 1e snede nog een toevoegings pompset op de kuilwals gemonteerd.Zo kunnen we de dosering en het gebruik zelf regelen op de bult.Snel even een frame gemaakt, binnenkort nog even

Toevoegingsunit geplaatst

+5
stryder
Net voor de grote partij 1e snede nog een toevoegings pompset op de kuilwals gemonteerd.
Zo kunnen we de dosering en het gebruik zelf regelen op de bult.
Snel even een frame gemaakt, binnenkort nog even afmaken en in de kleur spuiten, maar het werkt in ieder geval goed.

Reacties

+2
stryder
Sproeier plaatsing

(klik om te vergroten)

mdoornekamp
Mooie oplossing zo. Heb je 2 sproeiers of zit er nog één tussen
stryder
@mdoornekamp nee dr zitten 2 sproeiers op, het sproeibeeld raakt elkaar op deze manier net niet.
We hebben de sproeiers altijd aan tijdens het walsen en dan verspoor je toch de hele tijd zodat je alles wel meeneemt
mdoornekamp
Ok, ja dan raak je alles wel. Je moet vaak sowieso de pomp wel een paar minuten aan hebben om de dosering te halen. Wij doseren met de opraapwagen vaak 10 liter per wagen. Zit bij ons een doorstroom meter op met digitaal display in de cabine
stryder
@mdoornekamp ik reken ook ongeveer 10liter per wagen, de onze zit een slangenpompje op die in snelheid kan regelen.
Ruben-Wind
Sonde van het geld. Onze loonwerker had dit ook maar het toevoeg middel werkte niet.
mdoornekamp
@Ruben-Wind de werking van toevoeg middelen is moeilijk te bewijzen. Hier ook veel verschillend middelen en meningen.
Ruben-Wind
@mdoornekamp werkt wel, maar slecht tot niet als je het op een aan druk wals doet. Gebruik het zelf altijd, het mooist is op de hakselaar.
mdoornekamp
@Ruben-Wind
Quote:
mooiste is op de hakselaar

ja verdeling van het middel moet wel goed zijn.
+1
jan-reitsma
@mdoornekamp inderdaad. Heb je het er voor over of niet. Naar mijn idee geeft het in kuilen met voldoende suiker en goed ds% weinig meerwaarde
RaHeados
@Ruben-Wind hoe weet je dat? 2 gelijken kuilen gemaakt en 1 met middel en 1 zonder?
Ruben-Wind
@RaHeados pachten wat grond van de bedrijfsleider van Schaumann (bon Silage) die hadden dat onderzocht ja. Effect van toevoegmiddel was veel slechter/niet te zien in vergelijking met toevoeg middel op de hakselaar.
jan-reitsma
@RaHeados is wel onafhakelijk onderzoek gedaan. Verschilt erg per kuil, maar het is gebleken dat het niet altijd terug verdiend wordt.
+2
stryder
@Ruben-Wind goedkoop is het zeker niet. Maar we willen graag zo optimaal mogelijk melken uit ruwvoer, dus hebben we de keuze gemaakt om nu het hele seizoen met een inkuilmiddel te werken, en dan zullen we zien aan de hand van de kuiluitslagen hoe de kuilen geslaagd zijn.
Verder is het voor ons een voordeel dat de kuil sneller stabiel is doordat wij lasagne kuilen en de bult dua meerdere keren open hebben liggen
Ruben-Wind
@stryder toevoegmiddel is zeker wel goed, ik gebruik het zelf ook altijd. Maar zoals jij het hebt gemaakt krijg je het er niet mooi tussen door verdeeld en heeft het geen effect.
stryder
@Ruben-Wind waarom zou het niet mooi verdeeld worden tussendoor, wij kuilen in een silo van 105 mtr lang, dan ligt er zoon dun laagje gras is, dat je het echt wel goed kan verdelen
Ruben-Wind
@stryder het komt er niet door maar wordt er op gespoten. Hier heeft loonwerker nu op alle wagens toevoeg middel gemaakt en het niet meer op de nieuwe wals gekocht.
newholland6640
@Ruben-Wind

Maakt nog wel verschil denk ik in hoe dik de laag is die je aanbrengt? Kuil van 100 meter is maar een centimeter per keer denk ik.
Ruben-Wind
@newholland6640 dat zal vast wel iets beter zijn ja, maar in vergelijking met door de hakselaar is die 100 m ook maar weinig.
stryder
@Ruben-Wind het word ook over ongeveer 5mtr breedte verdeeld, dus dan is het al een behoorlijk oppervlak
Ruben-Wind
@newholland6640 dat zal vast wel iets beter zijn ja, maar in vergelijking met door de hakselaar is die 100 m ook maar weinig.
EA_MF
@Ruben-Wind verdeling zal wel goed gaan, middel wordt alleen wel meer blootgesteld aan UV licht, daar kunnen veel bacteriën niet heel goed tegen.
janc
@Ruben-Wind t is maar net welk toevoegmiddel je gebruikt en wat voor spul je inkuild
+1
stryder
@janc wij gebruiken Silo-king
janc
@stryder wij magniva
Maar zo heeft een ieder wel wat denk ik
Ruben-Wind
@janc klopt, wij gebruiken altijd bon Silage omdat dat ook extra propyleen glycol creëert
+4
Framos
@Ruben-Wind jij gebruikt bon silage omdat je land van een vertegenwoordiger van hun pacht. En daar is nix mis mee 😉
Ruben-Wind
@Framos wie zegt dat? Bon Silage fit g is het enige middel volgens mij dat extra propyleen glycol creëert
+1
Framos
@Ruben-Wind een deel van de suikers wordt sowieso in propyleenglycol omgezet, zelfs zonder toevoegmiddel. Met toevoegmiddel wel meer, naar het schijnt. Dat geldt niet alleen voor bonsilage ook andere middelen doen dat. 🤷🏼
Ruben-Wind
@Framos ja dat zeg ik toch ook? Anderen adverteren er anders niet mee volgens mij? Maar hoe kom jij er bij dat we land van de vertegenwoordiger pachten ?
Framos
@Ruben-Wind wat zeg jij ook? Jij schreef dat volgens jou alleen bonsilage extra propyleenglycol creërt
Ruben-Wind
@Framos ja dat hun de enige zijn die er volgens mij mee adverteren? Welk middel doet dat dan nog meer, de concurrentie heb ik er nog nooit over gehoord. Misschien is het wel een aanname van jou, dat doe je namelijk met wel meer dingen zo te zien.
+1
Framos
@Ruben-Wind je moet beter lezen zonnestraaltje, er wordt in de kuil altijd al een deel suikers omgezet in propyleenglycol, ook zonder toevoegmiddel.
Okay, bedrijfsleider ipv vertegenwoordiger, mijn fout.
Ruben-Wind
@Framos denk dat je zelf beter moet lezen😅ik zeg toch ook extra.
Framos
@Ruben-Wind suiker wordt door heterofermentatieve melkzuurbacteriën voor een deel in propyleenglycol omgezet, als er genoeg suiker beschikbaar is. Ook Pioneer, JBS, Silo-king etc. verkopen producten met die bacteriën
rommert14
+1
Ruben-Wind
@rommert14 wat is er zo grappig ?😅
rommert14
Quote Reactie van @Ruben-Wind:
jij gebruikt bon silage omdat je land van een vertegenwoordiger van hun pacht. En daar is nix mis mee

Dit
Ruben-Wind
@rommert14 wat nog grappiger is is dat die dat zelf heeft verzonnen. Ik was niet helemaal duidelijk maar die gene waar wij jet land van pachten is bedrijfsleider bij de proefboerderij ( gut hulsenberg als ik het goed schrijf) van Schaumann.
rommert14
@Ruben-Wind aha, wel interessant opzich, wij gebruiken ook altijd toevoegmiddel
+1
Ruben-Wind
@rommert14 ik was er eerst ook niet van overtuigd tot we veel beter problemen hadden met blauw schimmel in de maïs. Toen een jaar 1/3 met toevoegmiddel gedaan en daar zat het niet in. Nu gebruiken we het altijd met hakselen.
+1
Ruben-Wind
@janc klopt, wij gebruiken altijd bon Silage omdat dat ook extra propyleen glycol creëert
+1
janc
@Ruben-Wind en is maar net wat je vertegenwoordiger je aanbied
Ruben-Wind
@janc ik ben met niemand getrouwd hoor. Die middelen die jullie noemen heeft onze kunstmest leverancier ook wel, maar zijn net zo duur en doen volgens mij niks meer?
+1
janc
@Ruben-Wind
Zo is t ook en is maar net wat bij je past

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Case IH MX 285 Magnum ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!