Vorige week de nieuwe schudmasjien binnen gekregen. Pottinger hit 8.91.Mooi, degelijk en doordacht naar mijn ideeEen heel verschil met alle ouwe meuk waar we altijd mee hebben gewerkt. Hydraulisch kan

Pottinger Eurohit

+5
GerbertXL
Vorige week de nieuwe schudmasjien binnen gekregen. Pottinger hit 8.91.
Mooi, degelijk en doordacht naar mijn idee
Een heel verschil met alle ouwe meuk waar we altijd mee hebben gewerkt. Hydraulisch kantschudden is een genot en wat loopt ie lekker stil.

Reacties

+2
GerbertXL
Opgeklapt.
Mooie flexibele paaltjes op de hoeken en in tegenstelling tot mijn kuhn hark is de verlichting gelukkig niet op het uiterste hoekje geplaatst waar je 'm het eerste raakt.

(klik om te vergroten)

johndeere6230
Als je hem optilt, trekt die dan de buitenste elementen iets naar binnen? Of hoe werkt dat?
GerbertXL
@johndeere6230 nee dat moet je zelf bedienen.
Als ie uitgeklapt is en je bedient de hendel ban het inklappen dan gaat ie in de "kopakkerstand". Als je aan het touwtje trekt gast ie in/uitklappen en als ie ingeklapt is kun je de kopakkerstand niet gebruiken omdat ie geblokkeerd word doordat er een ventiel word dichtgedrukt.
Op de cilinders zit een gestuurde terugslapklep dus hij kan niet drukloos uitklappen en er daardoor is er ook geen haak die je moet uittrekken.

(klik om te vergroten)

johndeere6230
@GerbertXL

Ah kijk, super systeem. Zijn goede schudders, vind ze persoonlijk beter schudden dan Kuhn, hebben er hier al 14 seizoenen goed schik van. Enige wat we missen is die kopakkerstand, hebben wat dammen dat we hem nu half moeten opklappen omdat anders de buitenste elementen door het hangen over de grond gaan.
bluepower12
@johndeere6230 heb eigenlijk nog geen schudder meegemaakt die beter werk levert dan een kuhn(ook niet per se allemaal slechter). Alleen in en uitklappen is bij bepaalde modellen wat omslachtig
+2
johndeere6230
@bluepower12

In de zin van? Vind ze nog wel wat propperig schudden, kun je onder verkeerd gebruik nog terug vinden in de Wiers. Harken en maaiers ben ik ook geen fan van… geef mij maar pottinger of claas
+1
bluepower12
@johndeere6230 nooit last van gehad. Maaiers en harken ook super
johndeere6230
@bluepower12

Tsja ik zal wellicht te precies zijn, maar kunt ze er zo tussenuit halen vaak.

Maaiers/ harken is niet wat het geweest is. De nieuwere types vind ik nog niet alles, maaiers snel stropen en harken diep moeten afstellen. Wel perfect zwadvorm wat ze maken
+1
GerbertXL
@johndeere6230 het zal mij allemaal een worst wezen, alle andere merken zullen ook wel prima schudden. Ik vond de pottinger gewoon het mooiste en dat er een jonge kuhn en jonge lely beide zijn ingeruild op een pottinger helpt wel.
Ik heb de schudder nu voor de kuhn zweler staan en er is duidelijk langer over de details nagedacht. Zoals de slangenhouders, dit is toch geniaal, simpel en doeltreffend, gewoon passende gaten waar de snelkoppelingen insteekt.

(klik om te vergroten)

GerbertXL
@GerbertXL dit is bij de kuhn 13131, die oranje staander heb ik zelf gemaakt zodat de slangen niet ergens omheen hoef te gooien maar gewoon kan laten hangen. En de luchtslangen (die ik niet gebruik heb ik met een trekbandje vastgemaakt, bij de pottinger opraapwagen zitten er loze snelkoppelingen op om ze aan te haken.

(klik om te vergroten)

jan-reitsma
@johndeere6230 propperig schudden? Welke kuhn type heb je het dan over?
johndeere6230
@jan-reitsma

Niet specifiek 1 type
Baltus_steyr
@johndeere6230 noh, kraak je mijn kuhn maaier af 😂 😂
deJong
@bluepower12 kuhn schud mooi. Maar ik ben super blij geweest toen onze gf 8502 vertrok😂 met dat k*t onderstel!
Baltus_steyr
@deJong gedragen versie? Hier de kuhn gedragen versie gehad. Deed het altijd wel netjes. Nadeel vond ik wel dat de schudder altijd ging slingeren in de hef. En onze had ook al wat gebruikers ervaring en durfde ik niet meer zo snel mee te schudden met een zware snede. De getrokken lely kan een stuk meer gras verwerken.
+1
GerbertXL
Eerste verf eraf.

(klik om te vergroten)

+1
Pieter Buren
@GerbertXL maar even met een kwastje erbij langs😉
+1
trekkerdockter
Veel werkplezier ermee Gerben!
Fendt412vip
Mooie en compacte schudder! Recent aangekocht en bij Schipper mechanisatie vandaan? Wij hebben ook zo'n 8 elements Pöttinger gekocht maar die moet nog geleverd worden.
GerbertXL
@Fendt412vip dat klopt. Een kleine 8 bords? Er stond er pas 1 maar daar was de fabriek iets vergeten op te zetten zoals ik het begreep.
Fendt412vip
@GerbertXL DIe was voor ons bedoeld inderdaad. Volgens mij waren ze de schuinverstelling vergeten. Dat heb jij als ik goed kijk er ook op zeker?
GerbertXL
@Fendt412vip dat klopt
+1
Fast Eddy
Veel plezier met je nieuwe aanwinst.
+12
rommert14
Zelfs de fanatiekste sleutelaars krijgen genoeg van oude meuk zeker 😅
+4
2850Johndeere6R
Succes met de aanwinst 💪🏼 ik neem aan dat we hem vanzelf in de vlogs te zien gaan krijgen 😃
+1
Mooie machine.hoop dat je er vele bunders mee mag gaan doen🤙
+1
wart
Netjes! Steeds vernieuwde machine park zo, mooie spullen.
bluepower12
@johndeere6230 nooit last van gehad. Maaiers en harken ook super

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Pottinger Eurohit ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!