Foto van een Massey Ferguson Meerdere, bezig met poseren. MF 560 en FE 35. Foto is geplaatst door FEted35 op 04-10-2008 om 19:52:59, met 16 reacties.

Massey Ferguson Meerdere

FEted35
Foto van een Massey Ferguson Meerdere, bezig met poseren. MF 560 en FE 35

Reacties

newhollandts90
Sinds wanneer heb je er dubbellucht op zitten dan??
FEted35
Sinds zaterdag bij kleinhesselink haha leuk voor pelgrom of toch niet
MaartenMandemaker
Haha prachtig spulletje zo. mooie goudbuik 😄
massey-ferguson
Idd mooi spul...staat die 35 goed dat dubbellucht..vind bij 135 ook altijd zo mooi lijken 😛 😃
FEted35
Ja alleen als je in de 3e versnelling rijdt dan rammelt er iets in de versnellingsbak wat het is weet ik niet misschien jullie

Met de heffing is ook wat mis, als je er een lege grondbak achter doet dan gaat de heffin iets om hoog en weer om laag enzo de hele tijd door. En als je er wat zwaarders achter doet en je laat hem statsonair lopen dan kraakt het en moet je boven de 1200 toen zijn om het kraken op te houden. MaartenMandemaker misschien weet jij wat het is want jij heb ook mooie fergusons.
MaartenMandemaker
Hmm dat rammelen weet ik niet, mss een kapot lager? k zou de olie aftappen en kijken of er ook rommel uitkomt.

dat van die hefinrichting is denk ik een lekkende hefcilinder. das niet zo moeilijk te verhelpen
FEted35
Moet dan de hefdeksel er ook af halen enzo.
Maar met dat lager ik ben naar meddo geweest naar die oltimer show en toen had ik er een oprijwagen achter met de ted erop en toen rammelde het niet, maar als je de bult iets afgaat dan rammelt het weer wel.
MaartenMandemaker
Hmm oke, dus als ie onder belasting is rammelt het niet... het kan ook de schuifbus zijn die de uitgaande as van de versnellingsbak en de ingaande as van de achterbrug met elkaar verbind zijn. als daar iets ruimte op zit wil dat ook wel eens wat geluid maken. heeft onze 148 soms ook. soms hoor je ook wel eens een 'klonk' als je van vooruit naar achteruit gaat.
FEted35
Ja dat klopt dan hoor je wel eens klonk maar wat kan ik daar aan doen of hoe kan ik er achter komen wat het is.
MaartenMandemaker
Tja op zich kan het niet zo veel kwaad als het die schuifbus is. als je er wat aan wilt doen moet je de trekker middendoor halen, tussen de bak en de achterbrug.
FEted35
En kan ik hem zo doormidden halen dan of wat moet ik alle maal doen? en als het niet die schuifbus is dan maar een lager dan is het wel slecht?
MaartenMandemaker
Dat weet ik niet want ik heb zo'n trekker nog nooit zelf midden door gehaald. ja als het een lager is dan moet dat vervangen worden. maar dat komt niet vaak voor dat er in de bak of achterbrug wat kapot loopt bij die fergusons
FEted35
Maar ik ga gewoon eerst alle olie eraf laten lopen daarna ga ik alle inspectie luikjes los draaien en proberen alle tandwielen na te kijken als ik dan niks kan vinden ga ik samen met newhollandts90 hem uit elkaar halen denk ik.
FEted35
De hefdeksel kan ik die zo eraf draaien als ik de olie eraf heb laten lopen of wat moet ik er allemaal aan doen om hem los te krijgen?
Pauls
Als je het hefdeksel er wil afhalen moet je goed uitkijken dat je het 'rolletje' er eerst uithaalt alvorens het deksel te heffen. Het 'rolletje' vind je door aan de peilstok aan de rechterzijde het hele plaatje los te halen en dan goed kijken daar zit een rolletje (van ongeveer 7 mm dikte en 15 mm lengte met 2 zijpennetjes) in een gaffel dat de bedieningshendels laat drukken tegen de pompbedieningsgaffel. Eenmaal zover kan je ook best het (metalen)filter reinigen en ook de dichtingen van de hefinrichting beijken (en eventueel vervangen). Bij het in elkaar steken toch best eerst alles afstellen voor je alles monteert, heb je wel de juiste dingen nodig, kan je misschien lenen bij de MF dealer, die kan je ook de goede werkwijze vertellen, als ie zin heeft tenminste... veel sleutelplezier... (ik heb een foto toegevoegd, kijk in mijn profiel, ik hoop dat je alles nog kan lezen van info op de foto)

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de machines van Massey Ferguson ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!