Foto van een Ahlmann AZ 150, bezig met voeren. Foto is geplaatst door gerjopennings op 10-02-2009 om 21:16:12, met 16 reacties.

Ahlmann AZ 150

gerjopennings
Foto van een Ahlmann AZ 150, bezig met voeren

Reacties

deerefan
Mooie voermengwagen lijkt een beetju op een marmix
gerjopennings
Marmix heb ik nog nooit aant werk gezien dus kan niet oordelen 😉
me
Dit is een verticale geloof ik, marmix niet. Mooie shovel trouwens, de az14 erop ingeruild ofzo ?
huub
Verrek ja..luiten een andere shovel?
gerjopennings
Dees is horizontaal thom.
jah az 14 is ingeruild.
fendtjuh
Dure voertrekker, dure uren van dat ding 😉
gerjopennings
Doet wel meer als alleen voeren 😉
eddie
Bevalt de horizontale menger een beetje ? je hoort veel klachten over het mengresultaat ? is dat waar ?
gerjopennings
Vind hem beter als die verticale naar mijn idee. op andere stage's hadde ze allemaal verticalen maar dees lost toch het moois, miss dat dat ook komt door de bandjes maar toch. het mengen gaat ook prima, hier laden ze eerst alles, hooi, mais, bierborstel, kuilgras, tarwe en dan mengen ze. onder het mengen de mineralen er bij. dan de voerbak schoonvegen en je kunt het ervoor draaien. ik vind het een mooie wagen
huub
Geen problemen met "klonteren" van gras?? soms zie je wel eens dat het gras er als brokjes/balletjes uit komt
gerjopennings
Joa dat wel beetje, ma valt me mee.
tis nog lang niet zo als in brabant zon kerel wa klasgenoot gaat stage lopen. da kun je de plokken gedorst hooi, kuilgras en mais dr zo weer uit halen. hij laad met zon dichte bak zonder klem aan de voorlader beetje mais, gras en als dr miss nog beetje hooi in de loods licht ook dat nog. als het totaal maar zo rond de 3500 kg zit rijtie naar het voerhek, zet de aftakas aan. en lost het.
makelijk volkje daar
huub
Tja..die brabanders maakt dat niet zo veel uit...
eddie
Wij hebben zelf ook een horizontale, maar wel een keenan dus wel anders als dit, mengt ook goed lekker luchtig alleen gras is niet ideaal.
gerjopennings
Jullie hebben toch vlees vee? voeren jullie zoveel bij producten dan?
ik dacht dat die beestjes meestal alleen mais krege
eddie
Ja klopt, afgelopen jaar wel wat bijproducten, amy gold bierborstel, stro, brok, mais, maar beviel niet echt goed achteraf, nu alleen nog mais en brok, en 20 kg stro per dag, maar hebben ook nog zoogkoeien die staan alleen s winters op stal ongeveer 90 koeien, die krijgen gras en half bak mais en halve bak brok

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Ahlmann AZ 150 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!