Foto van een Holder A 8.72 C van Bos- Natuur- en Landschapsbeheer Johan Rap. Aan het gras maaien in de Voorstonden.

Holder A 8.72 C

NewHollandErik
Foto van een Holder A 8.72 C van Bos- Natuur- en Landschapsbeheer Johan Rap. Aan het gras maaien in de Voorstonden.

Reacties

trekkerfanz-h
Waarom knal je hier niet gewoon met een klepelmaaier overheen?
NewHollandErik
Hoe bedoel je?
Wolf_miniatuur
Een klepelmaaier lijkt me ook wel meer voor dit werk gemaakt..
NewHollandErik
Dat kan helemaal niet met klepelmaaier. Dan heb je um om de week zo stomp als een bezemsteel. er zitten takken, pitrussen, rietkluiten enzo tussen, dus daat wil niet lijkt me..
me
Daar is een klepelmaaier juist voor gebouwt om die rommel die jij opnoemt kapot te maaien .. net zoals bramen en troep. Maar dan is het daarna niet te harken en opruimen .. klepelmaaier slaat de rommel stuk daarom zie je die meer int bos !
Wolf_miniatuur
Wie weet.. hun zulle het wel beter weten.. 😛 maar je zie wel eens dat ze dat hoge gras, bijv: de bermen, dat ze dat klepelen..
me
Ja idd alles heeft een rede 😉
NewHollandErik
Slaat ie dat echt kapot? Takken van 5/6 cm dik? 😮
En inderdaad wat je zegt: het is daarna niet meer op te ruimen. Maar dat moet wel gebeuren. Alles moet weg, zodat de grond er goed schraal van word.
me
Licht eraan wat voor klepelaar je hebt .. maar idd takken van 5/6 cm geen punt !
Wolf_miniatuur
Gaan die takken van 5/6 cm dan wel door die maaier?? zullen die messen niet zo overdreven lang meegaan.. 😉
eddie
Dat valt je reuze mee, zolang je die maaier maar op 540 toeren laten draaien slaan die messen die rommel er wel af hoor ook wel stompe messen, tis ook geen dik geil gras he, en zo precies komt dit ook niet als de messen een kleine beetje laten staan valt dat niet zo erg op als op gewoon grasland, en kleppelen is idd geen optie omdat de grond er idd schraal van moet worden dus dan geef je je gras weer eigen voeding als alles versnipperd laat liggen, maar dit is wel donders mooi werk zo midden in de natuur 😉 rij je zelfo ook op zoon holder Erik ? ik vind ze wel mooi rijden allen onze is lichter en heeft zoon smalle cabine das opzich wel minder
husky
Er reedt laatst zo'n holder voor mij,en ik had werk zat om hem met de jd 6830 bij te houden

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Holder A 8.72 C ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!