Foto van een Atlas 1304, bezig met voeren.. Foto is geplaatst door JD BORN 2 FARM op 04-12-2009 om 11:46:20, met 13 reacties.

Atlas 1304

JD BORN 2 FARM
Foto van een Atlas 1304, bezig met voeren.

Reacties

JD BORN 2 FARM
Waar een bietenbak al niet goed voor is.
fendt-412
Werkt wel aardig zeker?
Kuilvoer wordt al lastiger ofniet?
Lijkt me niet helemaal ideaal, je moet steeds de voerwagen ook verzetten als je naar een andere kuil moet te laden.
JD BORN 2 FARM
Ja bij mais werkt het echt super en met gras gaat het ook goed. klopt idd je moet eerst naar de de gras buld met beide machines en daarna naar de mais bult.
RuudBus
Schiet dat gras er niet tussen uit als je de bak dicht doet en dan uit de bult trekt???? Wij hebben een zware grond bak gapakt en die verbreed om meer folume te krijgen. gaat in mais super maar met gras moet je wel goed kijken hoe je de bak er in zet. als je hem er maar zo opgooid dan schraapt die er zo over heen. maar dat kan er ook aan liggen dat we zelf inkuilen met lade wagen.
fendt-412
Gehakseld gras gaat altijd makkelijker, weet niet of ze dat bij deze boer ook doen.

Wij krijgen de kuilhapper er soms met moeite doorheen, mes is flijmscherp, kuil zit ook zo vast als beton, heeft de shovel wel werk aan,
komt alleen ook wel doordat de tanden erg kort zijn, hij laat dan een soort baardje zitten.

hoef je met zon bietenbak niet aan te beginnen denk ik

Dit werkt wel mooi snel, niks geen gerace met shovel of trekker.
JD BORN 2 FARM
Dit gras is idd gehakseld. Het gaat met gras ook super hoor. Hij laat de bak er als het ware een beetje op vallen, die bak en de kraan zijn samen heel sterk dus dat de bak er overheen schraapt valt is hier niet het geval. Het is ook ervaring die je moet hebben
JD BORN 2 FARM
Als ik,(iemand die gister voor het eerst op een kraan zat)ga proberen om met deze bak een wagen gras te laden mag ik blij zijn als de wagen voor de middag vol is. je moet ook met deze bak leren werken, hij draait namelijk niet hydrolisch.
RuudBus
Ja okee dat hebben wij ook dat die kan draaien. ik zit zelf wel eens op een kraan omdat ik bij een loonwerker werk. thuis hebben we een liebherr312. hiervoor hadden we een atlas AB1302D. starten en lopen dat oude ding maar was op een gegeven moment gewoon gaar.
JD BORN 2 FARM
Ho foutje deze draait JUIST NIET hydrolisch en dat is even wennen. ik heb gister voor het eerst op een kraan gedraait, mocht eem een paar stukken pastic oppakken. het ging best goed voor de eerste keer zei me stage en ik vond zelf ook dat het wel mooi ging.
Gebroeders Smid
Mooie kraan en trekker !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
case1
Wij voeren thuis ook met un kraan gaat egt super
snowbee
Wij doen ook zo voerladen maar dan met een getrokken kraan

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Atlas 1304 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!