Foto van onze Vicon graanmolen, als je paardenvoeders moet gaan kopen kost het stukken van mensen terwijl de grondstoffen zoals tarwe, gerst, haver goedkoop zijn? Waarom dan niet zelf beginnen malen?

Vicon graanmolen

guy
Foto van onze Vicon graanmolen, als je paardenvoeders moet gaan kopen kost het stukken van mensen terwijl de grondstoffen zoals tarwe, gerst, haver goedkoop zijn? Waarom dan niet zelf beginnen malen? Daarom is de Vicon terug van stal gekomen
Gille
@guy is dit een originele ? Kan je mij eens zeggen wat er op de stikker staat boven op de molen ?
Ben op zoek naar zo een model, maar blijkbaar ook Italiaanse gefabriceerd dat er op lijken

Reacties

jonhdeere7430
Kwalitijdje
joozt
Ik, guy en maikwolsink hebben dit object verplaatst van Machines Onbekend Onbekend (Poseren) naar Machines Vicon graanmolen (Poseren)
claaskeal
Hoe oud zou die zijn??
guy
Tussen de 20 en 25 jaar oud. maar stond al 13 jaar stil
Groothengeveld
Mooi ding om aan een stationaire motor te maken, of draait hij daar te zwaar voor?
guy
Is te zien hoe zwaar die is he, als je graan maalt en je kan rechtstreeks vanuit een silo opvullen, en de inlaat staat volledig open.. dan kan je een Fiat 540 daar ferm laten aan zwoegen!
eppo
Ow hoeveel ton doet ie per uur en wat voor rype naam heeft hij. zouden dezen nog veel tekoop zijn? maar het is gewoon een pletter ofzo
pieto84
Leuk ding, maar tegenwoordig zouden ze er iets meer kappen omheen maken
guy
Ongeveer 300kg per uur?? ongeveer? hangt er ook vanaf welk zeef er in zit (grof of fijner) je moet alles terug opvangen in zakken he, het is niet pletten maar breken. binnenin zit er een rotor met messen op, als je wil maak ik er eens een foto van.

Er zou nu meer veiligheidsvoorziening bij zijn ja, maar zolang je er alleen aan staat heeft dat geen problemen.
fiatjuh
Mooi ding om je trekker aan te laten werken.
Ritchie
Wij hebben nog zo'n oude bietenschoner ofzo dacht ik. Is ook al een heel aantal jaren niet gebruikt maar daarvoor toch heel intensief.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Vicon graanmolen ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!