Foto van een Landini globus,buurman bezig met ploegen met de goudland.. Foto is geplaatst door warmerbros op 23-02-2010 om 19:34:41, met 21 reacties.

Landini Globus 60

warmerbros
Foto van een Landini globus,buurman bezig met ploegen met de goudland.

Reacties

fiatjuh
Dat zie je zeker veel in de bollenstreek een hefmast voorop. Jonge Landini. Mooi hoop vaste mest op de achtergrond
warmerbros
De meesten hebben een hefmast voorop omdat er veel met kuubkisten wordt gewerkt,en het scheelt een trekker als die voorop zit,de mest moet ie er straks overheen strooien
fiatjuh
En werkt tijdens het ploegen ook als frontgewicht,nog n voordeel. Heb je gisteren de nieuwe foto`s en video`s van de Nuffield 10-60 naar-90 gezien. Dat zijn trekkervrienden van mij die een Nuffield 10-60 omgebouwd hebben naar een 6 cilinder 10-90 dus. Zaterdag ook in het echt horen en zien lopen,echt mooi zo`n verbouw. Afgelopen tijd elke week gevolgd op zaterdagmiddag is toch vlakbij mij
warmerbros
Ja ik heb effe zitten kijken wel bruut,maar ik vind altijd orgineel mooier,er zal best wel veel porrie in dat ding zitten denk ik.
ik ben wel eens in zaltbommel bij iemand geweest die hadden belarus trekkers,en op eentje hadden ze een daf vrachtwagen motor gebouwd ,liep schitterend mooi en 80 voor de dumper,ook apart om te zien.
fiatjuh
Dat deden ze vroeger wel meer, dat ombouwen. Heb dat ook wel eens gehoord een 6 cilinder Daf in een Nuffield. Fordson Major deden ze ook vaak ombouwen naar een 6 cilinder. Deze Nuffield van Willem is dan niet orgineel meer,maar hij heeft er dan wel een orginele BMC 6 cilinder ingebouwd. Werden vroeger ook gedaan zoals te zien is in het Nuffield boek,met dezelfde BMC motor. Dit vind ik dan mooier dan bv een Daf of wat dan ook er in te zetten.
warmerbros
Hoe hard loopt ie nu met die bmc motor erin,
sneller?
fiatjuh
Hij loopt nu wel iets harder,volgens mij. Hij loopt harder dan mijn Nuffield 10-60,doordat onder de Nuffield van Willem grotere banden liggen. Maar hij loopt nu ook harder omdat tie 6 cilinder ook iets meer toeren loopt. Is een ex marine motor uit een zeilboot van ik meen 40 jaar oud. In die zeilboot kwam nu idd een John Deer motor
warmerbros
Mooie hobby die trekkers vind je niet altijd wel wat te klooien,wij ook dan ben je het hele seizoen aan het bloemensnijden dan ben je blij als je weer een beetje trekkerwerk heb.
fiatjuh
@warmerbros,waar was dat dan in Zaltbommel bij die mens met Belarus trekkers,op de veilingweg soms? Dat is aan de ooskant van zaltbommel en de spoorlijn
warmerbros
Het was bij duivenvoorde ergens langs de maas het is al 20 jaar geleden,ik weet het niet zo goed meer,maar die man was een noordwijkerhouter en daar gingen we met een kennis heen want dat was zijn oom.
hij had daar best wel veel land zat ie te vertellen toen.
fiatjuh
Dacht ik al dat dat die mensen waren,nu zullen ze daar wel niet meer veel land hebben ze zijn bij hun achter een industrieterrein aan het maken. Het eerste jaar dat ik hier in de Bommelerwaard een toertocht reed(2006) waren die mensen er volgens mij ook (mijn vader had daarmee gepraat toen) Ze waren toen met Fiat trekkers daar. Daarna nooit meer gezien.
warmerbros
Ze hadden toen een boerderij en een grondverzet bedrijf of zoiets ze reden met van die echte zanddumpertjes,die oude man is sinds een paar jaar dood dacht ik,en die komt uit noordwijkerhout uit dezelfde polder als waar ik vandaan kom.
ik kan me herrineren dat we toen ook nog bij een kennis zijn geweest die had een nieuw model allis chambers te koop,was daar ook in de buurt,maar dik 20 jaar geleden.
die man is ook weer familie van de man waar mijn broer z'n bedrijf van kocht,die van de inter633 bij ons in de schuur.
fiatjuh
En toen we pas met nog een paar trekkervrienden naar een ruilbeurs gingen kwamen we daar ook langs en hadden ze het ook over die mensen wat ze vroeger deden met wat voor n trekkers en machines. Maar ja als je ze zoals mij dan niet goed kent dan vergeet je dat weer sneller. Wij wonen hier nog niet zo heel lang dus van vroeger weten we hier niet zo veel. Vind ik dan ook mooi al die verhalen van vroeger tijdens de toertochten
warmerbros
Dat vind ik ook,ik maak nu veel foto's maar alleen maar met het doel van later,als je nu de foto's kijkt zeg je lekker boeien die trekker,maar straks verkoopt mijn buurman deze trekker en dan vind ik het pas intressant worden,ik denk nu vaak wat voor trekkers de buren hadden, waarom maakten we daar nooit foto's van eigenlijk zonde.
zo staat er bij jan smit in noordwijkerhout een fiat 211r die is van onze buren geweest die trekker moesten ze altijd aan trekken want dan was de accu weer leeg,en daar maaide ze met een busatis altijd slootkanten mee en ervoor maaide ze altijd het bollen loof eraf,als klein kind heb ik er een herinnering aan en jammer dat ik er geen foto van heb(nog)
maar dat is wel wat ik mooi vind het plaatje bij de herinnering.
fiatjuh
Als ik mijn digitale camera eerder had gehad had ik nu veel meer oudere foto`s van trekkers gehad dan nu. Maar ja dat is achteraf praten. Met een gewoon fototoestel maakte je gewoon minder snel zoveel foto`s dan nu met een digitale fotocamera. Al heb ik gelukkig wel veel foto`s van mijn kinderjaren altijd leuk om terug te kijkken.
warmerbros
Dat is waar maar het voordeel van een oude camera is wel dat je pas weet of ze mooi zijn als ze zijn ontwikkeld,maar je moet wel oppassen dat je computer niet crashed voordat ze zijn uitgeprint,dat had ik pas alles was weg,bleek dat ze via via nog de hardeschijf konden lezen toen kreeg ik mijn foto's gelukkig terug,de rest was ik kwijt maar dat vond ik niet erg.
fiatjuh
Dan heb je geluk gehad,vorig jaar was ik ook bijna mijn camera verloren met een boel foto`s erop. Net op tijd in de gaten anders was het zeker balen geweest,houdt je scherp dat wel
warmerbros
Ja tegenwoordig gooi ik alles op de externe harde schijf,kost een 65 euro maar daar kan een hoop op.
marcoMFFAN
Ik, marcoMFFAN en radium45 hebben dit object verplaatst van Tractoren Landini Globus (Ploegen / Eggen) naar Tractoren Landini Globus 60 (Ploegen / Eggen)
radium45
@TurnMeLoose kun jij 1 van de beide types 60 verwijderen?

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Landini Globus 60 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!