Foto van een Lely Tigo 50R, bezig met vers gras op stal voeren.. Foto is geplaatst door fendt-412 op 08-05-2010 om 17:59:37, met 36 reacties.

Lely Tigo 50R

fendt-412
Foto van een Lely Tigo 50R, bezig met vers gras op stal voeren.

Reacties

fendtinterfan
Hoeveel keer moet je heen en weer wil je een volle wagen hebben?
fendt-412
Ligt eraan hoelang het perceel is 😛
Dit perceel is denk ik 400meter lang, maken we een rondje en dan zit de wagen iets meer dan voor de helft vol maar wel over de hele lengte.

Zo vermoest het gras minder, met dit voer moet je niet gaan persen. We halen dan twee kleine wagens en verdelen die elk aan een kant van de voergang.

Savonds na het melken krijgen ze twee halve wagens. Sochtends voor het melken is alles schoon op. Dan krijgen ze gewoon weer winterrantsoen. Kunnen we de koeien toch nog een beetje sturen kwa productie.
fendtinterfan
Ah zo.. mooie foto trouwens! en de wagen bevalt goed las ik al, alleen met die fronthef, is dat nog steeds of is er al iemand langs geweest?

Erg mooie combi, Klasse!
fendt-412
Bevalt tot nu toe goed ja. Maar moet zich straks gaan bewijzen met inkuilen. Dit is het voorproefje 😛

Klep gaat alleen wel erg langzaam dicht, zit geen gang achter. Bodemketting gaat ook erg langzaam, alleen een tweede snelheid wordt er nog opgebouwd. Zijn zij/wij vergeten. Hadden het wel gezegd tegen de vertegenwoordiger van lely alleen zij hadden het niet genoteerd.
Is er tussendoorgeschoten.

Hydroliek werkt intussen verder perfect! 😄
Ze hadden hem nog op de JD loadsensings stand staan ipv traditioneel. Dom foutje maarja, kan iedereen overkomen. Valt het gelukkig achteraf allemaal mee.
fendtinterfan
Haha dat load sensing verhaal snap ik echt helemaal niks van 😛

die klep kun je wel mee leven alleen die bodemketting is wel vervelend:D
sven-fendt
Prachtige wagens zijn dit en zeker met een fendt ervoor!!!
fendt-412
Danku 😄
jannickmarmix
Hoe gooi t dan voor de koeien zonder afvoerbandje achter onderdoor?
fendt-412
Op deze manier:
tractorfan.nl/picture/140264/
tractorfan.nl/picture/140263/

Voerbandje+loswalzen ben je zo 10-15duizend voor kwijt.
Komt bij kijken dat de koeien zoveel vreten dat er geen beginnen aan is met zon bandje. Zijn zulke enorme bulten gras.

Loswalzen op de kuil zou mooi zijn, wordt het verdelen een stuk makkelijker van. Omdat wij met een wagen rijden heeft de shovel zat tijd om te verdelen/aanrijden. Hebben de walzen eigenlijk niet echt een toegevoegde waarde.
Arnold lol
Mooie plaatje zo.
wij gooiden het met een museumstuk van een opraapwagen op de voergang en dan er voor spitten maar dat is een pokke klus als je dat alleen moet doen met zijn tween gaat het wel.
HollandNew
Geen walsen? tijd die je wint met het verdelen kun je dan weer wel mooi gebruiken met het vastrijden is mijn mening..... 😄
fendt-412
Shovel moet het makkelijk aankunnen.
Zeker als het een beetje over de lengte van de kuil wordt gelost.
De kuil zit momenteel zo vast, dan heeft er nog 5x overrijden geen nut meer. Gebeurt er echt niets meer, terwijl de shovel vorig jaar de wagen net bij kon benen. Moesten alles op de kuil brengen.

Nog geen een keer last gehad van broei. Alleen 500kg kuil weggegooid omdat er soms een gaatje in het plastic zat waar water doorheen is gelopen.
Wat is nu 500kg op 4snedes. We hebben wel eens gehad dat we dat op een dag van een kuil afhaalden omdat de zijkanten niet goed genoeg vastzaten toen we nog geen sleufsilo hadden en nog met een 5tons trekkertje vastreden.
fendt-412
Eiwit is sinds het stalvoederen met 0,2% omhoog gegaan, vet% omlaag.
Is wel heel erg veel 😛
Voeren nu minder krachtvoer. Krijgen we toch weer bijna 2cent meer 😄
fendtjuh
Zag zonet in de Boerderij ook een Lely wagen 😛

0,2 procent, dat helpt wel ja 😄
JJ96
Jij ook al.. 😛
casemx135
Nou die fendt er plat voor 😃
Fendt-Niels
Tuurlijk niet de 400's liggen nergens plat voor, da's appeltje eitje, net even de olie van onze 410 ververst kan die straks weer mooi maaien, onze zit op 3180 uur en is van Augustus 2006 netjes toch 800/900 uur int jaar

@Fendtjuh, haha ja die wagen viel mij ook op die had wel een afvoerbandje achterop zitten, maar was ook niet zo groot
fendt-412
Was 35kuub gras.
Weet niet of dat DIN of losgestort is.
Dit is namelijk wel de grootste uit deze serie, 30kuub DIN. Loswalzen is 2kuub kleiner.

Kon er verder niet veel aan zien 😛
Viel me niet tegen dat er zoveel voer van dat bandje afkwam, dat ie niet gaat slippen door perssappen of regenwater oid. Is toch allemaal wat vochtig.

400 zijn iig geen laffe trekkers 😛 willen wel doorzetten. Voor de woeler kreeg ik hem wel goed stil, was spelen met de hef zodat de motor net niet stilviel 😛
KOETIE
Machtig mooi ding
dionMF8690
@fendt-412 hoeveel koste die wagen toen jullie hem kocht?? waar ik werk heeft nu een deutz maar wil ook zon lely??
fendt-412
@dionMF8690
te veel 😉 zal ik maar niet rondbazuinen op het internet.
fendtjuh
Mooi eem de dealers opnaaien :lol: Moet maar niet nee.
fendt-412
@fendtjuh

was een prijslijst van lely zelf, alleen inruil kon mee gespeeld worden. Dus zal wel niet zo heel erg veel meer vanaf kunnen, op de marge van de fabriek na, als je daar nog redelijk wat vanaf krijgt heb je wel hele gladde praatjes 😛
Weet wel aardig in welke richting je het moet zoeken.
maartendankers
@fendt-412 Je kan praten of je kan het niet.
eppo
Ja welkom bij de babbelbox
maartendankers
@eppo Tot ziens, ik ga even opzoek naar een andere babbelbox met sapjes.
eppo
@maartendankers

breezerslet
eddie
@fendt-412

Een machine kan nooit teveel kosten als hij zelf ook weer geld opgeleverd wat natuurlijk wel zo is want anders had je hem niet gekocht !? 😛
fendt-412
@eddie

alles wat je koopt is te duur, en wat je verkoopt brengt te weinig op, dat is al tijden zo en zal ook nog wel even zo blijven 😛
wilminkje
@fendt-412

te is nooit goed hé 😉
je zult vast wel een keer een rekenmachine op tafel gehad hebben... of misschien niet omdat het gewoon leuk vindt om te doen 😃
eddie
@fendt-412

Ja dat klopt, maar hoor ik hier een beetje spijt van de investering ? 😛
fendt-412
@eddie
dat valt wel mee, maar hij moet zich eerst maar eens echt bewijzen. Hopelijk dit seizoen eens flink capaciteit maken 😄
Alleen qua tijd valt het soms nog wel eens tegen, als mn broertje of ik niet thuis ben schiet het niet heel hard op, de rest van het werk gaat ook door. Mn opa op de kuil met shovel is 3x niks, op de ladewagen gaat wel door, maar kan wel een vracht meer in het uur. Enige reden om niet zelf in te kuilen zou de tijd zijn.
wilminkje
@fendt-412

dus jij zegt wel dat het uit kan zelf kuilen met zo'n nieuwe snijwagen en een fatsoenlijke shovel op de bult?
ach, anders neem je toch een keer een dagje vrij van school, gaat het in dronten wel om door hoor 😉
fendt-412
@wilminkje

Shovel is nagenoeg alleen brandstof, kost de helft van een 1,5tons minishovel inclusief bakken. Veel geweld voor weinig geld, dat kan wel uit. Met de ladewagen winnen we niks, maar verliezen we ook niks vergeleken met loonwerk. Kuil zit nu wel gigantisch vast. Als de opraapwagen op het land is is de vracht al verdeeld, kunnen daarna flink aanrijden en de kantjes even bijwerken. Is met net watvoor waarde je daaraan hecht. Wil je daar een dag of 8 in het jaar goed voor aan het werk of sta je die uren in het najaar te vorken op de kuil 😛

Van 't zomer tarwe laten hakselen en daarna nog 15ha gras omdat er regen op komst was, zelf toen nog 30ha weg gereden. 2 shovels op de kuil om de hakselaar bij te houden. Dat beviel wel erg goed en capaciteit lag goed hoog. Later ook nog met onze opraapwagen erbij. stond constant een wagen te lossen op de bult 😛 Kuilhapper voorin met een flink blok erin. Ging richting de 13ton waarvan 10 op de vooras. Wij aanrijden en de loonwerker direct verdelen achter de silagewagens aan en weer aanrijden. Capaciteit genoeg op de bult, grindslurven trillen er bijna vanaf als ze op het randje liggen met het happen.

Zal met een paar jaar die kant wel op gaan, wil toch eerst ergens anders aan het werk. Als het even kan zelf helpen aanrijden, silo's zijn daar geschikt voor. Valt denk ik het meeste mee te verdienen.
wilminkje
@fendt-412

het is ook maar net wat je voor je eigen uren rekent... reken je een paar euro omdat je het leuk werk vindt, of reken je 15 euro omdat je op dat moment niet in de stal staat... dan wordt het denk ik al heel moeilijk om zulk spul rendabel te kunnen rekenen.
ik heb er voor ons thuis nog nooit aan gerekend, maar bij ons is het met de arbeid niet mogelijk...

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Lely Tigo 50R ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!