vandaaag de ladewagen weer uit de schuur gehaald.de groeten aan handig henkie.. Foto is geplaatst door flipkedeutz op 10-05-2010 om 21:16:18, met 19 reacties.

Deutz-Fahr DX 4.71

flipkedeutz
Vandaaag de ladewagen weer uit de schuur gehaald.
de groeten aan handig henkie.

Reacties

sebas deutz150
Gemaaid ?
flipkedeutz
Nee veelste vroeg.
sebas deutz150
? van ons ligt in de kuil.
Boerenjongen16
En dan er dan ook een dikke snede op sebas ?
sebas deutz150
Wisselde per blok maar op sommige plekken lag het gedreven
flipkedeutz
Je bent toch veelste vroeg bezig.
sebas deutz150
Waarom ?
arnaud
Het ligt er een beetje aan of je intesief bent of extensief, maar een weekje of soms 2 wachten heb je 1 a 2 ton droge stof (waardevolle 1e snee) extra en als je er met je bemesting rekening mee houd heb je maar weinig ruweiwit en VEM minder. de verteerbaarheid daalt alleen sowieso maar dat is in de meeste rantsoenen helemaal geen probleem, of zelfs een must !!
sebas deutz150
Dus wat is beter ?
arnaud
Dat verschilt per situatie maar als je over het hele jaar bekeken voer over hebt, en je met een mengwagen de mogelijkheid hebt om structuur (en b.v. bierborstel) voor pensstabiliteit toe kan voegen hoeft een vlotte 1e snee helemaal niet slecht te zijn. maar ja iedere situatie is weer anders hé
arnaud
En voer je met een blokkenzwaffel en heb je natte bijproducten en een snel maiskuiltje met 1025 vem zoals wij t ranstoen v/d winter hadden. dan kan je beter ffies wachten met maaien!
HOOIJMAN
Wie kuilen 1ste en 2de overmekaar heen... ideaal, nog een beetje hooi deur de mengwagen en gaan 😃
sebas deutz150
Wij rijden ook gedeeltelijk over elkaar. wij hebben een natuurgebied dat mogen we pas 21 juni maaien en daar zit structuur in dus gooien we er een beetje bij.
sebas deutz150
Arnaud wat voor opleiding heb je gedaan ?
HARMFENDT
We hebben van het weekend 13ha gemaait maar daar moet de aar eerst even wat aan groeien want er zat wel heel veel op, het begon al te lichen dus dat wert wel tijd. zijn 17 van zulke opraapwagens af gekomen tractorfan.nl/picture/247087/
arnaud
Waar heb ik een opleiding gedaan, of waar heb ik wat geleerd Sebas ?? als je wat wilt leren moet je de MTM (management training melkveehouderij) aan het Van hall larenstein en PTC doen. echt een super opleiding, duurt maar een jaartje en langer hoeft ook niet, anders groeien theorie en praktijk ook te ver uit elkaar mijn inziens...
HOOIJMAN
CAH Dronten ervaringen mee?? was misschien van plan om die in 3 jaar te doen.
sebas deutz150
O zit je dan in wageningen ?

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Deutz-Fahr DX 4.71 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!