Foto van een Atlas 52 E, bezig met gras inkuilen.. Foto is geplaatst door steyrdriver op 15-05-2010 om 21:04:52, met 21 reacties.

Atlas 52 E

steyrdriver
Foto van een Atlas 52 E, bezig met gras inkuilen.

Reacties

casemx135
Gaat niet werken...
Geert-Jan
Wrm nie
??
Baltus_steyr
Case mx 135, watgaat niet werken, het aanrijden??? denk dat het aanrijden zo wel mooi genoeg gaat hoor, laagje voor laagje, moet je kijken hoelang en hoe breed die kuil is. Dan gooi je het er echt over dunne laagjes uitmekaar, dan kan je het mooi stevig vast rijden.
casemx135
Kom maar eens met stuk of 4 wagens rijden.... 😉
Baltus_steyr
Hun rijden toch met 1 wagen, dan kan het makkelijk. Wij hebben afgelopen herfst laatste snede gras, met een trekker van 60 pk aan gereden, met veenhuis verdeler, zou niet zwaarder als 3 a 3,5 ton geweest zijn, nouw het persvoer is allang op, en was ook helemaal niets verrot of dergelijks, het was een heel mooi eindproduct!!!.
MARK VARIO TMS
Deze shovel is niet voor dit werk gemaakt maar wel mooi! Gras nog niet iets te groen?
casemx135
Liever wat zwaarder spul op de kuil gezien 😄
sebas deutz150
Ik zat net even te zoeken en zag dat de shovel een gewicht had van 6000 kg met die banden goed hard kan je die kuil mooi aanrijden. zo als er werd gezegt laagje voor laagje krijg je een mooie kuil
Baltus_steyr
Ja zo ben ik het met je een Sebas, maar casemx135, wat zwaarder mag altijd wel he!!! Maar zo kan het toch ook mooi zo??!!!
casemx135
Hebben ze geen trekker dan?.... alleen dit ding schiet niet op ja
steyrdriver
De shovel is het zwaarste op het bedrijf. we hebben trekkers genoeg. en het gaat snel genoeg het vast rijden daar verkijk je wel op.
GijsMF
Het gaat ook helemaal niet om het hard rijden op de kuil. Hoor dat wel vaker maar dat is het domste wat je kunt doen wat vastrijden betreft. Het gras moet VAST zitten in de kuil, VASTrijden, de naam zegt het al. Dat krijg je niet voor elkaar om met 10km/h over de kuil volgas te brullen, maar met een beheerste 3km/h op 1200 toeren over de kuil te tokkelen -> tractorfan.nl/movie/7672/
fendtjuh
Zoals jullie het doen wil het ook wel, 1 ladewagen en dan zo'n groot oppervlak krijg je hem wel vast. Zou anders zijn als je met 2 wagens reed..
eddie
Wel machtig mooi werk, zou ik ook wel een keer willen met onze shovel 😃
fendt-412
Bij deze machines loopt de aandrijfas toch onder het frame door?
Zit daar wel een tunnel omheen? Anders kan het nog wel eens een uurtje peuteren worden.

Shovel is opzich wel zwaar genoeg, alleen het wil voor geen meter rollen door die kleine banden. Hebben het hier ook met de opraapwagen gemerkt. banden zijn ongeveer even hoog. Ze drukken meer in de kuil dan dat ze rollen.
Je hydrostaat wordt ook nog eens gloeiend heet.
Een shovel die een slag groter is, zon 8ton zou net wat mooier zijn. Iets meer pk's, meer bodemvrijheid en grotere banden.
frankie11
Nouw as ik kijk hoe vast de bult er hier inzit.. maar hier rijen ze ook aan met een 6920s met extra wilgewichten en heel wat gewichten voorin.. dit lijkt me toch echt niet werken..

ik wil hier wel is weer kijken als ze aant voeren zijn/
steyrdriver
De aandrijfas loopt inderdaad onder het frame door. er zit geen tunnel om heen maar tot nu toe is het nog niet nodig geweest want het gras is niet lang waar door het er zich niet omheen kan wikkelen.

op het begin wil die niet zo rollen nee maar als je het maar iets vast is dan gaat het veel makelijker.
op deze shovel kan ook nog wel grotere banden maar dan moeten deze eerst versleten zijn. aan de pk's zal het niet zo snel aan liggen 52pk's met een turbo.
steyrdriver
Hier is de kuil nog niet zo vast nee maar op het laatst dan zit die even vast als je met een trekker met onzettent veel gewicht rijdt, maar die hoeft dan iets minder vaak er over heen te rijden. eerder toen de loonwerker kwam ook te inkuilen reden wij wel eens voor de grap over de kuil toen zat die tot de bodem op het gras dus het werkt wel degelijk. en nu is het niet meer zo.
BEboer
Verdelen jullie met de bak of hoe verdelen jullie het gras? wel mooi werk zelf inkuilen!
steyrdriver
We verdelen het met de bak ja

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Atlas 52 E ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!