Foto van een Neuero machine bezig te poseren.Vandaag even het

Onbekend gras ophalen

valtradriver
Foto van een Neuero machine bezig te poseren.

Vandaag even het "van burgstede naar bitterschoten" pad gefietst hier in De Glind nabij Achterveld.
De eigenaar van dit pad heeft afgelopen 10 jaar een ware 'agrikunstroute' over zijn landerijen gemaakt.
Van vele oude landbouwgereedschap/machines heeft hij allerlei leuke opjecten gelast,maar ook "onbewerkte" oude machinenes staan (buiten) tentoongesteld.

In de hoop dat er nog oudere l*llen hier op TF zitten was ik benieuwd wat dit voor machine is,het lijkt één van de eerste blokkendoseerwagens ;)(dwarsafvoerbandje),maar geloof dat toch ook weer niet,wie weet het wel Merk: Neuero
P.s. dat dak is er nu opgebouwd!

Reacties

Fendeere
Beun, de beun haas. oplossing, voor een afdak 😃
Siebenga
Gewoon een kar met afvoer voor de torensilo?
fendt-412
Denk een stationaire bak te zien aan de elektromotor.
Hier zullen ze wel opraapwagens of silagewagens in leegdraaien. Via dat afvoerbandje zal het dan wel in een blazer komen die het in de torensilo blaast.
valtradriver
Idd dat zal het zijn iets verder stond de hooiblaser ook met hooiberg!
Toch geloof ik wel dat ze bij mullos de eerste blokkenwagen hier vanaf hebben gekeken!
interpowerrr
Is het geen oude opraapwagen?, volgens mijn oudere colega's (loonwerk) hadden enkele ladewagens dit zo, het viel dan luchtig uit elkaar en was dan makkelijker met de hooivork te verdelen op de kuil.
looman
Had huiskamp vrogger tog ok bie de olle miedema's dach ik ?
interpowerrr
Idd looman, was dacht ik uitvinding van obbink bv.
NAbbink
Neuero is tegenwoordig gespecialiseerd in graanblazers etc voor grote torensilo's en havens om bijv schepen te vullen. Het zou dus goed kunnen dat deze wagen ook bedoeld was om torensilo's met hooi te vullen, als aanvoer voor een blazer. Kan me zoiets herinneren bij 'de Jonker' aan de moskersdriehuisweg in meddo.
valtradriver
@Interpowerr,denk het toch van niet,gezien het dwarsafvoerbandje en de electrische aandrijving dus bedoelt voor stationaire opstelling.
Dus toch om de hooiblazer te voeden,maar je kun toch leuk zien waar de latere machines van afgeleid zijn,steeds stapje voor stapje verder.
interpowerrr
Idd, nostalgie he! soms wel leuk om te zien hoe ze vroeger aan het prutsen waren haha.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Onbekend gras ophalen ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!