Foto van een Fox 6650, bezig met poseren.Fox 6660 op het terrein van Westerink op 11 mei 1999.Later verkocht naar Frankrijk.

Fox 6660

3.510 foto's van @Martin Holland

Martin Holland
Foto van een Fox 6650, bezig met poseren.
Fox 6660 op het terrein van Westerink op 11 mei 1999.
Later verkocht naar Frankrijk.

Reacties

jelmer-mf
Mooi
stefan-renault
Best dink
kubota-man
Zie hem lekker roken 😃
fendtpower123
Donder mooi roken
Job
Ik dacht dat 6650 alleen 2wd was
grondverzetter
Dit heeft nooit echt veel succes geboekt op de markt ofwel ?
fordmajor
Mooie pk's
Job
Nou veel loonwerkers hier uit de buurt hebben een fox gehad
huub
De chaffeur moet ff kijken of ie nog wel rookt 😃
NH 1880
Mooie hakselaar ook weer met een Detroit 2 takt diesel erin. Die roken en klinken zo mooi.
Jammer dat die naar Frankrijk is gegaan.
Weer een echte hakselaar minder.
SJB533
Welk jaar was dat? Wat is er eigenlijk gebeurd met Fox?
Martin Holland
Deze machine was uit 1984 of zo. The Fox River tractor-company uit Appleton, Wisconsin, USA, is aan het einde van de jaren 80 overgenomen door de firma Hiniker Co. Ik weet niet of ze toen nog hakselaars maakten, wellicht alleen nog getrokken modellen. De hier afgebeelde serie was het laatste model, met als topmodel de 6860, maar die is nooit in Nederland verkocht, naar men zegt. Hiniker levert nog wel onderdelen van Fox, maar zelfrijders zijn er na die overname niet meer gemaakt, volgens mij.
Martin Holland
In de tijd dat Fox hier zo populair was, lag de dollarkoers veel lager, en waren ze concurerend voor Europese hakselaars. De toenmalige eigenaar van Fox, hijskranenfabrikant Koehring heeft ook flink wat geld in Fox gestopt voor nieuwe modellen. Maar toen de dollarkoers zo steeg, werden er haast geen Foxxen meer verkocht buiten de V.S.
Koehring kreeg het zelf ook nogal te verduren, en zette Fox in de etalage. Eerst zijn ze nog een samenwerking aangegaan met maaierfabrikant Brady. Vandaar dat er op deze 6660 als merknaam ook Fox-Brady staat. Hiniker had toen al aandelen, en kocht later het hele spul op. Als ik werkelijk nog eens een hoop geld heb, ga ik de Fox naam kopen, en ga zelf hakselaars bouwen in een fabriek aan de Fox River in Appleton, Wisconsin! 😉
SJB533
Hiniker van de cabines? Is dit al eentje die de kolven fijner maakt dan de allereeste hakselaars? In dat geval mogen ze m wel hier stallen 😉
ford5000
@Martin Holland: Mocht ik ook ooit over en dergelijke lading geld beschikken dan doe ik met je mee!
SJB533
Ik heb dit object verplaatst van Zelfrijders Fox 6650 (Poseren) naar Zelfrijders Fox 6660 (Poseren)

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Fox 6660 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!