onze landini met de aalbak erachterklaar om in actie te schieten :D. Foto is geplaatst door zoete1 op 20-02-2007 om 07:43:01, met 32 reacties.

Landini 12500

+1
zoete1
Onze landini met de aalbak erachter
klaar om in actie te schieten 😃

Reacties

deutzmeanspower
Dikke landini
VARIOTMS
Geen injectuer?? of transport?
zoete1
Voor zover ik weet mag je in belgië gewoon je beir nog uitsproeien hoor...
wel inwerken in de eerste 4 u na het voeren
956xlpower
Waarom moet je in NL dan meteen onder werken en bij jullie binnen 4 uur, wat is daar dan de reden van.
zoete1
Jah weet ik niet hoor... je ziet hier ook veel injecteurs maar het mag nog gewoon sproeien....
er vervliegt minder als je het injecteert denk ik, zal wel weer beter zijn voor het milieu zeker die injecteurs......
MaartenMandemaker
Zo te zien aangedreven assen onder de tank, dat zie je in nederland bijna niet
Malf
Volgens mij is het 2 uur en de zaterdag direct!
Renaultdriver
Mooie foto. Hier in de buurt loopt er ook een kleindere landini bij nen boer. Ook veel landini's van Geert Matthys en Remi Matthys. De foto op uw afbeelding is hij ook.
zoete1
Dat is Matthys niet hoor, dat is onze landini 12500 Kheb de foto zelf getrokken op ons hof...
en idd de beirbak is met tractie...
Aldhissla
Nog het oude systeem hee.. redelijke smalle banden op de beirbak en tractie erop... nu is de trend gewoon grotere banden zonder tractie
(reactie van zoete1)
Renaultdriver
Ja Zoeti 1 dat wist ik wel, maar ik bedoelde het foto'tje op je afbeelding, of avator of hoe ze dat ook noemen. Dat is zeker Remi Matthijs, want de foto staat op onze website.
zoete1
Jup men avator is idd matthys! khad even niet door dat je her daarover had...
956xlpower
Ik heb bij Veurne bij een boer in de vakantie gewerkt die ik kende, reden op zaterdag vaste mest weg, de mensen zeiden dat het eigenlijk niet mocht in Belgie op zaterdag mest rijden. En waarom op de zaterdag meteen onderwerken. Ik vind Belgie wel een grappig land die regels die ze soms hebben echt geweldig. Meteen onderwerken de zaterdag dan stinkt het minder voor als ge op zuip gaat, als ge buiten komt dat je dan door de luht niet hoeft te spouwen.
me
Ja snap ik ook niet .. maar hoe worden de wielen van de tank aangedreven ??? !
Ronijn
Aftakas? 😛
me
Ja dat denk ik ook .. maar dan moet je precies zelfde snelheid op de trekker hebben .. en je moet je pomp op een andere manier aandrijven
Ronijn
Met hydroliek ofzo dan? maar dan heb je nooit genoeg druk voor een pomp!
MaartenMandemaker
Ja, een rijafhankelijke aftakas he. die word aangedreven door de achteras. ik denk dat de pomp daar ook door word aangedreven.
zoete1
De aftakassnelheid is gewoon 1000 t/m en het werkt met een boite met 1 ingang (de cardan van de tractor) en twee uitgangen. Het ene uiteinde drijft de pomp aan via v-riemen en het andere uiteinde drijft via wat reducties de assen aan...
me
Oke .. ik heb vaak zat van gehoort maar nog nooit werkend gezien en wist niet hoe het werkend was .. zal wel mooi werken denk ik ..
zoete1
Heeft het nadeel dat je maar in 1 versnelling van de trekker tractie hebt (in ons geval redelijk traag) ...
normaalgezien ging het een boite zijn die op 540 en 1000 kon draaien, dan had je ook nog een snellere tractie gehad
me
Je hebt nu dus alleen maar 540 op deze trekker ? .. maar dan ligt het probleem niet bij de tank .. das wel jammer watn miss spuit je nu teveel op een stuk daardoor ..
zoete1
Neeje de trekker heeft 540 en 1000 toeren /min daar ligt het niet aan...
de boite die er nu op zit zou je normaal kunnen verzetten dat je bij 540 toeren de pomp kan aandrijven en trage tractie hebt.
en bij 1000 toeren dan snellere tractie en ook de pomp aandrijven...
maar die functie werkt niet dus wordt de pomp alleen goed aangedreven bij 1000 toeren en trage tractie (doordat de overbrenging is moeten gelast worden)
me
Oke .. nu snap ik het .. hoe knal je die tractie erop ? .. want je kan natuurlijk met vuilzuigen niet tractie en pomp aan hebben ? .. is dat een hendel .. of gaat dat met hydroliek ofzo ?
zoete1
Dat gaat met een hendel idd... het is met een klauwstuk die je kan uit- en inschakelen... een deel van die cardans onder de beerbak draait dus altijd mee met de pomp en een ander deel draait altijd mee met de assen
met die hendel maak je dus dat die twee cardans verbonden zijn en dat je met de pomp de assen aandrijft...
zoete1
Het is wel een speciale klauw dat als je met de trekker sneller rijdt dan je tractie, je aangedreven beerbak je trekker niet tegenwerkt, maar gewoon achterloopt dan...
zoete1
Heeft er niemand iets te zeggen over de landini zelf?
is ie te mooi 😃
MaartenMandemaker
Ja die ziet er inderdaad nog supermooi uit!
zoete1
We verzorgen hem dan ook goed!
enkel roest achteraan de achterspatborden, aan de achterlichten
Renaultdriver
Kvind die landini's van vroeger heel mooi, gelukkig rijden er hier in de streek nog wat rond. Wel spijtig dat de nieuwere serie's niet zo erg in trek zijn bij de loon en grondwerkers uit onze streek. Vroeger werden er hier veel gekocht. Hebben jullie nog andere landini's?
zoete1
Nope wij hebben der maar 1...
maar die doet al ons werk dus geen nood aan een tweede

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Landini 12500 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!