Foto van een Onbekend Onbekend, bezig met balen persen. Toen ik een paar maanden geleden op internet aan het kijken was naar een mini – rondebalen pers kwam ik uit op het merk Star met als moederbed

Wolagri R500

caseih1056xl
Foto van een Onbekend Onbekend, bezig met balen persen. Toen ik een paar maanden geleden op internet aan het kijken was naar een mini – rondebalen pers kwam ik uit op het merk Star met als moederbedrijf IHI (Ishikawajima Harima Industries ) ( ook wel bekend van de mini graafmachines en Toshiba Group (Tokyo-Shibaura-Engineering ). Deze bedrijven hebben hun eigen landbouw machine lijn met het merknaam: Star. Ik heb heel wat informatie gevonden wat betreft de balen persen, en heb toen zelfs op ”tractorfan.nl” foto’s met informatie geplaatst over deze persen.

Na wat eigen inzicht en commentaar van wat mede TF’ers, met reacties wat betreft het uiterlijk van de balenpers en geleverde werk van de met name mini – rondebalen pers, is dat deze balen zo vreselijk slecht geperst en gebonden zijn. De baal leek op een dunne worst en het gebonden product was echt heel slecht. Leek mijn dit geen optie om met de tijd zoiets aan te schaffen, aangezien dat deze pers nog vors duur was en ik graag iets waars voor mijn geld wil hebben.

Er zijn 2 uitvoeringen van de pers, 1ste optie is een balenpersje dat met een dun touwtje de mini – rondebalen samenbind.
De 2e uitvoering is een balenpers dat met net de balen bind. Iets beter dan de 1ste optie maar niet veel.

Toen kwam ik op de website van JAK Zeerijp terecht en zag dat hun sinds kort een mini – ronde balenpers hadden aangeschaft met daarbij een rondebalen wikkelaar. Deze balenpers was niet van het merk: Star. Maar van voor mij een onbekend merk Wolagri. Ik heb toen na een zeer korte tijd wat informatie gevonden wat betreft deze mini – rondebalen pers.

De pers is van het merk Wolagri met het type Columbia R 500. Met een pick-up invoer van 83cm de pers vraagt zo’n 15 pk, en heeft 2x dubbelwerkend nodig.

Deze Mini – rondebalen persjes spraken mij toch wel degelijk aan met de redenen:

1: afwerking en de opbouw van deze pers.
2: netheid en persdichtheid van de baal.
3: kostenplaatje en (onderdelen) levering van de pers.

De afwerking en opbouw van de pers is echt voor elkaar. Er zit verlichting op, de pers is netjes afgewerkt, er zit een bedieningskast bij met pieper, het hydraulisch systeem is op orde. De pers heeft zelfs een invoerrotor met als optie snijmessen. Tevens is de pers voorzien van een net systeem die de baal keurig ombind.

Wat betreft de netheid en persdichtheid van de Wolagri mini – ronde balen pers is velen malen beter als de Star mini – ronde balenpers. De baal is netjes strak en goed rond in elkaar geperst met behulp van een goed invoer systeem.
De rondebaal heeft een afmeting van Ø 57cm x 60cm.

Aangezien deze pers gemaakt wordt in Italië bij de Wolagri Group ( onderdeel van de Tonutti Group ). De pers is met betrekking tot de Star pers vors goedkoper. De Wolagri pers kost zo’n 7500euro incl. BTW en dan betaal je geen verdere invoerkosten omdat deze pers in de EU gemaakt wordt en niet in China. Ook worden daarmee de onderdelen die bij storingen nodig zijn snel leverbaar gesteld.

Tevens is de pers ook leverbaar als Pers-wikkel combinatie.

Lang verhaaltje haha maar de moeite waard om het te lezen 😃

loonbedrijfmintjes.tk/

Reacties

fendtinterfan
Kijk! dit is tenminste wat! 😃 jij gaat zeker voor de pers wikkel combi 😛
caseih1056xl
Hahaha 😃 😃 idd beter als die ik er eerst opgezet had.

tractorfan.nl/picture/307165/

whahah als het kan wel 😃 moet wel wat zijn lijkt mij 😃 haha
radium45
Ik, CoenNijenhuis en alfredo hebben dit object verplaatst van Machines Onbekend Onbekend (Balen persen) naar Machines Wolagri R500 (Balen persen)

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Wolagri R500 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!