Fiat 60-90 met Holaras grootste Dino Voermengwagen. Wordt geladen met de Volvo BM L70 met Holaras Kroko Kuilhapper.

Holaras Voermengwagen

Abarth
Fiat 60-90 met Holaras grootste Dino Voermengwagen. Wordt geladen met de Volvo BM L70 met Holaras Kroko Kuilhapper.

Reacties

CoenNijenhuis
Wonen jullie net voor IJzerlo links?
wouterk
Holaras all over the place, ofzoiets .. 😃
Abarth
Nee Coen, dit keer mis! daar loopt de andere voermengwagen. zijn er immers maar twee van gemaakt! 😄 Dit is in Lintelo.

Idd, Holaras Everywhere! 😛
CoenNijenhuis
Aha ok, daar zag ik m toevallig gisteren achter een stal staan..
Groothengeveld
Mag wel iets wint bij in de banden Bart 😉
wouterk
Begrijp ik dat er maar 2 voerwagens zijn gemaakt door holaras?
Shrekkie
En dan kom ie niet ff een bakkie koffie drinken COen :?
CoenNijenhuis
Woar mos ik koffie kommen drinken dan? ik was niet in Breedenbroek..
arie1
Er zijn maar 2 van deze wagens gemaakt, kwaliteit is (net als al het andere van hoopman) heel erg goed, maar de markt is al erg verzadigd, en er zitten wel een paar nadelen aan deze wagen.
HOOIJMAN
Kwaliteit van hoopman is "altijd" goed?? ze maken idd goed spul, maar die bak wat hier over de mengwagen komt zetten is niet hooijman proof... de jcb van ons helpt hem helemaal aan stront. Is ook al aardig verstevigt.
arie1
Hoogkiep?
HOOIJMAN
Die van ons is geen hoogkiepbak.. de bak scheurt doormidden, de klem zit vol met kokers gelast en de schanierpunten zijn vernieuwt en verstevigt. Zelfs de cilinders breken af binnenin.?? 😃 meer een ding voor aan de voorlader.
arie1
Cilinders binnenin afbreken is een probleem van de cilinderfabrikent, vraag maar aan hoopman. maar is wel kloten als het gebeurt.
als een bak krom gaat, kan het ook aan hooijman liggen.... 😄
was een andere bak wel heel gebleven?
ze zijn d eenigste die iets dikker ijzer gebruiken, en mangaan op de slijtdelen.
bak is daarom ook iets zwaarder. maarja, alles kan kapot.
HOOIJMAN
Die bak heeft ook al wel heel wat gedaan.. maar het is meer een bak voor aan de voorlader, ze hebben tegenwoordig wel zwaardere types mja boeren zijn zuinig heh.. 😃 shovel geeft zoveel olie en kuil zit goed vast dus de cilinders drukken de klem in het midden ook zo doormidden.
arie1
Ahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.....zuunige boer.....hahahahaha altijd hetzelfde.... en dan ligt het aan de machine....
als je een degelijk ebak wilt hebben van hoopman leveren ze die aan jouw!
HOOIJMAN
Ik zei niet dat het aan de machine lag.. want dit type bakken leveren ze nog steeds. Maar het zijn voorlader bakken en geen shovel bakken, hiervoor hing het ding aan de verrijker en dat ging een stuk beter. (voor de bak dan) 😃 Maar ze hebben nu idd zwaardere types erbij, maar eerst moet deze helemaal aan stront.
arie1
Dat denk ik ook wel. maar die shovel bakken zijn ook wel een heel stukje degelijker.
HOOIJMAN
En duurder.. 😃
fendt-412
Hoeveel jaar heeft die happer het bij jullie uitgehouden dan?
Gaat meestal gek voordat je merkt dat de shovel het zwaar heeft 😛
arie1
Kwaliteit mag geld kosten.
HOOIJMAN
Zou ik moeten kijken.. vrij lang al naar de nodige aanpassingen. En idd als een 10 tons shovel met de achterwielen los komt weet je dat je tever gaat 😛
fendt-412
Dan ga je inderdaad te ver, alleen denk dat de grens voor zon krokodillenbak veel lager ligt 😛
Heb onze shovel maar een enkele keer losgehad van achteren, happer weegt zelf al minstens 2ton, 1ton voer erin dat netjes wordt afgesneden. Scheelt ook een hoop gerop en gedoe, kom je ook weer minder snel los van achteren.
Abarth
Kijk, dat is dus het probleem.. voor weinig geld een bak die niet kapot te krijgen is.. dat gaat nu eenmaal niet samen..! mare, hier is de bak ook al een jaar of 7 oud en werkt nog super! zit ook aan de shovel. Het is volgens mij ook wel een beetje hoe je er mee werkt.. soms zie je dat deze bakken voor hele andere doeleinden gebruikt wordt! 😉
HOOIJMAN
Onze bak is van 2002 toen nieuw gekocht , super goedkoop was die ook niet. In die jaren is hij al aan alle kanten gelast zwaardere scharnieren nieuwe messen, en allemaal kokers tussen de klem en de bak zelf, en vd week weer ff een cilinder aan elkaar gelast
huub
Volgens mij hebben ze het recent veranderd op de site, eerst stond er dat de bakken geschikt waren voor het opscheppen en vervoeren van zand, grind, bouwmateriaalen etc etc 😃

Wij hebben nu op de shovel een dichte bak en een mestklem, achteraf was één krokobak van bijvoorbeeld 1,50 breed net zo mooi geweest..
Siebenga
Ga kuilhappers kopen mensen. Zonder gebit is het eten van een stuk brood wel te doen maar ik denk geen aanrader 😉
huub
Heb ergens anders de prijs van een happer gelezen, crimineel veel..
Siebenga
Ben altijd weer blij als ik het mes zo makkelijk door de kuil zie snijden! Kijk wat is crimineel veel, eigenlijk moet je kijken naar de uren dat je hem gebruikt en over die uren de prijs verdelen. Denk dat zo'n happer sneller uit kan dan een dure kunstmest strooien of een veewagen 😃

Als ik mensen er slootvuil mee zie opruimen moet ik altijd wel ff 2 keer kijken jah 😃
Abarth
Mare, heb al heel wat mensen gehoord, de meeste hebben toch het liefst een Holaras bak, om de kwaliteit en om het gemak 😉

Hier een voorbeeld van een goede vergelijking:
tractorfan.nl/picture/309616/
HOOIJMAN
Die van ons kijkt ook een beetje scheel.. die tanden zijn namelijk bijna allemaal een beetje krom.. 😛
fendtjuh
Wij hebben een SMS, is de helft goedkoper als een Holaras ofzo. Voor ons prima, en ik vind hem best degelijk... al zullen de holarassen heus wel sterker zijn.
TurnMeLoose
Ik heb dit object verplaatst van Machines Holaras Kuilgrijper (Voeren) naar Machines Holaras Voermengwagen (Voeren)
ul
Kock & Sohn kost wat maar dan heb ie een super degelijke en sterke bak! fijne bakken!!
Abarth
Heb je daar een foto van Ul?
wouterk
Denk dat het deze is; tractorfan.nl/picture/352045/
fendt-412
Aan de andere kant van de grote plas hebben ze weer andere krokobakken die iets anders dichtknijpen. Komt er rechter van boven in, werkt wel wat mooier dan een europese pelikaanbak:
tractorfan.nl/picture/148597/

Alleen die trekkers zijn na 5jaar ook schoon af door al dat gerop, een kuilsnijder is weer te zwaar. Zon bak is leuk om af en toe een hok uit te mesten. Alleen met voer lijkt het me een gerop en gedoe. Tanden gaan krom, schanierpunten scheuren/breken. Bak is voor bijproducten of mais ook niet 100% dicht.

Jammer is dat die kuilhappers nog wel wat slijtage hebben aan de tanden waardoor de bak er op den duur niet zo mooi meer invalt. Moet er wat veranderd worden of nieuwe tanden erin. Nieuwe tanden is na ongeveer 5jaar nodig, dit is dan ook het enige minpunt dat ik er aan zie. Voor de rest wil ik niet meer anders dan zon inlegbak. Tanden in mais is een gesmeer, en een dichte bodem in gras drukken lijkt me helemaal een ellende.
Koe
Holaras bak is niks mee! uber-degelijk, alleen wel zwaar. Vandaar dat we nu van t zomer onze ex-Bobcat bak eraan hebben gehangen, is stukje lichter en wendbaarder
CoenNijenhuis
Ik zal eens kijken of die andere Dino vanavond nog in IJzerlo staat..
Abarth
Dat denk ik wel, wordt elke dag nog mee gevoerd als ik het niet mis heb..! volgens mij laden ze die ook met een shovel, alleen een wel wat nieuwere als die waar wij mee laden 😉
CoenNijenhuis
Hij stond er.. 😛

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Holaras Voermengwagen ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!