Foto van een Krone AM 243, bezig met poseren.. Foto is geplaatst door Pascal op 22-08-2010 om 22:41:49, met 63 reacties.

Krone AM 243

794 foto's van @Pascal

Pascal
Foto van een Krone AM 243, bezig met poseren.

Reacties

fendtjuh
Hebben jullie ook last van mesjes die eruit vliegen? Dit jaar zijn er al 3-4 gewoon ineens weg, eruit gevlogen dus... terwijl het veersysteem nog wel goed is zoals het lijkt, hoe is dat bij jullie?
HollandNew
Mesjes die er uit vliegen? Gevaarlijk dan....
Onze vorige Deutz-Fahr wou dat ook heel soms nog eens doen 😛
Pascal
Nee nog nooit gehad eigenlijk. De veren zijn wel goed, moet met je hele gewicht op dat ding leunen om mesje er fatsoenlijk tussenuit te pakken
Siebenga
Ja kwaal van deze maaiers! komen nog wel meer kwalen 😉
fendtjuh
Is verder geen slechte maaier...

Oke, toch 'ns naar kijken want vrolijk wordt je er niet van als die dingen eruit vliegen...
Siebenga
Levensgevaarlijk! Die rijbeveiliging krijg je ook nog wel last van
casemx135
Bij ons vliegen ook wel eens mesjes weg 😄
thmtrader
Wat dacht je van meshouders vervangen.....
HOOIJMAN
Nou.. je zou er maar bij staan en je krijgt een mesje met een paar honderd km/uur voor je benen..
casemx135
Wij hebben wel eens een scheur in de band gehad 😄
thmtrader
Door de vorm van het mes zit het heel snel in de grond!
fendtjuh
Is ook levensgevaarlijk inderdaad. Meshouders vervangen, die veren kun je niet alleen los vervangen ofzo?

Want moet wel wat aan gebeuren, wil niet meemaken dat iemand die tegen zich aan krijgt.

Rijbeveiliging? Voor als je tegen en steen klapt dat hij dan naar achteren gaat?
casemx135
Als je de meshouders bij ons wil vervangen moet de hele schotel er onder weg
thmtrader
4 bouten los en je hebt de schotel en beide meshouders los! Ik heb dat al eens gedaan bij onze maaier! Met een lucht sleutel een paar uurtjes werk!
casemx135
Oke ga het eens probeeren 😄
bedankt voor de info!
Pascal
Die beveiliging is er mij mee 1 keer door gegaan met andere trekker ervoor. Met deze trekker tillen we de maaier niet op op de kopakker 😛
fendtjuh
Oke dat is prima te doen dus, wat kosten meshouders eigenlijk? Want de veren zullen wel 'versleten' zijn zegmaar en niet stug genoeg meer zijn.
Siebenga
Juist fendjuh!
me
Die mooie slipkoppeling op de hoek .. in het frame bij het scharnierpunt moet er bij ons uit. Lekker handig int frame gebouwt alleen voor de maaibalk.. Zal toch niet moeten kunnen met 100 pk voor een enkele maaier met kneuzer ?
huub
Als ik dit zo lees hoef ik niet jaloers te zijn op krone bezitters.. (?)
fendtjuh
Frame is zo los toch? 4 bouten? Laatst zat er bij ons nog maar 3 in en 1 zat los, maaier hing al zo schuin naar achteren 😛

@Huub, alles wat oud is krijgt onderhoud...
huub
Tijdig inruilen 😃 onze Claas is probleemloos met z'n 4e seizoen bezig..
fendtjuh
Tja, maar daar betaal je dan ook voor! Nieuwe maaier moet je al gauw 10 jaar maaien voordat je hem er 'ns uit heb... uren nog niet eens gerekend.

Dat ouwe ding van ons 1,5 seizoen, keertje wat onderhoud maar dat is het dan ook. Ligt er net aan of je handig bent ofniet.
me
5 bouten maar scheeld dat de slipkoppeling niet echt meewerkt en mijn tijd ook niet .. tevens die verrekte veren die er op spanning aanzitten .. Komt wle goed, maar moet er effe tijd voor nemen!
Huub : .. wij hebben vorig jaar de kneuzer gereviseerd .. Nieuwe bussen en bouten etc. Nu de slipkoppeling is maar kleinigheidje maar ideaal ist niet! Verder maait onze super en kneust die ook keurig en heb ik nooit een mesje verloren. Tijd zal leren of we schik krijgen met de maaier 😛!
huub
En hoe je de uren rekent dat je aan 't sleutelen bent, als je voor reparatie's naar de dealer moet dan zijn oude machine's al snel te duur..
Siebenga
Deze maaiers waren er voor de kuhns! zijn in 10 stukken op een kar afgeleverd bij mech bedrijf en keurig 2 prachtig goeie maaiers voor terug gehaald die in 5 jaar heel wat af maaien 😄
Pascal
Voor transport had ie van mij wat verder naar binnen mogen klappen
fendtjuh
Klopt helemaal, als je er zelf geen aardigheid aan hebt of het niet kan repareren, lmb rekent 50e p/uur plus allemaal nieuwe onderdelen, kan nooit dan.

Stel ik sleutel er een dag aan is 60 euro ofzo, dat kan nog keertje als je dan weer goeie maaier hebt. LMB ben je meteen 400 kwijt.

Van mij ook pascal 😛

Beunhaas sieb....
me
Klopt dan wordne ze duur, heb je er aardigheid en handigheid in dan kan het nog eens stuk voordeliger uitpakken. Morgenmiddag uurtje aant rommelen en heb de slipkoppeling er tussen uit, waarschijnlijk paar nieuwe plaatjes en veertjes en ben voor 5 tientjes klaar ... Tevens het die van ons 8 seizoenen gedraaid en maaibalk kneuzer etc is allemaal nog keurig dus wie weet dat na de slipkoppeling geen gedonder meer is voor langere tijd 😃 !
ford8630power
Daarom hebben wij ook een nieuwe gekocht van't winter. 6 jaar geheel probleemloos gemaait met de JD 2,80, daar nog een hele mooie inruilprijs voor krijgen en weer met een frisse machine verder gaan. We hebben eerder altijd met 2e hands spul gewerkt maar dan sta je zo vaak stil als het net moet gebeuren en dat is nog veel erger.
me
Zie ook liever een kuhn, jd of misschien pottinger. Maarja jullie kennen de prijsverschillen waarschijnlijk wel? Zeker in de 2e hands markt, een ding ben ik zeker van onze is nog lang niet af ...
huub
Dan moet je het mech. bedrijf betalen en de loonwerker 😛
fendtjuh
Das helemaal net niks 😛
Pascal
Hebben nog niks gehad met deze maaier, afkloppen dus!
huub
"Onze" dealer heeft nog twee overjarige maaiers staan, bij occasions kleinhesselink.nl/ Onze maaier hebben we ook als overjarig model gekocht, scheelt nogal in prijs..
Siebenga
Zorg ook maar dat je de kneuzer goed in de gaten houd.. Mocht er om 1 of andere manier vingers kwijt raken komt alles in onbalas en dan gaat je hele maaier naar de tering! Die nieuwe krone maaiers schijnen al vele malen beter te zijn. Maar vingers daar aan branden doe ik niet!
huub
Klopt helemaal, een beschadigd mes (door een metalen voorwerp) ook meteen verwissellen, en het andere mesje aan de schijf ook..
huub
Hier tractors-and-machinery.com/extern_content.php/… staat nog wel iets leuks om voor aan de Hürli te hangen 😃
Siebenga
Evers diepwoeler? 😃 mooie 17 meter kuhn
HOOIJMAN
Gaat niet om de jaren wat de maaier maait.. maar om de hectares.. 9 jaar met een kuhn 2,80 achtermaaier gedaan, maaibalk was versleten verder nooit 1 probleem mee gehad.. en er word niet erg zuinig mee gedaan...
huub
Disco 3050FC 😃 een combinatie van, ik heb liever een maaier die 500Ha in twee jaar heeft gedaan dan 400Ha in tien jaar..
Siebenga
Ik had ze liever allebei niet 😉 dat spul moet je gewoon nieuw kopen of uitbesteden
huub
Bij wijze van..
Siebenga
Dikke tetten 😃
huub
Ik heb al een kalender besteld..
HOOIJMAN
En huubje nog een vrouwtje gehad zaterdag.. 😃
huub
Nee, huubje was zaterdag driete vol 😃
Siebenga
😃 :lol: komt hooijman weer aan te zweren hoor 😃
HOOIJMAN
Zweren..? is dat fries? 😃 😛
huub
Ik gaf hooijman laatst ff een demonstratie vrouwtjes versieren..
HOOIJMAN
Niet nodig.. 😃 maar ja ik zag je idd met slingers slepen..
huub
😃
Wij maaien al meer dan 10 jaar met zoon maaier.. super maaier.. alleen alles wordt nu wel wat minder 😉 paar kleine dingetjes aan gehad.. zoals een gebroken spanstift, daardoor alleen nog de ophanging van de maaier en een halve aftaks aan de trekker hangt 😃 en de beugel van transport beveiling is een keer geknapt.. En dat van de messen der uit vliegen heb ik wel eens gehoord dat het kwam omdat je de hef te laag hebt staan, maar als dat echt zo is weet ik niet 😉
Pascal
Hef moet je aardig hoog hebben. Zit wel een streep op de bok wat de ideale hoogte is. Volgens LMB moet hij dan het mooiste maaien
Ja idd, dat werd ons ook gezegd, anders heb je die glijplaten zo versleten
fendtjuh
Dáárom was onze glijplaat dus versleten 😛

Hebben hem altijd vrij laag, nu hoger, en ding was al net bij de kant van de bok doorgesleten...
Haha 😛 je weet van dat pijltje he ? daarom vliegen die mesjes der zeker ook uit of niet ? dan krijgen die veren of wat het ook is, meer te verduren..
fendtjuh
Euh nee... der zit een pijltje in die soort gleuf? Je laat de hef zakken totdat dat ding ongeveer in het midden van die gleuf zit zodat de maaier mooi kan bewegen. DAar zit ergens een pijltje?

Dat kan dan best ja...
Ja tot daar moet je hem ongeveer houden 😉
fendtjuh
Hm oke, daar zat die vorig jaar niet 😛
Pascal
Verder dan het midden. Je hebt toch wel een streep op de bok staan? anders maak ik wel even een keer een foto

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Krone AM 243 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!