Schoongemaakt, nieuwe messen en doorgesmeerd; klaar voor seizoen 2011. Foto is geplaatst door Pascal op 20-09-2010 om 18:49:51, met 34 reacties.

Krone AM 243

794 foto's van @Pascal

Pascal
Schoongemaakt, nieuwe messen en doorgesmeerd; klaar voor seizoen 2011

Reacties

Koe
Niet meer maaien dit jaar?
Baltus_steyr
Huh, niet meer? Wij gaan denk ik vandeweek de 4 de snit maaien, en op het laatste goeie weer, De laatste delen, of alles gladmaaien!!. Zo gaan we mooi kort de winter in!
daan knol
Wij gaan alle onze 70-80 ha gras nog een keer maaien 😉
Erwinjohndeere
Wel mooie maaier
Pascal
Nee, gras is nodig voor beweiding. Nogal veel pinken en kalveren dus hebt het met deze nattigheid wel nodig. En ook de nodige schapen, die zorgen er wel voor dat het gras mooi kort word en dat de zode een beetje wordt dichtgetrapt
Baltus_steyr
Owe, maar hebben jullie geen melkvee? ja op zon manier kan het ook!!haha. Ja nu het fftjes mooi weer word moet het gras ff van het land af. Ook waar het lekker nat is.
..
me
Tis alleen dinsdag en woensdag droog zoals de weersberichten zijn, denk dat wij vandaag ook het laatste hebben gemaaid voor dit jaar.
Siebenga
Je zal langs de weg maar een mes kwijt raken en dan wat op die weg raken :|
me
Tsja idd, kan me eigenlijk niet voorstellen dat zo'n mes eruit komt! Als ik zie hoe hard die bovenste plaat de boel dichthoud, en hoe ik met me flikker aant einde van die beugel moet zitten om het mes eruit te krijgen! En als zoiets rondraaid komt het maar niet zo omhoog.
Over de big-ms hoor je nooit wat, ben keer in krone-fabriek geweest maar daar ligt gewoon dezelfde maaibalk onder! ( bij de oudere, de nieuwere hebben wat dikkere )
Siebenga
Gelukkig niet maar toch was het met de oude maaiers een drama.. Gelukkig nog nooit wat geraakt en mesjes ook nooit meer terug gevonden.. dat is bij martijn steyr driver anders maar die had het met een kuhn
fendtjuh
@Sieb, je moet ook weer niet overdrijven he...
Jij vindt Krone gewoon bagger, maar bij ieder merk hou je maandagmorgen machines...
me
Snap niet dat jullie er zoveel gedonder mee hebben gehad, ik weet dat het geen kuhns zijn. Verre van dat misschien wel 😄! Maar opzich zijn ze niet bar slecht. Over de big-m maaiers hoor je nooit wat, die inprincipe hetzelfde zijn.
fendtjuh
Krone is opzich prima merk, boer hier uit de buurt wil ook het liefst Krone of Kuhn ivm de degelijkheid... Zijn net weer 2 nieuwe Krone's gekomen.
Siebenga
Jaja maandag morgen machien.. was een front en achter maaier (vast niet allebei op maandag ochtend gemaakt) en niet alleen bij mij zelf hoor ik het. Zelfs medewerker van mech bedrijf die kuhn verkoopt kon het mij bevestigen dat het bij die oudere maaiers best wel een drama was
fendtjuh
De mesjes ja hoor je wat vaker, maar voor de rest valt het wel mee dacht ik zo...
me
Mesjes hoor je wel meer, hoor ook hele wisselende berichten over de krone am-maaiers .. veel hebben er probleemloos zonder veel gezeik hoop bunders mee gemaaid .. ( Gewoon klepels in de gaten houden en gaan met die banaan ) En ander zit er achterover nog steeds over te schelden. Maar toch blijft het raar dat je over loonwerkers met big-ms niet hoort over de maaibalk ...
Siebenga
Onbalans in de kneuzer ook vaak zat gehoord om mij heen. waardoor de lagers er uit vliegen
me
Kwestie van onderhoud, bussen bouten en klepels in de gaten houden ... En zo nodig vervangen, keer 1 1/2 mintuur werk voor een klepel als je hem iets mocht voelen trillen.
Siebenga
Weer een voordeel van kuhn.. als er een vinger uit is dan is de kneuzer niet meteen in onbalans met alle gevolgen van dien.. Tuurlijk is het mooi spul maar voor vele hectare's NET niet. Wat ik ook hoor en mee gemaakt heb is gezeur met de opstakelbeveiliging. Die er tijdens het maaien in vliegt
me
Klopt, een enkele nadeel zit er een kuhn .. en dat is en blijft nog steeds de prijs .. Als ze 2e hands op 1 niveau zaten dan stond hier ook een andere, maar om nou te zeggen dat dit echt klote maaiers zijn vindt ik ook niet helemaal terect .. Zat boeren maaien er best mee, zoals thmtrader ook over de bredere versie best te spreken .. net als veel loonwerkers die gek zijn op de big-ms, volgens mij is het ook stukje willen onderhouden. Vant voorjaar bijvoorbeeld 40 bunder zonder gezeik gemaaid, over de beroerdste natuurlanden ..
En je obstakelbeveiliging geef je dan een slaggie extra met je sleutel als je hem niet vertrouwd, zijn zoveel van die dingen aan veel machines waar de dealer al rekening mee houdt bij afleveren dat die een slag extra krijgt.
Siebenga
Gewicht kan nr 2 zijn en vermogens behoefte nr 3 😉
fendtjuh
Precies...

Obstakelbeveiliging kan je gewoon afstellen... óf niet zo hard en lomp jagen of dat ding gewoon wat strakker...
me
Vermogensbehoefte ligt onder die van een vergelijkbare kuhn ... En zeker niet hoger als veel concurenten zoals pottinger trekt ook niet bepaald makkelijk. En gewicht tsja boeie 😛 ?
Siebenga
Jaaaa jaa het afstellen houd een keer op.. en hard jagen kon niet omdat daar de pk's er niet eens voor waren. Maaiers zijn in 4 stukken op de kar afgeleverd bij de dealer en kuhn mee terug genomen.. Nooit spijt van gekregen en zal ook niet krijgen
me
Hoezo houdt dat een keer op? .. met een nieuwe machine moet je altijd effe proberen en kijken en eerste dag niet te gek doen, na 2uurtjes staat alles zoals je het wil hebben en gaan!
fendtjuh
Mwah gewicht is toch wel een puntje, als je een niet te zware trekker heb kan dat wel een nadeel zijn...

Vind het toch knap dat je een maaier in 4 stukken krijgt.
me
Spreekt er een uit ervaring 😉! Kan idd wel heel naar zijn, ben ook van mening dat er voor zo'n maaier goeie 100 pk moet staan om vlot te werken. En de krachten doordat die aan de zijkant hangt worden vaak onderschat. Wat dat betreft zie ik heel graag een getrokken, maarja die geven ze ook niet kado!
Siebenga
De maaiers waren niet nieuw hoor.. hebben een paar jaar gedraaid maar op het laatst was het constant mis! daarom ook weg gegaan
Siebenga
Niet zo moeilijk met dit hobby materiaal fendtjuh! komt bij dat ik alles stuk krijg 😄 gelukkig was ik het die keer niet 😛
fendtjuh
Tja dat heb je soms ja dat het niet bevalt.

Nouja de kuhn fabriek moet ook draaien he 😃

Getrokken 2ehands zijn goedkoop Thom 😉. Lijkt me ook wel wat, alleen je zit met de kanten... Nu maaien we wel 'ns wat riet enz, dat kan dan niet.
broek jd
Hoe krijg je dat voor mekaar dan, een maaier in 4 stukken??
me
Toch blijf ik erbij dat ik het geen hobbie materiaal vindt, dan draaid het geen goeie 10 jaar ... En dat bij jullie vaker wat kapot gaat is misschie niet gek met die uren die ermee worden gemaakt, al had ik het denk ik helemaal gehad met een joskin waar de sleufgaten al inzaten .. dat is gewoon productiefout ..
Pascal
Moet zeggen dat wij er eigenlijk nog geen problemen mee hebben gehad (afkloppen!). We maaien ook niet zo knetterveel dus misschien dat 't daarom wel een ideale machine is. Vind hem wel fijn maaien, wel zwaar maar dat is Krone

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Krone AM 243 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!