Het rooien van Ramos aardappelen bij Nisse op Zuid-Beveland op 13-10-2010. De trekker voor de Amac F2 rooier is een Volvo BM 2254. De trekker voor de Veenhuis 12 tons kipper is een Volvo BM 650 H4WD.

Volvo BM 2254

VolvoBM650
Het rooien van Ramos aardappelen bij Nisse op Zuid-Beveland op 13-10-2010. De trekker voor de Amac F2 rooier is een Volvo BM 2254. De trekker voor de Veenhuis 12 tons kipper is een Volvo BM 650 H4WD.

Reacties

Valtra-fan Teun
Mooi spul! aardappels zijn ook goed zo te zien
fiatjuh
Zeker mooi spul,al wat ouder maar beter dan die grote zware zelfrijders
sebas deutz150
Jullie hebben nu toch ook wel veel regen gehad ?
Kareltje
Mooi schoon zo te zien. Verder erg goed onderhouden F2. Met axiaalset lijkt wel, is die achteraf opgebouwd?
VolvoBM650
Originele rollenset zit er nog in. We hebben hiervan wel het toerental van de rollen opgevoerd zodat deze meer capaciteit en reiniging hebben. Verder zijn er aan de rooier best veel aanpassingen gedaan, zodat we eigenlijk altijd kunnen rooien zolang we maar over het land kunnen rijden.
Toen we op dit perceel begonnen was het eigenlijk nog aan de natte kant. In de tijd dat deze foto genomen is was het land al veel opgedroogd en ging het rooien heel goed. Gelukkig waren de aardappelen allemaal uit voor de vele regen en hebben gelukkig het land ook nog kunnen cultivateren.
Kareltje
Echt prachtige rooimachine, je zou met zo´n machine bijna niet meer verlangen naar axl2, maar wat voor aanpassingen hebben jullie eraan gedaan dan? Behalve het toerental?
VolvoBM650
AXL2 heeft wel meer capaciteit, maar aangezien je in normale jaren bijna geen axiaalrollen nodig hebt gaat dit met deze F2 ook nog goed. Hebben maar 10 ha aardappelen, dus is voor ons niet echt interresant om een axiaalrooier te kopen.
Over de aanpassingen (zijn allemaal wel kleine dingen die op de moderne rooiers ook zitten, maar maakt wel een groot verschil met een standaard F2 af fabriek):
Buizen voorin allebei de spijlenbanden gelast tegen vollopen, verbeterde veerbelaste schrapers op diabolorollen en schijven, verbetering ontlastsysteem diabolorollen (plaatsing drukmeter, geleidingssysteem en extra veren) dit zorgt ervoor dat de natte bedden bijna niet meer ingedrukt worden zodat de grond beter uitzeeft,opvoeren toerental rollenset en plaatsen geleideplaat zodat de grond van de laatste rollen niet meer in de opvoerband valt, zeil in opvoerband. De rooimat is een steek 42 met uitdrukrol.

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Volvo BM 2254 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!