Foto van een Bigab Haakarm, met de nokka kraan er op. Geplaatst door houtboer op 14-11-2010 om 13:21:23, met 32 reacties.

Bigab Haakarm

Foto van een Bigab Haakarm, met de nokka kraan er op

Reacties

janrus
Nokka? Staat mowi op, je hebt wel donders mooie foto's. Die landini met dat hef mastje werkt dat een beetje mooi??
houtboer
Ja klopt vorige eigenaar heeft hem over gespoten en mowi stickers op geplakt.

hefmast werkt super is een 3 tons triplomast met sideshift en kantelaar makkelijk met opladen. doe 300 kub gekloofd per jaar
janrus
Dat is een mooi beetje, sinds dit jaar doe ik samen met een zorgboerderij. Ik lever het hout hun kloven en verkopen voor mij. We zitten tegen over mekaar en sinds vorig jaar hebben zij deze machine aangeschaft posch.com/allsite_prod1/ContentView/… Vandaar onze samenwerking
houtboer
Ik heb vorige week een demo gehad van een hakkipilke 1*42. kloven duurt ons nu telang. met 2 man doen we 10 kub op een dag. posch is zker mooi maar wel wat duurder.
janrus
Ja klopt, is ook wat steviger gebouwt. Hakki pilke beweegt alle kanten op. Posch minder Wij doen ongeveer 20 a 25 kuub daags maar dan ben je ook de hele dag ant kloven
houtboer
Vandaag is de vertegenwoordiger van posch geweest!! leuk spul. prijs is wel wat duuder als hakki pilke. ben er nog niet uit wat het gaat worden en binnen het budget ligt. jullie kunnen max 30 cm kloven in 8 stukken?
janrus
Jeb klopt, machine is wel 2e hands maar werkt super niks geen gezeur mee. Mooi doorvoeren netjes afzagen en kloven. We kloven 2 kisten tegelijk vol (Kan omdat er een swing afvoerband opzit) Dan wisselen we ze. Ook doen we wel kiepers vol kloven en die gaan dan direct naar de klant. Welke houtsoorten verwerk jij eigenlijk??
janrus
Deze combi doen we de grote bestellingen
houtboer
Ik heb ongeveer 75% inlands/amerikaans eiken en de 25% zwarte els en berk.

hoeveel kub doen jullie per jaar?

hakki pilke kan voor het zelfde geld wat dikker hout verwerken en kan ook een 10 mes in.
de kloofmessen van posch moeten wel super sterk zijn??

wil ook een machine die de afvoerband kan zwenken wil er eigenelijk 3 kisten onder hebben en een zeef gelijk na het kloofmes heeft posch niet, hakki pilke wel.
houtboer
Hebben vandaag ook weer 10 kub gekloofd maar is ook gelijk weer verkocht. lukt niet echt om voorraad aan tevullen.
fendtjuh
Prijs verhogen 😃

Vind het wel mooi om te lezen over je plannen en hoe het ermee gaat, gaat goed dus zo te horen 😄
houtboer
@ fendtjuh

heb het zeker druk met het hout. en aangezien ik ook gewoon 32 uur bij een baas werk verveel ik me niet!!

heb nu een paar jaar ervaring met de houthandel en het kloven en alles weet dus nu een beetje waar ik op moet letten!!
janrus
@houtboer

Wij kloven ongeveer 350 400 kuub per jaar puur eiken (Am eik, inlands ligt er net aan wat er voor handen is) Aan voorraad doen we haast niet omdat daar gigantisch veel ruimte voor nodig en dat is er op dit moment niet. Oja wat dat zeven betreft ik denk dat je dan beter een trommel kan lassen en daar gewoon in stort krijg je het schoner. nog een paar merken met een zeef voor de afvoer band zijn palax en Kisakubik/ Kisaved
janrus
houtboer
@ janrus

met een zeeftrommel wordt al het fijne er mooi uitgehaald. zo schoon hoeft van mij niet. als het allerfijnste er maar het meeste uit is. maar misschien valt dit tegen dan is een zeef zeker een mogelijkheid

jullie doen net iets meer dus.

denk dat als ik een zaagkloofmachine heb het wel wat meer wordt?
janrus
Ja word snel meer. Met een zaagkloof maak je dezelfde uren maar doe je meer. mijn ervaring is dat je geen zaagkloof machine hoeft te kopen om je uren naar beneden te brengen want die uren besteedt je zoweer aan het kloven
houtboer
Denk dat het bij mij net zo gaat!!

eerste opzet is dat we wel wat minder lang aan het kloven zijn. ik bezorg met de auto en aanhanger ook wel redelijk veel van het hout. kost ook wel veel tijd maar dat kan door de week mooi na het werk!!
janrus
Zie dat is anders je bent dan wel met hout bezig en het verwerken bezorgen ervan. Ik bedoelde met uren naar beneden dat je die besteedt aan dingen wat niks met het brandhout te maken heeft
houtboer
We willen proberen meer hout in minder tijd maar dat wil iedereen!!

en dat we een keer een zaterdag kunnen over slaan voor wat anders als brandhout.
janrus
Whaha, ik heb precies het zelfde geprobeerd. Wat iets anders dan brandhout op zaterdag gewoon doen
valtradriver
@janrus kijken jullie uit met zo'n zaag/kloofmachine,vingers geven ze ook niets om.... heb je ook vastwel gehoort!
janrus
@valtradriver

alles is standaart alle beveiligingen zitten er nog op, ook omdat er gewerkt word met gehandicapten voor de dagbesteding
valtradriver
Oké,maar je weet van dat geval in barneveld laatst,waar die man zijn vingers hiermee is kwijtgeraakt?
argelojr
Als je een hakki pilke koopt, zou ik wel een hakki pilke 2x kopen, want anders ben je de hele tijd aan het wachten. Een hakki pilke is wel een onderhoudsgevoelige machine en hij is niet echt logisch gebouwd.

Wij kloven zelf ook met twee hakki pilkes, 1 big x en een 2 X. Bij de big x voeren we het hout continu met de kraan aan en bij de kleine pakken we alleen de aanvoertafel vol met de kraan. Als wij mooie rechte stammen hebben produceren wij ongeveer 35 a 40 kuub per dag.
houtboer
@ argelojr

zit tedenken aan een 1*42 ivm groter diameter en meer mogelijkheden met de messen. heb ze al gezien met een 10 deelig mes.

waar moet je op letten met het onderhoud dan?? smeren?

waar kopen jullie het hout in dan of zelf afzagen?
jd7710
@houtboer

als je wat koopt, koop dan posch.
heb ongeveer 1 jaar bij iemand gewerkt die ook zoon klover had, maar dan op krachtstroom.
aangezien ik thuis geen krachtstroom had kon ik niet zoon machine kopen.... toen kwam ik deze posch op benzine tegen.

deze machine kost nieuw rond de 7000,- ?
ik heb hem kunnen kopen voor 2400.

kloof er ongeveer (500kuub dit is een schatting) per jaar mee, dit jaar heb ik al 500 kuub gedaan, en het seizoen moet nog komen... ik verhuur mezelf er steeds meer mee.
machine wordt verhuurt incl bediendt personeel.
big businuss voor mij als iemand van 16 jaar 😃

posch is een echte aanrader, over de machines van posch is goed nagedacht! de machine is nagenoeg onderhouds vrij, 1 keer daags effe bij 2 vetnippels bij langs.
houtboer
Posch is zker een goede machine, maar een zaagkloofmachine van posch die 40 cm kan zagen en kloven kost 35.000 euro.

ben nog steeds aan het rond kijken na een machine. net wel een auto vol hout gekocht.
jd7710
Auto vol hout gekocht? vrachtwagen bedoel je ckers, wat betaal je voor dat hout? thuis geleverd neem ik aan? en wat voor hout eiken? mooie diameter?
houtboer
Vrachtauto vol. € 60 de ton. gesorteerd 10 tot 40 cm en recht voor in de zaagkloofmachine.
inlands eiken en amerikaans eiken.
jd7710
Winter hout ofniet? heb je al een klover gekocht dan?
verdien je er nog wel aan dan?
houtboer
Hout is geloof ik net geoogst. gaat max 35 ton op een auto is ongeveer 55 kub. wordt wel wat aan verdiend maar niet zoveel als zelf afgezaagd. maar ik bekijk het gemiddeld en dan kan het wel uit.

heb nog geen zaagkloofmachine gekocht. zijn nog aan het kijken. komt er denk ik in januari/februari. maar hou met het hout er al wel rekening mee

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Bigab Haakarm ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!