Foto van een Atlas 52C, bezig met poseren met kuilsnijder.. Foto is geplaatst door LoveMF3085 op 26-12-2010 om 01:57:02, met 13 reacties.

Atlas 52C

80 foto's van @LoveMF3085

LoveMF3085
Foto van een Atlas 52C, bezig met poseren met kuilsnijder.

Reacties

_adams
Werkt zo'n kuilsnijder aan de shovel beter dan aan de tractor ?
LoveMF3085
Net zo goed... Alleen ging het met shovel een stuk sneller. Ik was graag aan het lassen enzo op de boerderij, dus had hem op de shovel gebouwd
_adams
Dat zijn wij ook nog van zin om ooit te maken
me
Aanrader, shovel is veel wendbaarder en heb je altijd nog trekker vrij!
eddie
Ja sowieso doen, een shovel is super op een boerenerf 😛
me
Ja dat zoiezo 😛! Maar als je hem hebt mooi de kuilsnijder erop maken ! Ideaal met shovel ..
fendt-412
Mooi wegsturen van de sleufsilowand. Trekker is 9 van de 10 keer breder dan de kuilsnijder, lijkt me voor geen meter werken in een sleufsilo. Al parkeer je je wel eerder vast met een shovel 😛
Als je een beetje handig met een shovel bent is dat aardig sneller dan met trekker.
fendtjuh
Werkt best hoor! Je moet er idd geen hele dikke trekker met woest brede banden onder ervoor zetten, maar je snijdt gewoon eerst 1 pak uit de kant (1 pak overslaan) en dan iets schuin zegmaar, band tegen de silowand, dan heb je het meeste wel. Wat over is ff met bakje achter de trekker losmaken en in de stal gooien.
fendt-412
Los voer houd je ook met een shovel. Kunt nooit helemaal strak langs de muur snijden.
Moet er een beetje handigheid in krijgen, dan wil het meeste wel. Bredere trekker of shovel wordt het iig niet makkelijker op.

Sleufsilo's zijn hier 5happers breed, pak ik meestal eerst 2 en 4. Kun je daarna bij de zijkanten zo naar binnen sturen en weg rijden. Alleen iedereen heeft geloof ik niet door dat ik dat zo doe en dat dat opzich best makkelijk is. Altijd weer een verrassing wat de vorige heeft gedaan 😛
fendtjuh
Haha ja das hier ook wel 'ns zo dat ze dat niet snappen 😛

Werkt wel mooi denk ik een shovel, ietsje draaien en je staat er meteen heel anders voor, met trekker moet je altijd wel recht.
me
En schakelen en doen, vorig jaar ook mais gehaald met kuilsnijder en de jd.... Dan is het toch wel verrekt makkelijk zo kuil uithalen met de giant .. al ging het met trekker ook prima!
LoveMF3085
Voor de shovel is zeker een aanrader.....

Enige waar je rekening mee moet houden is dat je niet te wild bent met het mes. Te ver voorover, dan raakt het mes eerder de grond, en niet meer voor of achterover drukken als het mes in de bult zit, want dan druk je de boel ook kapot/krom

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Atlas 52C ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!