Foto van een Schlüeter Oldtimers, bezig met paardenbak slepen in noordwijkerhout.. Foto is geplaatst door warmerbros op 15-01-2011 om 21:18:58, met 12 reacties.

Schlüter S15

warmerbros
Foto van een Schlüeter Oldtimers, bezig met paardenbak slepen in noordwijkerhout.

Reacties

schluterman
Dat is al een oudje
warmerbros
Hier is die aan het werk en er is ook een foto als die aan het poseren is
schluterman
@warmerbros
Wel een mooie schlütertje is die van jou.
warmerbros
Nee van de buurman hij gebruikt hem soms om de paardenbak te slepen,mijn broer heeft die andere foto gemaakt toen die buiten stond te draaien want hij hoorde wat aparts en toen was het deze 1 cilinder loopt schitterend mooi
schluterman
@warmerbros
Ja die oude schlüters liepen ook wel mooi al hoor ik liever een 6 cillinder schlüter motor zonder turbo lopen dat is wel zo mooi geluid. 😄
Schluterfan
Ik heb wat zitten vergelijken, en dit moet en S15 zijn, al dan niet in exportuitvoering. Op het zicht afgaant bij de andere foto die je broer maakte heeft deze trekker een ZF 5 of 6 versnellingsbak. De AS 160, 180 en 181 lijken ook heel goed op deze, maar hebben een Hurth versnellingsbak. Op die met de Hurth transmissies zit op de flens waar je de wielen op monteert ook een moer en dat heeft de S15 niet, die heeft een vlakke flens.

Je had ook een SL 15 en een S 15 S in die tijd, met het verschil dat de SL een luchtgekoelde trekker is, en die S 15 S is een smalspoortrekker.

Een ander verschil, op het zicht dan, is dat de S een zitvering heeft met een cilinder, de vering op de AS is nog met zo'n gekromde bladveer. Ook het bijrijdersstoeltje op het spatbord is ook anders dan bij een AS.
warmerbros
Het is zeker echt iets aparts dit als ik jou reaktie zo lees kan het dan geen s35 zijn omdat ie dat er toen bij gezet had hij had de buurman er toen wel over gesproken
Schluterfan
@warmerbros

S35 is een 2cilinder. En die heeft 8 schroeven om het achterwiel vast te zetten, de S15 heeft er maar 6 😉
warmerbros
Oh ok wil je deze verplaatsen?
Schluterfan
Ik, schluterman en SJB533 hebben dit object verplaatst van Tractoren Schlüeter Oldtimers (Poseren) naar Tractoren Schlüeter S15 (Poseren)
warmerbros
Bedankt gasten!

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schlüter S15 ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!