Schlüter Profi-Trac 3500 TVL

Schluterfan
"Der erste Profi Trac!"

Foto uit anno 1973, toen Schlüter de Profi Trac 3000TVL voorstelde op de Feldvorführung in Freising. Dat dit duidelijk het prototype is, is nog niet eens zo moeilijk te zien! De vooras en achteras lijken enkele typen lichter dan het geen men bij de productie modellen eronder bouwde. Ook de zogenaamd "premie-A woning" waar jullie het zo graag over hebben is bij de productiemodellen beetje kleiner. Bij deze trekker is de achterruit zelfs nog zo'n schuifbare uitvoering en zijn de zijruiten ook groter. De dubbellucht word bij deze trekker op de zichtbare schijven gemonteert, bij de trekkers die naar Joegoslavie gingen, en alle andere in productie gegane Profi Tracs is dat doormiddel van een kooi.

De trekker die je op de foto ziet werd later doorontwikkeld naar Profi Trac 3500TVL, werd verkocht en is nu de enige echte Profi Gigant!

Foto uit het boek: Landbouwtractoren 1975-1985

Reacties

djwpk
Enige echte Profi Gigant.....
niet gebouwd door schluter dus geen schluter!!
Vindt het eigelijk jammer van de orgineele trekker.
Maar als een trekker zo slecht is dat een restauratie net zo duur wordt als een nieuwe bouwen.
Heb natuurlijk een goed excus
+1
Schluterfan
Toen Streitburger hem kocht was die trekker net opgeknapt... En ik vond hem toen mooier dan dat hij nu is! Toen was die nog origineel, nu verre van 😞
ford8630power
Beter dan dat hij ergens achterin een bos staat te verrotten 😉
+1
schluterman
@ford8630power
Maar wij als schlüterfanaten zien toch liever een orginele schlüter als zoon verbouwde trekker die nooit in produktie is geweest.
+1
Schluterfan
@schluterman
Inderdeed
stijn-de-bock
Zou er nog een mogelijkheid zijn om hem terug te verbouwen naar het originele?

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Schlüter Profi-Trac 3500 TVL ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!