gebr verkooyen bv vandaag bij ons aan het schijden geweest. Foto is geplaatst door t6080 op 25-01-2011 om 21:32:25, met 29 reacties.

Zelfbouw Mestscheider

t6080
Gebr verkooyen bv vandaag bij ons aan het schijden geweest

Reacties

En hoe beviel dat ?
Was dat alleen vandaag ?
t6080
Ja goed alleen ik vind als je de dunne mest ziet lijkt het niet echt gescheiden zegmaar. ja alleen vandaag ja rond de 400 kuub gedaan denk ik
Ja maar je moet niet denken dat de kleur er ook uitgaat 😉 Die jongens zullen nu wel druk zijn. 😄
t6080
Nee nee da snap ik maar het lijkt ook gewoon nog erg dik zegmaar. ja idd ze zijn er na de mais mee gaan draaien en hij had nouw al 950 uur gedraait
me
400 kub op een dag ? .. dat redden de meeste niet 😄!
huub
Waarom zouden de scheiders niet mechansich aangedreven worden? Of één grote scheider?
t6080
Me ze zegge dat die 100 kuup er uun kan doen!

huub dat bestaat allemaal nog niet zijn er wel mee bezig weet ik uit betrouwbaren bron. een grote scheider die 100 kuub makkelijk zouw kunne doen
dombras
Veenhuis is er mee bezig maar die vragen mooi geld. wij hebben nou een bauer gekocht hopen dat het wat is
me
Hoor eigenlijk meer van scheiders op aanhanger (Auto aanhanger ) die redden de 150 kub per dag 😛!
150 kuub per dag of 100 kuub per uur, daar zit me nogal een verschil in. 😉
me
Dat zijn ook geen grote machines ..
930triplemaaier
Als boer is 150m3 per dag meer dan genoeg
als loonwerker wil je natuurlijk wel flink meer capaciteit hebben omdat je er meer klanten mee bij langs moet
tommy6610
@t6080

Die 100 kuub per hangt ook af van de mest.
En toen ze begonnen met scheiden was de dunne fractie toch echt dun. Ben benieuwd of dat het bij meer klanten is net als bij jullie.
t6080
Tommy6610 ja tuurlijk dat snap ik en ook hoe droog je de dikke fractie wil hebben. wij hadde alleen koeie mest maar ja jo ik ben benieuwt wat het op het land doet
dombras
Denk je dat je dat kunt strooien?
maartendankers
Zoeen maakt juist mooie drijfmest. Als je had verwacht dat alle vaste delen eruit zouden zijn dan ben je verkeerd ingelicht 😄
t6080
Dombras tuurlijk kan je dit strooien hoe moet ik het anders op me land krijgen?

maartendankers wat vind jij er mooi aan dan?
DESLAGERURRE
Wat heb je hier nou aan ? alleen maar extra werk 😉
Koe
Vaste rommel in de boxen, fosfaat duur verkopen
Koe
,
fendt-412
Dat willen ze ja, maar lukt ze dat ook?
Is het niet juist dat ze minder tonnen mest af hoeven te zetten? Dus veel geconcentreerder, want mest "verkopen" is bijna hetzelfde als water verkopen.
DESLAGERURRE
@fendt-412

juist .. blijf het maar onzin vinden ....
fendt-412
Dit is maar het begin van de mestverwerking. Je voert iets minder stikstof af, dat je dus ook niet weer hoeft aan te kopen dan bij gewone drijfmest afzetten.

Zijn nu al bezig met mestraffinage, ze bepaalde meststoffenmengsels maken. Zijn als het ware verschillende bakken waarin bepaalde bacterien zitten met de juiste temperatuur en pH. De mest wordt ook nog eens vergist en is dus helemaal zelfvoorzienend en levert ook nog stroom en warmte op dacht ik. Daar zie ik meer toekomst in dan in zoiets.

Goedkope boxstrooisel lijkt wel heel leuk, maar zijn nu bezig met een proef die een jaar duurt, kijken ze naar uiergezondheid en bacteriegroei in de boxen. Lijkt mij iig niet gezond om in je eigen omgevingsbacterien te gaan rollen die ook nog eens niet verhit zijn.
DESLAGERURRE
Ik weet niet waar ze allemaal met bezig zijn maar het gaat allemaal ten koste van he land ... het mot allemaal maar schraler en schraler ...en je mergeld je hele land uit .. zorg gewoon voor genoeg land !
dit is in mijn ogen gewoon uitstel van exucutie bij boeren !
ford8630power
Hoezo meer land? Dan heb je nog een limiet aan stikstof die je erop mag brengen, dan kun je je eigen mest gebruiken in plaats van afzetten maar dan wordt je land er nog wel schraler op.
claasxerionfan
Deze is met meer scheider's dan loopt de kuub per uur wel op als je der maar een hebt maar ik heb wel gelezen en gehoort dat deze duur is met huren voor naar bedrijf rijden vragen ze al 60euro per uur en dan de kosten voor het scheiden er bij .
SJB533
Ik, SJB533 en dickt hebben dit object verplaatst van Tractoren Onbekend Onbekend (Bemesten) naar Tractoren Zelfbouw Mestscheider (Bemesten)

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Zelfbouw Mestscheider ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!