Foto van een Krone Optimat, bezig met poseren. krone mestwagen/kipper type optikipp. Foto is geplaatst door weurding op 06-02-2011 om 17:40:21, met 18 reacties.

Krone Optikipp

weurding
Foto van een Krone Optimat, bezig met poseren. krone mestwagen/kipper type optikipp

Reacties

dx11
Af-fabriek of zelfbouw?

Edit, af-fabriek dus 😄

Toch wel over na gedacht.
international533
Dit zocht ik, Word dit nu nog ergens gebouwd?
GROENEDEERE
Nu ik het zo zie mijn pa had vroeger een mengele strooier die kon kiepen. later kwa er een mengele dubbeldoel.
Stooier en ladewagen de walsen kon je uit de lagers tillen geloof ik en had je een gewone lade wagen bij mest de walsen er in en een schot boven de invoer
marcford
En hoe gaat nu de bodemketting rond??
aftakas kan nu niet.
me
Alles blijft dan toch aan je bodenketting hangen ? Heb wels vaker te koop zien staan maar volgens mij was dat een ander merk 😄! Kan wel handig zijn 😃 !
SJB533
Mooie 33 serie er voor 😃
dx11
Jongens, de ene helft van de bodemketing heeft er meenemers op zitten (dat deel zit nu onder) en het andere deel is gewoon een kale ketting (dat zit boven) en blijft nagenoeg niets aan hangen.

Nadeel is dat je de ketting altijd een complete slag moet laten draaien, voordat je hem weer kan vullen (met meststrooien). Voordeel, de ketting kan blijven zitten bij het kiepen.

Bovendien kan de bodemketting (als ik het zo bekijk) wel draaien. Kwestie van het tandwiel exact op het draaipunt plaatsen 😄
warmerbros
Mooi arend ook weer een aparte vogel en multifunctioneel zo
me
Best slim gemaakt eigenlijk dat helft van ketting maar meenemers heeft 😄! 2e helft laat je gewoon effe doodraaien wanneer je op je gemakje uit het land rijdt!
SJB533
Ik, SJB533 en gerrit power hebben dit object verplaatst van Tractoren Krone Optimat (Poseren) naar Tractoren Krone Optikipp (Poseren)
manus
Er was vanmorgen op het Forum een vraag over deze kar!!
WimBe
@manus

Daarom staat de foto erop lijkt me... Dit is ieg niet bij @weurding thuis 😉
manus
@WimBe

Dacht ik al 😉
weurding
@WimBe deze staat in erndtebrück, landkreis Siegen, pak hem beet 350 km van hier in sauerland, deze dingen zijn echter zo gewild ook in duitsland dat je er geld op toe leggen moet als je hem hierheen haalt
weurding
@GROENEDEERE bvl had ook die ladestreuers, pikup eronder weg, op het laadgat voor in de bak kwam een dichte plaat, strooiwalsen er achter in, tegen het voorschot kwam een extra schot dat achter een meenemer gezet werd zodat de eerste halve meter ook meegeschoven werd naar de meenemers die ps later op de kar zaten, dit schot werd ddor de bodemgedrukt en moets je eigenhandig weer naar voren zetten als je weer ging laden, of gewoon zitten laten en een halve meter niet laden voorop de kar, tjaah, vroeger.... er werd wat uitgvonden, krone had terugloop op de bodemketting en er werd achter aan de wagen een pickup bevestigd, zodoende naar voren geladen, heb al heel wat rariteiten zien voorbijkomen, soms in bijna nieuwstaat, die duitsers waren echt materiaalgeil 😉
warmerbros
@weurding

deutz dirk heeft foto's van een dwarsstrooier alleen was dat wel een zelfbouw we wachten af
old man jose
@dx11
Het scharnier punt is ook waar de bodem ketting aandrijving draait .

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de Krone Optikipp ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!