Foto van een BLOOPERS Vast.al weer 3 jaar geleden was ik voor het eerst mee , we waren op een perceel bezig waar bomen gestaan hadden, alles ging mooi maar de hakselaar moest stoppen voor een boomstro

BLOOPERS Vast

pekelderboer
Foto van een BLOOPERS Vast.al weer 3 jaar geleden was ik voor het eerst mee , we waren op een perceel bezig waar bomen gestaan hadden, alles ging mooi maar de hakselaar moest stoppen voor een boomstronk en toen was het mis net in een veen gat dus alles er voor gezet niet los gekregen toen is er nog een kraan bij geweest die kreeg er ook geen beweging in. en toen hebben we hem met 2 trekkers los gekregen door steeds de kont heen en weer tetrekken.

Reacties

ljdekker
Nou kan Rene in ieder geval niet zenuwachtig worden omdat er geen wagens op`t land zijn.
pekelderboer
De hakselaar staat nooit zonder wagen , tenzij ze het bij de bult niet aan kunnen. 😃
ljdekker
En mocht de hakselaar wel zonder wagen staan dan wordt er gebeld of niet? dat gejaag ook altijd.....
pekelderboer
Bellen ? iedereen is voor zien van een kwak bak . oftewel mobelefoon 😃
maartendankers
Tijd is geld Laurens 😃
ljdekker
Een zware rechtervoet kost ook geld!
pekelderboer
Een stilstaande hakselaar nog meer.
massey-ferguson
Achja loonwarkers kieken ut alemaal van de andere kant.hakselaar is over algemeen heilig ding.bult is 2de zaak wat eigelijk de eerste moet wezen naar mijn menig
maartendankers
@massey-ferguson

Valt mee Sander, maar als je bij een bult aan het hakselen bent met 2 shovels erop. Dan mag die hakselaar niet stil staan. Wat jij noemt is alleen bij de kleinere bulten van toepassing maar op het moment dat die shovels/trekker nooit stil staat op de bult kan hakselaar volle capaciteit benutten 😄
massey-ferguson
Jaa idd maarten zolang je maar capaciteit op land en bult hebt wil het wel,maar zie je niet bij veel loonwarkers die met 2 shovels kommen of trekkers.
maartendankers
Klopt maar dit is bij een vergister/koeienboer. Dus die heeft een grote kuil.
tractorquintentje
Hebt hier wel gezien, 1 bulldozer die vlot 2 hakselploegen kon bijhouden... Kuil mooi netjes aangereden!
wel percelen op afstand maar beide hakselaars stonden nooit stil...
pekelderboer
Als wij met 2 ploegen bij de biovergister aan de gang zijn zijn ze met 3 shovels op de bult en die hebben het er dan nog moeilijk meej 😛

op de foto lossen we op de wen akker , kijk maar tussen de shovel en hakselaar door. waren met 3 trekkers omdat we later nog naar een ander perceel moesten.

en het komt ook wel goed uit dat dankers verder geen shovel of wagens nodig heeft want anders komen we ook tekort. 😃
massey-ferguson
Ja oke dan wilt wel.maar naar mij menig wilt de meeste soms tesnel.wij hebben dit jaar laaste bunders ook met 1 kiper af gereden.ging nog redelijk vlot.aleen voor hakselpiloot duurt het wat langer voor gevoel omdat die steeds ff stil staat.doen we trouwens ook wel met gras.s'avonds ff 2 a 3 uurtjes haksellen met 3 man mooi ff bodem van bult maken kunnen we de volgende dag altijd volgas aan de gang.
pekelderboer
@tractorquintentje

met buldozer heb je hem snel vlak indd maar rij je hem dan wel goed aan ??
maartendankers
Huur je die wagen van Adams er gewoon bij Kees 😃 Als het goed is rolt die volgend jaar overal doorheen 😛
pekelderboer
Pfff.

let niet op de shovel boven op de bult, foutje kan gebeuren . keesbakker91.hyves.nl/fotos/1228278977/…

keesbakker91.hyves.nl/fotos/1228269601/…
ljdekker
[@pekelderboer Als ik soms zie hoe onbenullig ze daar rijden dan kan het nog wel een stuk zuiniger, zonder dat de hakselaar stil staat.
pekelderboer
Jawwor 😉
ljdekker
Joah:P

TractorFan kan niet bestaan zonder mensen zoals jij

Heb jij ervaring met de BLOOPERS Vast ? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Of je nu actief bijdraagt door foto's, video's, topics, technische gegevens of reacties te plaatsen, of je zorgt er middels de stemknoppen voor dat de beste inhoud naar boven borrelt.. Iedereen kan helpen om dit tot de meest fantastische fan-site te maken die er is. Lid worden is heel eenvoudig!